Σχόλια 22/12/14

0
arkas-dentro
Η Κούβα τα βρίσκει με τις ΗΠΑ, η Ρωσία κλονίζεται. Παγκόσμια συνομωσία εναντίον των συμμάχων του Τσίπρα…


SKODA, Κλέιτον και Ντιέ
Η στήλη αγαπά το ποδόσφαιρο, στηρίζει την τοπική ομάδα της SKODA, παρακολουθεί όσα συμβαίνουν και κάπου-κάπου εκφράζει την άποψή της.
Δικαίωμά τους όσοι νομίζουν ότι ο Ρουμάνος προπονητής «έφτιαξε» ομάδα στο χρόνο που βρίσκεται στην Ξάνθη. Διότι μια ομάδα δεν «στρώνεται» σ’ έναν μήνα. Αυτά είναι χάπια για κάποιους άλλους. Η ομάδα έγινε ομάδα όταν άρχισε να παίζει ο Κλέιτον.
Ο οποίος παίζει ακριβώς σαν διευθυντής ορχήστρας. Κυριαρχεί στο κέντρο του γηπέδου. Κόβει, μοιράζει δεξιά-αριστερά, απλώνει το παιγνίδι, κουβαλάει τη μπάλα, ξεκουράζει την άμυνα και δίνει χρόνο στους επιθετικούς να πάρουν θέσεις. Είναι δηλαδή αυτό που ήταν ο Ντιέ. Που από την ημέρα που τον έδιωξε ο Πανόπουλος κινδύνεψε και με υποβιβασμό η ομάδα.
Πιστεύουμε να μην διώξει και τον Κλέιτον, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος…
«Ε»


Το νέο ένθετο
Μόνο επαινετικά ήταν τα σχόλια και ικανοποίηση εξέφρασαν όσοι πήραν στα χέρια τους το νέο ένθετο με τίτλο «Διατρέχοντας την Εγνατία». Πλούσιο ενημερωτικό υλικό συγκεντρωμένο σε μια έκδοση, μοναδικά στοιχεία, φωτογραφίες μοναδικές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.
Μια δουλειά μοναδική όντως, σοβαρή και υπεύθυνη. Μια έκδοση 32 σελίδων που αξίζει να κρατήσει κανείς σαν συλλεκτική. Και βέβαια οι δημοσιεύσεις από τους νομούς της Περιφέρειάς μας, ανάμεσά τους και η Ξάνθη βέβαια.
Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ προσέφερε αυτή την ειδική έκδοση όπως και τις άλλες πριν, με τη βεβαιότητα ότι προσφέρει σ’ έναν τομέα που καλλιεργεί την Περιφερειακή συνείδηση, που φέρνει κοντά επιχειρήσεις του ενός τόπου για γνωριμία με καταναλωτές των υπολοίπων.
Δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες ξεφύλλισαν το ένθετο, το διάβασαν, είδαν τις διαφημίσεις των επιχειρήσεων.
Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ όπως και οι υπόλοιπες που συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό, ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν και βέβαια δηλώνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
-Καλές Γιορτές!
«Ε»


Εκεί κι εδώ
Στη γειτονική Ροδόπη, η εκεί ΕΑΣ, μετράει μέρες λειτουργίας. Δηλαδή πάει για λουκέτο. Κι αυτό βέβαια οφείλεται στην κακοδιαχείριση που έγινε και ότι δεν λειτούργησε με κριτήρια ανταγωνισμού. Έτσι, η κάποτε κραταιά ΕΑΣ Ροδόπης κλείνει.
Στα δικά μας τώρα. Η σημερινή διοίκηση του Κ.Χατζηελευθεριάδη στα χρόνια της ευθύνης της, κινήθηκε με σύνεση και σφικτή διαχείριση των οικονομικών δεδομένων, αυτό θα πρέπει να το αποδεχτούν όλοι και να το πιστώσουν τόσο στον πρόεδρο όσο και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο.
Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ο σεβασμός στο χρήμα των άλλων, η εργατικότητα αλλά και η λήψη σωστών αποφάσεων, είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Και στην ΕΑΣ Ξάνθης αυτό αποδεικνύεται περίτρανα λόγω ακριβώς της δυνατότητας να πορευτεί τις δύσκολες αυτές χρονιές με επιτυχία.
Η Μητρόπολη του Συνεταιριστικού κινήματος αντέχει και προχωρά σε νέους δρόμους με νέους στόχους.
«Ε»


