Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζονται τα παράνομα ‘’δρομολόγια’’ της γραμμής Ξάνθη – Τίρανα

Συνεχίζονται τα παράνομα ‘’δρομολόγια’’ της γραμμής Ξάνθη – Τίρανα

0
leoforeio ktel

Με παζάρια στην τιμή και χωρίς εισιτήρια ‘’χτυπάει’’ το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Στο φύλλο μας της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου δημοσιεύσαμε την υπόθεση ιδιωτικής εταιρείας που εκτελεί το υπεραστικό δρομολόγιο Ξάνθη – Τίρανα. Η εν λόγω εταιρεία (σύμπραξη ιδιώτη με αλβανική και τουρκική εταιρεία) δεν αρκείται στους όρους της σύμβασης που έχει υπογραφεί, αλλά παράνομα επιβιβάζει και αποβιβάζει επιβάτες σε διάφορα σημεία καθ’ όλη την διάρκεια του δρομολογίου που εκτελεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, το λεωφορείο που εκτελεί την γραμμή αυτή βγαίνει συχνά εκτός της πορείας του, ακριβώς για να ‘’συλλέξει’’ ανυποψίαστους επιβάτες. Αυτό φυσικά γίνεται χωρίς το νόμιμο αντίτιμο, αλλά σε τιμή που παζαρεύεται εκείνη την στιγμή και φυσικά χωρίς την έκδοση καμίας απόδειξης.

Το θέμα έθεσε στην Βουλή και υπ’ όψιν του αρμόδιου υπουργού ο βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης, ενώ ταυτόχρονα έχουν κινηθεί διαδικασίες και από τα επί μέρους Υπεραστικά ΚΤΕΛ, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται άμεσα. Ο κ. Πασχαλίδης συναντήθηκε προσωπικά με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με την Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής και ζήτησε να επιληφθούν άμεσα του θέματος, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω το εν λόγω λεωφορείο. Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν βάσιμες, θα πρέπει, βάσει νόμου, να του αφαιρεθούν οι πινακίδες.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι ασθενής. Σε επικοινωνία του «Ε» πάντως με οδηγό του ΚΤΕΛ, ήταν εμφανής η αγανάκτησή του από την απαράδεκτη κατάσταση που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά: «περιμένουμε ως συνήθως να γίνει κάτι άσχημο και τότε να λάβουμε μέτρα» και αυτό διότι δεν τηρείται κανένα από τα μέτρα προστασίας αυτών που επιβιβάζονται και αποβιβάζονται, αλλά επιλέγονται τυχαία σημεία με κίνδυνο των επιβατών. Όπως μάλιστα δήλωσε στην εφημερίδα ‘’Νέα Εγνατία’’ της Καβάλας ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Τσεντεμεΐδης «το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε εμείς και η Ξάνθη. Δεν θα μείνουμε μόνο στην ερώτηση του κ. Πασχαλίδη, αλλά θα συνεχίσουμε κανονικά τις αντιδράσεις».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…