Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οξύ «έμφραγμα» στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης

Οξύ «έμφραγμα» στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης

0
nosokomeio

Κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης γιατρών. Στην …εντατική η δημόσια υγεία στο νομό μας!

Με 3 γιατρούς λειτουργεί το ΠΕΔΥ με 20 – 25 ο ΕΟΠΥΥ. Σε εξέλιξη η μεγάλη φυγή γιατρών από το ΕΣΥ

Στην …Εντατική βρίσκεται η δημόσια Υγεία στον νομό μας αφού όλες οι δομές της σ’ όλες τις βαθμίδες τους πάσχουν από έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ουσιαστικά υπολειτουργούν! Με 3 γιατρούς λειτουργεί το ΠΕΔΥ στην Ξάνθη, με 20 – 25 ο ΕΟΠΥΥ ενώ συνεχίζεται το …δράμα στην Καρδιολογική του νοσοκομείου όπου δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας από τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης να αποφύγει το μοιραίο, το οριστικό της κλείσιμο, με ανυπολόγιστα δυσμενείς συνέπειες για την υγειονομική περίθαλψη στους πολίτες του νομού μας.

Με 3 γιατρούς λειτουργεί το ΠΕΔΥ με 20 – 25 ο ΕΟΠΥΥ

Για μια οριακή κατάσταση στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας μετά την αντικατάσταση του συστήματος υγείας του ΙΚΑ από το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος. 3 γιατροί όλοι κι όλοι στο ΠΕΔΥ – ένας ακτινολόγος και 2 οδοντίατροι ενώ ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί με 20 – 25 γιατρούς ειδικοτήτων. Όλοι τους αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνεπής ως προς τις πληρωμές και τους οφείλει επισκέψεις και πράξεις από το 2012! Αυτός είναι ο λόγος που η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει επίσχεση υπηρεσιών όμως όπως διαβεβαιώνει ο κ. Καραδέδος οι γιατροί στην Ξάνθη δεν συμμετέχουν. Παρά ταύτα αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγεία έχουν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι: «Η αβελτηρία και η ανικανότητα των κυβερνώντων να εφαρμόσουν ένα σύστημα υγείας που σέβεται τον πολίτη έχει οδηγήσει στην απαξίωση του χώρου της δημόσιας υγείας. Υπάρχει σε εξέλιξη μια μεγάλη φυγή των γιατρών από το ΕΣΥ γιατί με 900 ευρώ κανείς δεν είναι διατιθεμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Υποβαθμίζονται όλες οι δομές τις υγείας γιατί αποψιλώνεται από Ιατρικό προσωπικό. Επίσης μετά το κλείσιμο του ΙΚΑ όλα αυτά τα μέτρα που είναι λογιστικά ημίμετρα, ατελέσφορα και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου».

Πάει για «λουκέτο» η Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης

Οξύ είναι το πρόβλημα στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης καθότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υφ. Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι θα στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό. Οι αποσπασμένοι γιατροί από Καβάλα αρχικά και από Έβρο στην συνέχεια που θα αναπλήρωναν το κενό δεν παρέμειναν και η Καρδιολογική έχει απομείνει να λειτουργεί με 2 καρδιολόγους που δεν επαρκούν σε καμιά περίπτωση για τις ανάγκες σε επίπεδο νομού. Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Πάσχου όπως μας πληροφορεί είναι σε μια συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο και προσπαθεί να βρει λύσεις σε συνεργασία και με την ΠΕΣΥ όμως για να καταστεί αυτό δυνατό και να διασφαλιστεί σε μόνιμη βάση η λειτουργία της Καρδιολογικής πρέπει να είναι κεντρική πολιτική επιλογή. Ο κ. Καραδέδος καλεί την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποτρέψει το κλείσιμο της Καρδιολογικής στην Ξάνθη ενώ ο κ. Πάσχου επισημαίνει: «Είμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια να βρούμε λύσεις σε συνεργασία με άλλα νοσοκομεία. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και δεν θα κλείσει η Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι προβλήματα υποστελέχωσης έχουν και άλλες κλινικές όπως η Μαιευτική και Τμήμα Αναισθησιολογίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…