Σχόλια 24/12/14

0
simeia kairon
Κουβέλη στιφάδο θα προτιμήσει για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ο Τσίπρας…


Ο Παραστ(ρ)ατίδης έχει θράσος
Είχαμε την υπομονή ν’ακούσουμε και να υποστούμε ως ακροατές την εκπομπή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη τη Δευτέρα το βράδυ. Και ανάμεσα στα άλλα πολλά, είδαμε κι ακούσαμε τον πρώην βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητο βουλευτή κ. Παραστατίδη.
Μόνον που ο εν λόγω κύριος παραστράτησε. Και πολύ μάλιστα.
Διότι είχε το θράσος να πει ότι κάναμε ένα μικρό λάθος (γι’ αυτόν είναι μικρό, άσχετα αν ήταν σοβαρό, πολύ σοβαρό) και επειδή το αναγνωρίσαμε εμείς, εσείς που μας κατηγορήσατε να μας ζητήσετε συγγνώμη!
Θράσος χιλίων μαϊμούδων. Και τους έβρισε και τους έθιξε τους ανεξάρτητους που ψήφισαν Στ. Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία, δήλωσε ότι θα πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη (Λυκούδης, Ψαριανός και άλλοι), γιατί τον έθιξαν με όσα του καταλόγισαν! Δηλαδή, σε βρίζω, σε εκθέτω, σε συκοφαντώ και ζητώ να μου ζητήσεις συγγνώμη.
Άθλιες αντιλήψεις, ανθρώπων που βρίσκονται στη βουλή και καθορίζουν τη μοίρα αυτού του τόπου. Διαδρομιστές που γλείφουν το ΣΥΡΙΖΑ για να τους βάλει στα ψηφοδέλτιά του για να μη μείνουν ανεπάγγελτοι.
Υποκρισία και γενικευμένη κατάπτωση κάποιων πολιτικών ανδρών.
«Ε»


Κωμωδία
Σε κωμωδία χειρίστου είδους αποδείχτηκε η καταγγελία περί απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη. Γελά το πανελλήνιο και όσοι από την αρχή είχαν υποψιαστεί ότι όλη η υπόθεση ήταν στημένη και σκηνοθετημένη.
Μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του επισημαίνει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ότι ο Χαϊκάλης δεν είναι μόνος του, ανήκει σε μια «βρώμικη συμμορία». Η λάσπη εκτοξεύτηκε, το ίδιο και η χυδαιότητα χέρι-χέρι με τα ψεύδη. Για να χτυπηθεί η Δημοκρατία τη στιγμή της διεξαγωγής μιας κορυφαίας διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Τι δηλώνουν όλα αυτά; Ανευθυνότητα, στόχευση, δυσωδία και λάσπη για να γίνει το κακό. Αυτή η ποιότητά τους, το ήθος τους. Και βέβαια ακολούθησε ο πλήρης διασυρμός τους, το Βατερλώ τους, οι γέλωτες των υπολοίπων Ελλήνων για το πόσο αφελής ή βλάκας μπορεί να είναι κανείς είτε είναι βουλευτής είτε ηθοποιός. Θλίψη για το κατάντημα.
«Ε»


Πάμε για την τρίτη εκλογή
Οι 300 της βουλής μίλησαν και σ’αυτή την ψηφοφορία, την δεύτερη στη σειρά. Και ψήφισαν 168 υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα και 131 ψήφισαν «παρών» (κάποιες αγράμματες βουλευτίνες όταν άκουγαν το όνομά τους φώναζαν «παρούσες» αντί το «παρών» διότι αυτό ζητούσε η ψηφοφορία κι όχι εάν είναι στην αίθουσα ή όχι). Τέλος πάντων, το επεσήμανε και το προεδρείο αλλά αρκετές συνέχισαν το ίδιο βιολί.
Μετά επομένως την άκαρπη δεύτερη εκλογή που απαιτούσε 200 θετικές ψήφους οδηγούμαστε στην τρίτη και καθοριστική εκλογή που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου.
«Ε»


Σχόλια
Ο πολλές φορές ευνοηθείς από τη ΝΔ Βύρων Πολύδωρας (μέχρι υπουργό και πρόεδρο της βουλής τον έκαναν) και ο έτερος αχάριστος Καππαδόκας Μίμης Ανδρουλάκης, που έπαιρνε το μισθό του βουλευτή χωρίς να πατάει το πόδι του στη βουλή, άνδρες υψιπετείς και συγγραφείς και οι δύο, ψήφισαν «παρών» στη βουλή για πρόεδρο. Για ν’ αποδείξουν πόσο δίκιο είχαν αυτοί που είπαν ότι ο ευεργετηθείς γίνεται ο μεγαλύτερος αχάριστος. Τρόφιμοι του Πρυτανείου (βουλής) οι παραπάνω, ανεπάγγελτοι και ουδέποτε εργαζόμενοι, όπως πλειάδα βουλευτών που ζουν από την πολιτική και τις δικές μας πλάτες. Οι οποίοι στις κρίσιμες στιγμές, μην αντέχοντας τα δύσκολα, φεύγουν σαν τα ποντίκια, αγνοώντας την ανάγκη να προσφέρουν –επιτέλους –χείρα βοηθείας.
Αντιθέτως, χαιρέκακα, οι δύο και άλλοι αρκετοί, ρίχνουν το χώμα για να ολοκληρωθεί η ταφή. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί σαν αυτούς…
«Ε»


