Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ατύχημα» ο Σγουρίδης λένε στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

«Ατύχημα» ο Σγουρίδης λένε στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
xatzitheodorou

Θεωρούν απότοκο της μη αυτοδυναμίας τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ και το συμβόλαιο πώλησης της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη

«Ατύχημα» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Σγουρίδη, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκεια της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη επιλογή καθώς ο κ. Σγουρίδης έχει συνταυτιστεί με το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο σπεύδει να αποστασιοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την ευθύνη της επιλογής επισημαίνοντας ότι χρεώνεται όχι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο.

«Ατύχημα» ο Σγουρίδης…αναγκαίο(κακό) η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

«Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση που έχει συσταθεί. Είναι ένα ολιγομελές και ευέλικτο σχήμα όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά που άρχισε ήδη να λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Σ’ ότι αφορά τον κ. Σγουρίδη, θεωρούμε ότι ήταν ένα «ατύχημα» και η επιλογή έγινε από τον κ. Καμμένο όχι από τον πρωθυπουργό». Η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαία καθότι δεν πήραμε αυτοδυναμία Γι αυτό ζητούσαμε αυτοδυναμία, για να αποφύγουμε τα ατυχήματα» επαναλαμβάνει με έμφαση ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Παράλληλα προσθέτει ότι η Ξάνθης και η περιφέρειά μας έχει εκπροσώπους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχθηκαν και αποσαφηνίζει ότι πρόκειται για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την …αναγκαία συμμετοχή των ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση είναι ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και μάλιστα με μια συμφωνία που έκλεισε προ των εκλογών και όχι με το Ποτάμι απάντησε ότι: «Το Ποτάμι είναι ένα μόρφωμα πολύ παράξενο. Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι κατασκεύασμα των Media Μπόμπολα. Δεν είχαμε κοινό τόπο. Με τους ΑΝΕΛ έχουμε διαφορές όμως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις κατέστη δυνατή η συνεργασία. Ωστόσο η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προτεραιότητά της είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα που ενέκρινε ο ελληνικός λαός και ήδη αυτό άρχισε να γίνεται με τις πρώτες εξαγγελίες των υπουργών».

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδώρου επικρότησε τις εξαγγελίες για την αύξηση του κατώτερου μισθού του υπουργού Εργασίας καθώς και επίσης και την αναστολή της διαθεσιμότητας και των επαναπρόσληψη των απολυθέντων.

Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ και το συμβόλαιο πώλησης της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη

Σ’ ότι αφορά τα τοπικά θέματα ο κ.Χατζηθεοδώρου επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις πώλησης επιχειρήσεων στις οποίες ήταν μέτοχος το δημόσιο όπως του ΟΠΑΠ κ.λ.π. Στο πλαίσιο αυτό θα επανεξεταστεί ως προς την νομιμότητα και το συμβόλαιο πώλησης της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη. Ξεκαθάρισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται τις ατομικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στην ΣΕΚΑΠ και ότι είναι υπέρ της συλλογικής σύμβασης.

Άρχισαν τις επαφές με τους φορείς οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος σ’ ότι αφορά του δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη ο κ. Χατζηθεοδώρου είπε ότι έχουν ήδη αρχίσει συναντήσεις με όλους τους φορείς ώστε να έρθουν σε επαφή με τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και να αναπτύξουν συνεργασία με στόχο την προώθηση λύσεων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…