Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

0
likeioellinidon pita15

Με μεγάλη συμμετοχή και επίδοση οικονομικής ενίσχυσης στο Γηροκομείο

 

Ευχές και συγχαρητήρια για το πολύπλευρο έργο του Λυκείου στην Ξάνθη

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο διατηρητέο κτήριο της οδού Βενιζέλου με παρουσία πολλών φίλων του Λυκείου, θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών φορέων, που αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο έργο του έσπευσαν να ευχηθούν για την νέα χρονιά.

Την καθιερωμένη τελετή της κοπής πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τις κυρίες του Λυκείου για την προσφορά τους στην πόλη και συνεχάρη για την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων με την ‘’Γειτονιά του Αϊ Βασίλη’’. Ευχαρίστησε ακόμη ο Σεβασμιώτατος «για την όμορφη εκδήλωση που διοργανώσατε προς τιμήν του Πατριάρχου κατά την φθινοπωρινή του επίσκεψη». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος: «Όταν επισκέφθηκα την Κων/πολη ένα μήνα μετά την εδώ επίσκεψη του Πατριάρχου, όπου πηγαίναμε είχε να μνημονεύσει την Θράκη και την Ξάνθη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ζεστασιά που ο λαός τον υποδέχθηκε και για όλες εκείνες τις εκδηλώσεις προς τιμήν του». Ευχόμενος ειρηνική και ευλογημένη χρονιά, τόνισε ότι εκείνο που ζητάει ο λαός και οφείλουμε να δώσουμε είναι η ενότητα και η ομοψυχία, η εργατικότητα και η υπευθυνότητα, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Απολογισμός 2014 και ευχές για δημιουργικό νέο έτος

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Στάντζιου, αφού ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιαστικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς και πολιτιστικούς φορείς, τους φίλους του Λυκείου και τα ΜΜΕ για την υποστήριξη στο έργο του Λυκείου, ευχήθηκε το 2015 να είναι γεμάτο με επιτυχημένες δραστηριότητες, που θα προάγουν τον πολιτισμό, θα διατηρούν και θα διαδίδουν την παράδοσή μας και πέρα από την Ξάνθη και την Ελλάδα. Στην συνέχεια προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο με τις κυριότερες δράσεις του Λυκείου μέσα στο 2014. Η κα Στάντζιου υποσχέθηκε ότι και το 2015 θα συνεχίσουν με τον ίδιο δυναμισμό, την ίδια θέληση και αγάπη για όσα κάνουν, τα οποία δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την στήριξη όλων των μελών και των δασκάλων του Λυκείου, της Περιφέρειας και του Δήμου Ξάνθης, αλλά κυρίως της κοινωνίας της Ξάνθης.

Πολλαπλοί οι στόχοι της ‘’Γειτονιάς’’

Αναφερόμενη στην ‘’Γειτονιά του Αϊ Βασίλη’’ η πρόεδρος του Λυκείου ενημέρωσε ότι συγκέντρωσαν 8.250 ευρώ, από τα οποία 1.000 δόθηκαν ήδη στο Ψυχολογικό Κέντρο, γνωρίζοντας ότι δεν θα υπήρχε από το νέο έτος αυτή η δυνατότητα, 100 ευρώ δόθηκαν σε υποτροφίες και 1.000 ευρώ στο Γηροκομείο σαν ένδειξη της υποστήριξής στην προσπάθεια που γίνεται. «Τα υπόλοιπα χρήματα θα μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη» ανέφερε η κα Στάντζιου. Η πρόεδρος τόνισε τους πολλαπλούς στόχους της ‘’Γειτονιάς’’ «γιατί δίνει μια χαρούμενη νότα στην πόλη, παρέχει το όποιο μικρό οικονομικό αποτέλεσμα για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, αλλά κυρίως γιατί είναι ένας τόπος συνεργασίας και έκφρασης εθελοντισμού, παράδειγμα για τους νέους».

Παυλίδης: «Τεράστια η προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων»

Ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, πριν επιδώσει στον πρόεδρο του Γηροκομείου το χρηματικό ποσό, αναφέρθηκε στο έργο του Λυκείου και του Γηροκομείου, σημειώνοντας ότι καλύπτουν ένα κοινωνικό έλλειμμα. Τόνισε επίσης την τεράστια προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων, με δράσεις που γίνονται «από περίσσευμα ψυχής, από προσωπικό χρόνο και αγάπη προς τον τόπο». Αναφερόμενος στην Περιφέρεια, ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι «έχει στόχο τον πολιτισμό να τον περάσει στην στρατηγική της ανάπτυξης· και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου».

Δημαρχόπουλος: «Αυτή είναι η αρχόντισσα της Θράκης»

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Δημαρχόπουλος, σημείωσε: «είναι ιδιαίτερη μέρα σήμερα, όχι μόνο λόγω της κοπής της πίτας, που και αυτή είναι ιδιαίτερη όπως βλέπουμε, αλλά γιατί βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο κτήριο για το οποίο και ο Δήμος νιώθει περήφανος που έβαλε το λιθαράκι του. Ιδιαίτερη μέρα γιατί είμαστε ανάμεσα σε ιδιαίτερους ανθρώπους, που δίνουν την ψυχή τους γι’ αυτό που σήμερα λέμε Ξάνθη. Το Λύκειο δεν είναι απλά ένας πολιτιστικός σύλλογος, είναι η προσωποποίηση του εθελοντισμού. Σήμερα αντικρίζουμε μια αρχοντιά. Αυτή είναι η αρχόντισσα της Θράκης» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παπαχρόνης: «Σας ‘’βγάζω το καπέλο’’ για όσα κάνατε»

Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Παπαχρόνης, παρέλαβε για λογαριασμό του Γηροκομείου 1.000 ευρώ από τα έσοδα της ‘’Γειτονιάς’’. Αναφερόμενος στην προσπάθεια των μελών του Λυκείου, είπε χαρακτηριστικά: «Τα 15 χρόνια που ασχολούμαι με τον εθελοντισμό έχουμε κάνει πάμπολλες δράσεις για τους δύο σκοπούς μας, το Γηροκομείο και τους Εθελοντές Αιμοδότες στην ‘’Αγάπη’’. Έχουμε κινητοποιήσει εκατοντάδες εθελοντές, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πείσουμε κόσμο να κάνει εκδηλώσεις μέσα στο καταχείμωνο. Σας ‘’βγάλω το καπέλο’’ γιατί μέσα στο κρύο και την βροχή ανταποκριθήκατε. Αυτά τα 1.000 ευρώ είναι ταμένα, είναι το πετρέλαιο θέρμανσης των παππούδων για μία εβδομάδα». Ο ίδιος ευχαρίστησε προκαταβολικά το Λύκειο, για την συμμετοχή του με την παιδική παράσταση στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Αιμοδοτών ‘’Αγάπη’’ στις αρχές Μαΐου.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε η κα Τριανδρία Παπαδοπούλου, η οποία κέρδισε ένα πανέμορφο παραδοσιακό κόσμημα, προσφορά του εργαστηρίου παραδοσιακών κοσμημάτων της κας Γεωργίας Βαγενά από τον Βόλο.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…