Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο κύβος ερρίφθη για κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο

Ο κύβος ερρίφθη για κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο

0
erga parking

Τις θεωρεί αναγκαίες ο αντιδήμαρχος Μ. Τσέπελης όπως τη σύνδεση της Τσιμισκή με την Βλαχοπούλου και την Βασ. Κωνσταντίνου

Μονωτικές εργασίες πάνω από το πάρκινγκ…τώρα. Θα παραδοθεί στον μισθωτή εντός Δεκεμβρίου. Επιχείρηση «κλείσιμο λακκούβας»

«Πονοκέφαλος» για την δημοτική αρχή Ξάνθης το κυκλοφοριακό εντός του κέντρου της πόλης, το οποίο μετά το έργο της ενοποίησης των πλατειών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επέβαλλε η προηγούμενη δημοτική αρχή, γίνεται μετ’ εμποδίων παρουσιάζοντας πολλές δυσλειτουργίες για τους οδηγούς και ολοένα και περισσότερο γίνονται πλέον αναγκαίες παρεμβάσεις και κυκλοφοριακές αλλαγές στην κατεύθυνση διάνοιξης οδών ώστε να δοθεί διέξοδος και να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο.

Θα γίνουν κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο

Αποφασισμένη να κάνει αλλαγές στην κυκλοφορία του κέντρου φαίνεται η δημοτική αρχή και σ’ αυτό το πλαίσιο – που αποτελεί εξάλλου και προεκλογική δέσμευση- ήταν η πρότασή της προς τους μελετητές που εκπονούν την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης για σύνδεση της Τσιμισκή με την Σ. Βλαχοπούλου στο ύψος της Ηρώων και της Σ. Βλαχοπούλου με την Βασ. Κωνσταντίνου. Παράλληλα δε και σύνδεση της Τσιμισκή με την Λ. Στρατού ώστε να συνδεθεί το κέντρο με τον περιφερειακό δρόμο. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης οι παρεμβάσεις αυτές είναι απαραίτητο να γίνουν προκειμένου να δοθεί «ανάσα» στο κέντρο και να διευκολυνθεί ή κυκλοφορία. Αυτή η πρόταση φαίνεται να κερδίζει έδαφος όμως ακόμη είναι προς επεξεργασία στα χέρια της μελετητική ομάδας και αναμένεται στις αρχές του χρόνου να παρουσιαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο.

Μονωτικές εργασίες πάνω από το πάρκινγκ

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες μόνωσης στην Πλατεία Διοικητηρίου που αποτελεί την οροφή του δημοτικού πάρκικγκ. Αφαιρείται όλο το χώμα καθώς παρουσιάστηκε υγρασία στο πάρκινγκ και πρόκειται να γίνει μόνωση. Να σημειώσουμε ότι το πάρκινγκ έχει μισθωθεί μετά από ανοιχτή δημοπρασία. Όμως ο μισθωτής δεν το έχει παραλάβει ακόμη γιατί για να είναι παραδοτέο θα έπρεπε να πληροί κάποιες προδιαγραφές και ένα χρόνο τώρα ο δήμος ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις εργασίες ώστε να υπογραφεί το συμφωνητικό. Ο κ. Τσέπελης διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες μόνωσης γίνονται σε εντατικό ρυθμό και ότι το πάρκινγκ θα παραδοθεί εντός του Δεκεμβρίου στον μισθωτή.  

Ασφαλτικά «μπαλώματα»

Παράλληλα με τις εργασίες μόνωσης του πάρκινγκ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση «κλείστε τις λακκούβες στους δρόμους». Κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας το δήμου κάνει καταγραφή της κατάστασης των ασφαλτικών ταπήτων στις οδούς της πόλης προκειμένου να γίνει αποκατάσταση από τους εργολάβους των έργων όπου διαπιστώνονται. κακοτεχνίες.

Συντήρηση αθλητικών χώρων

Στα πλαίσια του γενικού «ρετουσαρίσματος» της εικόνας της πόλης, ξεκινάνε και οι δημοπρατήσεις για τα έργα συντήρησης στο γήπεδο της Ασπίδας και στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Α. Μπαλτατζής» στην Εκτενεπόλ . Όπως σημείωσε ο κ Τσέπελης η νέα δημοτική αρχή δίνει έμφαση στον αθλητισμό και είναι βούλησή της όλοι οι αθλητικοί χώροι του δήμου να είναι σε άριστη κατάσταση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…