Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα 40.000 ευρώ «έκλεισε» η δημοπρασία για το λούνα Παρκ στο Κολυμβητήριο

Στα 40.000 ευρώ «έκλεισε» η δημοπρασία για το λούνα Παρκ στο Κολυμβητήριο

0
oikonomiki noe14

Παρ’ ολίγον εμπλοκή για τα πιστοποιητικά από ιδιώτες μηχανικούς

Άγονος ο διαγωνισμός του κτιρίου «φιλέτου» στο κεντρική πλατεία – Εξετάζεται η αλλαγή χρήσης

Στα 40.000 ευρώ «έκλεισε» η δημοπρασία για την εκμίσθωση τμήματος του υπαίθριου χώρου μπροστά από το κολυμβητήριο για Λούνα Πάρκ. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε αρχικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 3 ενδιαφερόμενους, των κυριών Παναγιωτοπούλου – Σιδέρη και του κ. Πολίτη όμως μετά τον αποκλεισμό του τελευταίου επειδή δεν κατέθεσε εγγυητική, η δημοπρασία διεξήχθη μεταξύ των δύο πρώτων. Με τιμή εκκίνησης στα 35.000 ευρώ η κα Παναγιωτοπούλου πλειοδότησε με προσφορά στα 40.000 ευρώ και πήρε την δημοπρασία.

Παρ’ ολίγον εμπλοκή για τα πιστοποιητικά από ιδιώτες μηχανικούς

Η δημοπρασία ήταν ανοιχτή και διεξήχθη κατά την διάρκεια της Οικονομικής επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου. Και οι τρεις παρόντες ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν ειδική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη εναντίον των όρων που έθεσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης για την εκμίσθωση του χώρου και αφορά στην μη αναγνώριση βεβαιώσεων πιστοποίησης που εγγυώνται την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του λούνα πάρκ και από ιδιώτες μηχανικούς απόφοιτους ΑΕΙ αλλά μόνο από δημόσιο φορέα. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος κ. Μπρατίδης που εκπροσώπησε τους ενδιαφερόμενους μ’ αυτό τον όρο η Οικονομική επιτροπή αποδεικνύεται «βασιλικότερη του Βασιλέως» καθώς αυτό προβλέπεται από το Π.Δ. 12 του 2005 που αφορά την αδειοδότηση – εγκατάσταση και λειτουργία των εγκαταστάσεων εν’ όψει της ψήφισης του σχετικού νόμου και ότι θα’ πρεπε η οικονομική επιτροπή να κάνει αποδεκτά τα δυο πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους και είναι υπογεγραμμένα από ιδιώτες μηχανικούς. Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος σκοπός της υπηρεσίας δεν ήταν να αποκλείσει ενδιαφερόμενους αλλά να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν πιο καλά η ασφάλεια των παιδιών που θα επισκεφτούν το λούνα πάρκ. Τελικά η δημοπρασία προχώρησε με τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

Άγονος ο διαγωνισμός του κτιρίου «φιλέτου» στο κεντρική πλατεία – Εξετάζεται η αλλαγή χρήσης

Άγονος – ελλείψει ενδιαφερομένων – κρίθηκε ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κτιρίου – «φιλέτου» στο κέντρο της πόλης στην συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Δαγκλή 1 όπου στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα. Να σημειώσουμε ότι το αρχικό μίσθωμα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ ωστόσο αυτό που «διώχνει» του εν δυνάμει εκμισθωτές αφορά στην χρήση που περιορίζεται μόνο σε χρήση γραφείου. Όπως γνωστοποιήθηκε το κτίριο είναι υπό νομιμοποίηση της άδειας του και από τον δήμαρχο κατατέθηκε ο προβληματισμός μήπως θα πρέπει να εξεταστεί η αλλαγή χρήσης . Η Διευθύντρια των Τεχνικών υπηρεσιών κα Μανά υποστήριξε ότι για να γίνει αυτό και να συμπεριληφθεί εμπορική χρήση θα χρειαστεί στατική μελέτη του κτιρίου που είναι πριν από το 1983. Ο προβληματισμός έγκειται ότι κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο και ενεργοβόρο και όπως σημείωσε ο δήμαρχος θα το εξετάσει με την Διεύθυνση Δόμησης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…