Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 4 ατυχήματα σε 1,5 μήνα στην Μ. Καραολή

4 ατυχήματα σε 1,5 μήνα στην Μ. Καραολή

0
karaoli 1

Πεζοί παρασύρονται από οχήματα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον δρόμο. Οι κάδοι στην διάβαση μειώνουν την ορατότητα των πεζών

Αναστάτωση στους καταστηματάρχες της περιοχής – Ζητούν παρέμβαση του δήμου

Τέσσερα ατυχήματα με θύματα τέσσερις πεζούς μέσα σ’ ενάμιση μήνα στην ίδια οδό και στο ίδιο σημείο είναι πάρα πολλά για να είναι τυχαία! Ο λόγος για τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το τελευταίο διάστημα στην οδό Μ. Καραολή και έχουν αναστατώσει τους καταστηματάρχες που κάθε τόσο τρέχουν να βοηθήσουν κάποιον που πήγε να διασχίσει την οδό και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο!

Μια εμπορική οδός με μεγάλη κυκλοφορία

Η Μ. Καραολή ως γνωστό τα τελευταία χρόνια μετά την διαπλάτυνσή της έχει καταστεί η δεύτερη κεντρική οδός μαζί με την 28ης Οκτωβρίου με την μεγαλύτερη εμπορικότητα. Επιπλέον είναι διπλής κατεύθυνσης και σηκώνει όλο το κυκλοφοριακό φορτίο καθώς αποτελεί οδό εισόδου – εξόδου από την πόλη. Παρά το γεγονός όμως ότι το όριο ταχύτητας είναι 50 χιλ/ώρα και υπάρχουν και τρία φανάρια από την αρχή της στην συμβολή με την Θερμοπυλών το τέλος της στην πλατεία Μπαλτατζή τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν αρκετή ταχύτητα. Αυτό όμως δεν είναι ο μόνος παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων καθώς συνυπάρχουν κάποιες αστοχίες τις οποίες οι καταστηματάρχες τουλάχιστον που αντιμετωπίζουν καθημερνά το πρόβλημα τις θεωρούν υπαίτιες και ότι χρήζουν άμεσων διορθωτικών παρεμβάσεις από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Κάδοι στη διάβαση πεζών

Δεδομένου ότι τα περισσότερα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί προκλήθηκαν στην προσπάθεια των πεζών να διασχίσουν το δρόμο οι καταστηματάρχες εικάζουν ότι οι 4 – 5 κάδοι που είναι παρατεταγμένοι στη δεξιά πλευρά και κατά μήκος της διάβασης μειώνουν την ορατότητα τόσο των πεζών που επιχειρούν να περάσουν απέναντι όσο και των παράνομων μοτοσικλετιστών που κατεβαίνουν από τον πεζόδρομο της Ελπίδος. Η κα Δώρα που έχει ακριβώς απέναντι το μπουγατσατζίδικο «Το φύλλο της Δώρας» μας λέει ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλά ατυχήματα στο σημείο της διάβασης αλλά και λίγο πιο κάτω. Πριν ένα μήνα εκεί παρασύρθηκε ένα ηλικιωμένος. Επίσης η κα Δώρα σημειώνει ότι το μεταλλικό πρόσθετο που έχει στο πεζοδρόμιο της Ελπίδος αποτελεί παγίδα κυρίως για γυναίκες που γλιστρούν και πέφτουν. Η ίδια δε έχει βοηθήσει περισσότερες από 10 τον τελευταίο καιρό. Το ίδιο διαβεβαιώνουν από το κατάστημα ρούχων «Ζάρρα» ενώ παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσία του δήμου ζητούν από το γραφείο Λογιστικών – Φοροτεχνικών «Μπερμπέρογλου».

Καλείται ο Τσέπελης να λάβει γνώση και να επιληφθεί

Το «Ε» απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλη Τσέπελη ο οποίος και ανέθεσε στην τεχνική υπηρεσία να εξετάσει το θέμα και να υποδείξει ποιες παρεμβάσεις απατούνται (π.χ. μεταφορά των κάδων) ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για νέα ατυχήματα. Να σημειώσουμε ότι μπορεί αυτά που έχουν σημειωθεί να είναι μικροατυχήματα ωστόσο τίποτε δεν αποκλείει να κινδυνέψει σοβαρά η ζωή ενός συμπολίτη μας και κατά συνέπεια επιβάλλεται η παρέμβαση από τον δήμο καθώς πρόκειται για θέμα προστασίας της ζωής των δημοτών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…