Για την ξύλευση στο πευκοδάσος
Ευαίσθητος περί του πρασίνου συμπολίτης μας τηλεφώνησε τη Δευτέρα το απόγευμα και μας ανέφερε κοπή πεύκων στην περιοχή του πευκοδάσους στα Άβδηρα, δίπλα στις εκεί Κατασκηνώσεις.
Επικοινωνήσαμε με το δασαρχείο Ξάνθης, αναφέραμε το περιστατικό και την επομένη μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται για εργολαβία που υλοποιείται εκεί για τον καθαρισμό του πευκοδάσους με την κοπή και ορισμένων δέντρων για να προστατεύεται καλύτερα και σωστότερα από πυρκαγιές.
Το δε συνεργείο που έχει αναλάβει την εργασία ενεργεί και κόβει εκείνα τα δέντρα που έχει «σημαδέψει» το δασαρχείο. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, δύο τα καλά. Πρώτον ότι υπάρχουν πολίτες που όταν δουν κάτι προβληματίζονται για να προληφθεί η πιθανή ζημιά και δεύτερο ότι καθαρίζεται το πευκοδάσος στην περιοχή για την ασφάλεια των παιδιών-κατασκηνωτών.
«Ε»


Οι 160 έγιναν 168
Όπως θα θυμούνται ο αναγνώστες, στην πρώτη ψηφοφορία για τον Στ. Δήμα είχαμε 160 ψήφους. Στη δεύτερη έγιναν 168 και άγνωστο πόσο θα αυξηθεί ο αριθμός αυτός την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία. Οι οκτώ βουλευτές είναι: Ιατρίδη Μίκα, Μελάς Παναγιώτης, Οικονόμου Β., Μπούκουρας Δ, Κουράκος Γ., Αλεξόπουλος Δ, Γιοβανόπουλος και Κασαπίδης. Υπήρξε και μια απουσία, αυτή της Κόλλια –Τσαρουχά.
Το τι θα συμβεί στην τρίτη ψηφοφορία είναι δύσκολο να υπολογισθεί. Όπως δύσκολο είναι να κάνει κανείς προβλέψεις κάθε μορφής. Πάντως οι δώδεκα επιπλέον ψήφοι που απαιτούνται για να συμπληρωθεί το νούμερο των 180, είναι μεγάλο και θεωρείται δύσκολο να εξασφαλιστεί διότι με την πόλωση που έχει υπάρξει και τη λάσπη που διακινήθηκε, κάποιοι βουλευτές το σκέφτονται πολύ να μετακινηθούν. Γι’αυτό το πιθανότερο σενάριο είναι ότι σύντομα θα πάμε σε εκλογές.


Ο απίστευτος κύριος Κουβέλης
Βράζουν όσοι ψήφισαν ΔΗΜΑΡ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές με τη στάση του Φώτη Κουβέλη. Ο κύριος Κουβέλης όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό με το 1% που πήρε το κόμμα του στις ευρωεκλογές, όχι μόνο δεν μετάνιωσε για τη στάση του και δεν παραιτήθηκε αλλά συνέχισε να βαδίζει το δικό του μονοπάτι. Οι βουλευτές του τον εγκατέλειψαν ένας ένας, το κόμμα έπεσε στο 0,8% κι έρχεται τώρα στην κρίσιμη στιγμή να θέλει να γυρίσει πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ, αναιρώντας όλες τις προηγούμενες θέσεις της ΔΗΜΑΡ και την έως τώρα διαδρομή του κόμματος. Ο 67χρονος πρόεδρος του 0,8% θέλει τώρα ν’ αλλάξει σελίδα στη χώρα! Τα ύστερα του πολιτικού κόσμου!