Νέα κόμματα
Το τι ευαγγελίζεται ο Γκλέτσος ως επικεφαλής κόμματος θα το διαβάσετε σε άλλη σελίδα. Η δική μου απορία είναι άλλη. Μας έλειπε ένα κόμμα ακόμη; Δε μας φτάναν όλα αυτά που έχουμε; Όταν μάλιστα θα κάνει το δικό του κόμμα και ο Μπαλτάκος, πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου;
Όπως φαίνεται λοιπόν από κόμματα πάμε μια χαρά. Η πολιτική μας λείπει κι αυτό το ξεχνούν δυστυχώς…
«Ε»


7 Απριλίου 1992
Αυτήν την εφημερίδα κρατά στα χέρια του ο αγαπητός συμπολίτης Μιχάλης Σπανίδης, εκδότης-βιβλιοπώλης. Είναι ένα φύλλο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, που την είχε στο αρχείο του, φωτογραφήθηκε μαζί της με ικανοποίηση όπως δείχνει και μας την έστειλε.
Τον ευχαριστούμε γιατί μας γύρισε χρόνια πίσω, είκοσι δύο για την ακρίβεια, όταν τόσο το σχήμα όσο και οι διαστάσεις της Εφημερίδας ήταν διαφορετικά.
-Να’ναι καλά.
«Ε»


Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου για τις δηλώσεις Ε9
Έως τις 30 Δεκεμβρίου δίνεται τελικά ατύπως παράταση για την συμπλήρωση του Ε9 από τους πολίτες. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η παράταση αυτή δίνεται ώστε να προλάβουν οι πολίτες να συμπληρώσουν σωστά το έντυπο ακίνητης περιουσίας για να αποφευχθούν ξανά «παρατράγουδα» με την βεβαίωση φόρων στην ακίνητη περιουσία.


Η θα σωθούμε ή θα βυθιστούμε όλοι μαζί

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έλεγε ότι « «σηκωνόμαστε και πέφτουμε όλοι μαζί ως ένα έθνος και ένας λαός» για να τονίσει ότι σε δύσκολες στιγμές οι απλοί πολίτες και οι πολιτικοί προσπαθούν να χαράξουν καινούργιους δρόμους. Στην Ελλάδα αντίθετα – μετά την πρώτη αποτυχημένη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας- φαίνεται ότι ο καθένας πρωταγωνιστής τραβάει το δικό του καταστροφικό δρόμο !
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει οπωσδήποτε τις εκλογές και δεν ανιχνεύει σωστά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, οδηγώντας μας νομοτελειακά έξω από την Ευρώπη, γιατί δεν μπορούμε –σήμερα τουλάχιστον- μονομερώς ως «Δον Κιχώτες» να διαγράψουμε ένα μέρος του χρέους και να συγκρουστούμε με τη νεοσυντηρητική ευρωπαική ελιτ, όπως αποδέχεται και ο νομπελίστας οικονομολόγος Κρούγκμαν.
Όμως από την άλλη μεριά και η κυβέρνηση παίζει καταστροφικά πολιτικό τζόγο με την προεδρική εκλογή για να περιχαρακώσει το «στρατόπεδό της» (μη κατανοώντας αδικαιολόγητα ότι και η δικιά της εφαρμοσμένη πολιτική έφερε κάποια μικρά επιτεύγματα, αλλά και μεγάλες καταστροφές, αφού εκτός των λίγων πλουσίων το 60% των Ελλήνων νοιώθουν δυστυχισμένοι , σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ) !
Το συμπέρασμα; Θέλουμε –ως πολίτες- τη λιγότερο δυσάρεστη λύση, δηλαδή μια συναινετική εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας για να αποφευχθούν οι εκλογές που θα ήταν η πιο ολέθρια λύση σήμερα! Άρα κάποιοι βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν αυτό που έλεγε ο Galbraith , δηλαδή «ότι η πολιτική είναι η επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου»!
Κ.Γ.


