Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Περιμένουν να δουν …φως στην οδό Πινδάρου

Περιμένουν να δουν …φως στην οδό Πινδάρου

0
skoteinos dromos

Θεοσκότεινη όλη η οδός της Π. Πόλης. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια λαμπτήρων έγινε. Ο μειοδότης είναι μια επιχείρηση εξ Αθηνών

Σε «σκοτεινή» πόλη τείνει να μετονομαστεί η Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα, με τις τόσες ελλείψεις σε φωτισμό που παρουσιάζει στις γειτονιές της. Δεν πάει λίγος καιρός που γράφαμε για την Πραξιτέλους και το πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού που παρουσιάζει και να τώρα που αναγνώστες μας γεμάτοι αγανάκτηση μας πληροφορούν ότι η οδός Πινδάρου (πίσω από το Ελισσώ) μια κύρια οδική αρτηρία που συνδέει την Π. Πόλη με την Βασιλίσσης Σοφίας είναι θεοσκότεινη αφού κολώνες φωτισμού υπάρχουν όμως λάμπες φωτισμού δεν υπάρχουν!

Θεοσκότεινη η οδός Πινδάρου

Όπως μας ανέφερε ο αναγνώστης μας τόσο ο ίδιος όσο και οι γείτονές του απευθύνθηκαν στην τεχνική υπηρεσία του δήμου προκειμένου να αναφέρουν το γεγονός αλλά και να πληροφορηθούν πότε θα αποκατασταθεί ο φωτισμός που τους δυσκολεύει την καθημερινότητα ένα μήνα τώρα αφού μόλις νυχτώσει φοβούνται να τη διασχίσουν δεδομένου ότι η οδός Πινδάρου είναι πλακόστρωτη και έχει αυξημένη επικινδυνότητα στην πρόκληση ατυχήματος που επαυξάνεται ακόμη περισσότερο με την παντελή έλλειψη φωτισμού.

Με τα χέρια «δεμένα» η τεχνική υπηρεσία

Και ενώ από την τεχνική υπηρεσία προσπαθούν να καθησυχάσουν τους δημότες που διαμαρτύρονται κάθε τόσο διαβεβαιώνοντας ότι θα επιληφθούν άμεσα, το πρόβλημα είναι γενικότερο με τον φωτισμό στην πόλη και άπτεται αφ’ ενός μιας καθυστέρησης στην προκήρυξη διαγωνισμού προμήθειας λαμπτήρων – λόγω και των εκλογών – όσο και σε μια από τις «αγκυλώσεις» που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης» ο οποίος στην προσπάθειά του να αποτρέψει περιπτώσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς αυστηροποίησε τόσο τη διαδικασία προμηθειών των ΟΤΑ μέσω της προκήρυξης διαγωνισμών, επιβαρύνοντας την όμως με τόση γραφειοκρατία που τελικά την κατέστησε δυσλειτουργική. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού και ότι έχει αναδειχθεί ο μειοδότης.

Αντί καλύτερα… δυσκολότερα τα έκαναν…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο μειοδότης που χτύπησε τον διαγωνισμό κα τον πήρε με ελάχιστη διαφορά έναντι των άλλων ενδιαφερομένων μεταξύ των οποίων και τοπικές επιχειρήσεις, είναι μια επιχείρηση των Αθηνών. Κι εδώ δημιουργείται άλλο ένα πρόβλημα από το γεγονός ότι στα κριτήρια δεν μοριοδοτείται επιπλέον η εντοπιότητα. Αφ’ ενός φεύγει χρήμα από την τοπική αγορά αλλά και ο δήμος θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προμήθεια υλικών λόγω της απόστασης καθώς δεν θα έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμα τα υλικά όταν τα χρειάζεται ώστε να προβαίνει άμεσα στη αποκατάσταση των βλαβών αφού πρέπει να περιμένει κάποιες μέρες για να του τα στείλουν…

(Καλού κακού οι ένοικοι της οδού Πινδάρου ας προμηθευτούν και ας στολίσουν με λαμπιόνια χριστουγεννιάτικα τα σπίτια και τις αυλές τους φωταγωγώντας και τον δρόμο μέχρι να προμηθευτεί λάμπες ο δήμος εξ Αθηνών)!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…