Ανάξιοι…
Βρώμα και δυσωδία αναδύεται από το πολιτικό σύστημα και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Χωρίς να θέλουμε να ισοπεδώσουμε όλους τους βουλευτές γιατί υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι με αρχές και αξίες αλλά υπάρχουν και κάτι λαμόγια, κάτι οπορτουνιστές. τυχοδιώκτες , κάτι καιροσκόποι που είναι να τραβάς τον γιακά σου! Μας φόρτωσαν με χίλιους φόρους, μας άφησαν άνεργους, άνθρωποι κάνουν ουρά στα τραπέζια αγάπης για ένα πιάτο φαγητό και αυτοί αντί να προσπαθήσουν να μας βγάλουν απ’ αυτή την κατάσταση να έχουμε μια πολιτική και οικονομική σταθερότητα και να δούμε επιτέλους μια αχτίδα ελπίδας ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο, στήνουν ο ένας στον άλλο παγίδες με κάμερες σε in ξενοδοχεία για να αλληλοπαγιδευτούν, μιλούν για εκατομμύρια ευρώ σαν να’ ναι μαρουλόφυλλα, αλληλοκατηγορούνται… με λίγα λόγια απαξιώνουν το πολιτικό ήθος και τον πολιτισμό και μεις περιμένουμε να μας σώσουν, αυτοί, οι εθνοσωτήρες!
Ω τι ματαιότης!
Μ.Ξ.


Μέρες που είναι…
Μέρες που είναι κι ας βγούμε για λίγο από τον εαυτό μας και απ’ τα προβλήματα που μας βαραίνουν και ας γλυκαίνουμε την ψυχής μας, ας ξαναθυμηθούμε το παιδί που έχουμε μέσα μας, ας αφήσουμε να μας αγγίξει το πνεύμα των Χριστουγέννων με το να προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στους ανθρώπους γύρω μας. Κυρίως αυτούς που την έχουν ανάγκη. Υπάρχει τόση δυστυχία, τόση μαυρίλα δίπλα μας που έστω και αν μπορέσουμε να προκαλέσουμε ένα χαμόγελο σε κάποιον είναι σημαντικό!
Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της Αγάπης αλλά και της ελπίδας ότι κάτι νέο γεννιέται… και ποτέ δεν είναι αργά για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!
Μ.Ξ.


Ξάνθη όπως Βιέννη
Η πόλη μας δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι η παρουσία της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, η οποία μάγεψε, κατά κοινή ομολογία, τους ξανθιώτες που έσπευσαν να την απολαύσουν. Στη χριστουγεννιάτικη συναυλία «Φωνές Χριστουγέννων» που διοργάνωσε η ΦΕΞ με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών Σχολείων Ξάνθης και Κομοτηνής συμμετείχαν η ορχήστρα  mobile και οι χορωδίες των Μουσικών Σχολείων Ξάνθης και Κομοτηνής, τις οποίες διηύθυνε ο μαέστρος Θόδωρος Ορφανίδης. Τα χρήματα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της Μουσικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου», αφού ως γνωστό η λυρική ερμηνεύτρια έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με τη ΦΕΞ και την Ξάνθη και συνεργάζονται για τη δημιουργία της πρωτότυπης αυτής Μουσικής Βιβλιοθήκης. Στην συναυλία παρουσιάστηκαν έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε απόλυτη αρμονία με το κλίμα των ημερών, ενώ οι συντελεστές επεφύλαξαν μια έκπληξη στους ξανθιώτες καθώς ολοκληρώνοντας τη συναυλία, η Σόνια Θεοδωρίδου και τα μέλη των χορωδιών ξεχύθηκαν στο κοινό και χόρεψαν μαζί τους βαλς, μέσα σε ένα γιορτινό και ευχάριστο κλίμα. Πάντα τέτοια να ευχηθούμε και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.
Χ.Δ.


Η Ξάνθη του El Greco
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι η Ξάνθη αγαπά και τιμά το έργο και την προσωπικότητα του κορυφαίου έλληνα ζωγράφου, που έχει στιγματίσει με το έργο του μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας εικαστικής τέχνης. Το 2014 ήταν, ως γνωστόν, αφιερωμένο στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του πασίγνωστου δημιουργού από την Κρήτη. Η Ξάνθη συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του αλλά και προβολής του έργου του, τόσο με την έκθεση αντιγράφων των έργων του μεγάλου ζωγράφου στην Δημοτική Πινακοθήκη και τις παράλληλες εισηγήσεις στην ζωή και το έργο του Ελ Γκρέκο, όσο και με την μοναδική εκπαιδευτική δράση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Η δεύτερη, με τίτλο ‘’ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο ενός μεγάλου Έλληνα, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του επονομαζόμενου El Greco’’ έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας να εντρυφήσουν στο εικαστικό του έργο. Στις εισηγήσεις και τις σύντομες μελέτες που παρουσίασαν στο Δημ. Αμφιθέατρο στις 16 Δεκεμβρίου, άφησαν έκπληκτους γονείς και καθηγητές με την ευρύτητα και την εμβάθυνση σε ένα τόσο σπουδαίο έργο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η Ξάνθη, με τέτοιο άξιο ανθρώπινο δυναμικό, ήταν η μία από τις 4 πόλεις στην Ελλάδα που τίμησαν τον μεγάλο ζωγράφο. Εύγε και πάλι εύγε!
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…