Το πέταξε πάλι το καρφί του ο Θανάσης Ξυνίδης
Συζητούσαν το θέμα της επέκτασης της ΔΕΥΑΞ στην Σταυρούπολη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνος Σδρέβανος έκανε μια καλή ανάλυση για τις δράσεις που χρειάζονται να γίνουν ώστε να επιτευχθεί αυτό και ζήτησε να δοθεί χρόνος για να γίνει ομαλά η μετάβαση ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τα προβλήματα που θα υπάρξουν λόγω έλλειψης προσωπικού στη ΔΕΥΑΞ. Τότε παρενέβη ο Θ., Ξυνίδης και πέταξε το καρφί του… «Προεκλογικά όμως υπήρξαν συνεργεία της ΔΕΥΑΞ στην Σταυρούπολη» προκαλώντας αμήχανα και συνωμοτικά βλέμματα…
Όχι που θα τους άφηνε έτσι…
Περασμένα μεν ξεχασμένα όχι….
Μ.Ξ.


Σφήνα δημάρχου σε πρώην αντιδήμαρχο
Τώρα μάλλον κατάλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι τα σκουπίδια έχουν λεφτά και ότι η ανακύκλωση πέραν του περιβαλλοντικού της οφέλους μπορεί να αποφέρει και οικονομικά οφέλη για τον δήμο. Σε 130.000 ευρώ υπολογίζονται τα χαμένα έσοδα από το δήμο μας ετησίως που δεν έκανε ανακύκλωση ενώ άλλοι δήμοι είχαν προχωρήσει σ’ αυτή πολύ νωρίτερα. Τα ‘λεγε από παλιά ο Ξυνίδης, ο Πούλιος και ο Ανταμπούφης αλλά η τότε δημοτική αρχή που πολλοί της σύμβουλοι είναι και τώρα στην συμπολίτευση ούτε ήθελαν ν’ ακούσουν! Τώρα πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες και ω του θαύματος όλοι τάσσονται πλέον υπέρ της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο πλην του κ. Μπένη που ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της διαχείρισης σε επίπεδο νομού και όχι περιφέρειας. Ο οποίος κύριο Μπένη τα’ κουσε από τον δήμαρχο σε μια διένεξη που είχαν για έναν ανταποδοτικό κωδικό της τάξης των 42.000 ευρώ που δεν έχει δημιουργηθεί και ο κ. Μπένης υποστήριξε ότι αυτό θα το βρουν μπροστά τους γιατί κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει το μεσοπρόθεσμο! Του αντιγύρισε λοιπόν ο δήμαρχος: ‘Τόσα χρόνια αντιδήμαρχος Οικονομικών ήσασταν ας το κάνατε τότε εσείς…»!
Περασμένα ναι …ξεχασμένα όχι!
Μ.Ξ.


Στολίστε γιατί χανόμαστε!
Με έκπληξη, ομολογώ, διάβασα την Παρασκευή στον ηλεκτρονικό Τύπο της πόλης μας μια βαρύγδουπη -έως και εσχατολογική θα έλεγα- δήλωση για την εορτή των Χριστουγέννων. Χάνουμε, λέει ο συνάδελφος, την ταυτότητά μας χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία! Την ταυτότητά μας ως Έλληνες; Ως χριστιανοί κι ορθόδοξοι σ’ αυτή την κοινωνία, που λέει και το άσμα; Από πού κι ως πού καθορίζει την οποιαδήποτε ταυτότητά μας ο στολισμός του δέντρου; Μετέφερε, λέει, την δυσαρέσκεια των πολιτών για την απουσία του θρησκετικού(sic) αυτού εθίμου, για να καταλήξει (λίγο πριν διαρρήξει τα ιμάτιά του), «θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους θρησκευτικούς δεσμούς μας με τον Χριστιανισμό να τους εξαφανίσουμε;»! Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω πού έγκειται η θρησκευτικότητα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στον άγγελο που βάζουν κάποιοι στην κορυφή του δέντρου ίσως; Ομολογώ ότι ο φετινός στολισμός της πλατείας είναι όντως υποτονικός, αλλά μην φοβάστε, δεν θα χάσουμε καμιά ταυτότητα (ίσως μόνο την αστυνομική μας) αν δεν στολίσουμε δέντρο. Πρόκειται εξάλλου για έθιμο καθαρά δυτικής προέλευσης και μάλιστα των βορείων χωρών της Ευρώπης. Όσοι καίγονται λοιπόν να διασώσουν την χριστιανική τους ταυτότητα, μπορούν να ξυπνήσουν στις 5 το πρωί των Χριστουγέννων και να πάνε εκκλησία. Απλά.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…