Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με σχέδια για το μέλλον η κοπή της πίτας στο ΕΒΕ Ξάνθης

Με σχέδια για το μέλλον η κοπή της πίτας στο ΕΒΕ Ξάνθης

0
piat eve 2015 2

Οι αρχές τίμησαν την εκδήλωση του επιμελητηρίου

Έμφαση στον τουρισμό δίνεται από τη νέα χρονιά, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης, κάνοντας και έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, στις κατάμεστες από πλήθος κόσμου αίθουσες, γιορτάστηκε με λαμπρότητα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης .κ. Παντελεήμων, παρουσία του Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη, του π. Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α.Μ.-Θ. κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, του Δημάρχου Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά, του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου. Επίσης, παρέστησαν περιφερειακοί σύμβουλοι Α.Μ.-Θ, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των Δήμων της Π.Ε. Ξάνθης, εκπρόσωποι των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων, εκπρόσωπος του Στρατηγού Δ’ Σ.Σ., ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης κ. Θανάσης Πατσατζής, πολιτευτές των κομμάτων, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής καθώς και πλήθος επιχειρηματιών – μελών και φίλων του επιχειρείν και του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Στοχευμένες δράσεις στον τουρισμό

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος κ. Μωραΐτης, αφού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΕΒΕ σημείωσε: «Η χρονιά που έφυγε αποτέλεσε ορόσημο για την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως, για την ελληνική κοινωνία. Τα επιμελητήρια βρέθηκαν κι αυτά στο στόχαστρο της τρόικας, αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον τους και χιλιάδες δυσκολίες οι οποίες προέκυπταν συνεχώς. Όμως δεν υπήρξαμε άπραγοι. Βάλαμε στόχους, υποβάλαμε προτάσεις παλέψαμε για να πετύχουμε   και στο τέλος   μπορώ να πω ΠΕΤΥΧΑΜΕ. Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς» και προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης και του ιδίου την προηγούμενη χρονιά, ενώ μνημόνευσε και τη συνδρομή του Αλέκου Κοντού, ως βουλευτή, στην προσπάθεια για την είσπραξη του 12%. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό και ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο της Ξάνθης διεκδίκησε και κέρδισε την οργάνωση της τουριστικής-ιστορικής-πολιτιστικής διαδρομής «ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» που έχει ως στόχο την αναφορά στην ζωή, τα ταξίδια και τους άθλους του σημαντικότερου ήρωα της ελληνικής μυθολογίας και να δημιουργήσει ένα συνεκτικό και υψηλής αξίας τουριστικό προϊόν που θα ενώνει τις χώρες από τις οποίες πέρασε και έζησε ο Ηρακλής. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην προετοιμασία και τον συντονισμό που έχει ήδη ξεκινήσει. Στη συνέχεια, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχεδιαζόμενες στοχευμένες δράσεις για την προώθηση του τουρισμού και μνημόνευσε τις εκθέσεις που διοργανώθηκαν, αλλά και την πρωτοβουλία για την πιστοποίηση της ξανθιώτικης καριόκας.

Καταληκτικά, ο ίδιος σημείωσε: «Πρέπει να πιστέψουμε ότι η επιτυχία και η ενίσχυση του τόπου είναι συλλογική προσπάθεια όλων . Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί ο τόπος μας είναι ευλογημένος και σήμερα καλούμαστε όσο ποτέ άλλοτε να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε και την τελευταία πέτρα με δυναμισμό και συνεργασία όλων των φορέων».

Το φλουρί στον Κίρατζη Ερκάν

Το φλουρί των επισήμων κέρδισε ο Δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά. Το δώρο που ήταν μια χρυσή λίρα, το κέρδισε ο δημοτικός και εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης κ. Κίρατζη Ερκάν. Η λίρα παραδόθηκε στον κ. Κιρατζή χθες Δευτέρα 19.01.2015 και αυτός, αμέσως δήλωσε ότι θα την χαρίσει στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης, τον συνεχάρη και τον επαίνεσε για αυτή την ανθρώπινη πράξη του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …