Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο πρόεδρος της ‘’Τελείας’’ Απόστολος Γκλέτσος στην Ξάνθη

Ο πρόεδρος της ‘’Τελείας’’ Απόστολος Γκλέτσος στην Ξάνθη

0
gkletsos synenteuksi

Απ. Γκλέτσος: «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές – Λέμε τελεία και πράξη»

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου βρέθηκε στην Ξάνθη ο Δήμαρχος Στυλίδας, ιδρυτής και πρόεδρος του νεοσύστατου πολιτικού κόμματος ‘’Τελεία’’ Απόστολος Γκλέτσος. Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Ελλάδα με σκοπό την γνωριμία του κόσμου με το νέο κόμμα και την εξεύρεση υποστηρικτών αλλά και υποψηφίων, ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Θράκη. Μετά την επίσκεψή του στην Κρήτη ο Απόστολος Γκλέτσος επισκέφτηκε όλους τους νομούς της Θράκης ξεκινώντας από τον Έβρο, ενώ το πρωί της Παρασκεύης 19 Δεκεμβρίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Ξανθίππειον, όπου εξέθεσε τις θέσεις του κόμματός του. Στην περιοδεία του αυτή ο κ. Γκλέτσος συνοδευόταν από μέλη της ‘’Τελείας’’ και συγκεκριμένα: τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Σταύρο Καρβούνη, νομικό και οικονομολόγο με πολύχρονη παρουσία στις Βρυξέλλες, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τον κ. Βάιο Γκανή, αγρότη – οινοποιό, υπεύθυνο του κόμματος για τον πρωτογενή τομέα. Την κα Αθανασία Ζωβοΐλη, τοπογράφο μηχανικό, διευθύντρια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Και τέλος τον κ. Αργύρη Πετρόπουλο, νομικό, προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Κ.Υ.Ο. (Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Γκλέτσος: «Η ‘’Τελεία’’ δεν είναι προϊόν ενθουσιασμού»

Ο κ. Γκλέτσος εξέθεσε στην συνέντευξη τύπου τις θέσεις του κόμματος, σημειώνοντας ότι η ‘’Τελεία’’ δεν προέκυψε τυχαία, αλλά είναι προϊόν σκέψης και στην δημιουργία της συνετέλεσε η άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ανέφερε γενικά τους τομείς που χρήζουν άμεσης αλλαγής (οικονομία, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, δημόσια διοίκηση) και κάλεσε όσους θέλουν να ενημερωθούν ακριβώς και αναλυτικά για τις προτάσεις της ‘’Τελείας’’ και τις λύσεις που προτείνει, να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος (http://www.teleia.com.gr). Μιλώντας με την χαρακτηριστική ευθύτητα με την οποία είναι γνωστός, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα βιωματικά παραδείγματα κακής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, το οποία βιώνει τα τελευταία χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εν συνεχεία ο κ. Γκλέτσος έδωσε με την σειρά τον λόγο στα μέλη που τον συνόδευαν για τα επιμέρους θέματα με τα οποία ασχολείται ο καθένας. Ο αντιπρόεδρος κ. Καρβούνης αναφέρθηκε στο ζωντάνεμα της οικονομίας, στην άμεση ανάγκη ανάπτυξης με την σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για να μην συνεχιστούν τα φαινόμενα που βιώνουμε στην περιοχή με το κλείσιμο των εργοστασίων και την μεταφορά τους στην Βουλγαρία. Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι είναι ανάγκη των καιρών η δραστηριοποίηση όλων μας, για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα του τόπου. Στην συνέχεια, ο κ. Γκανής αναφέρθηκε στο σχέδιο της ‘’Τελείας’’ για τον πρωτογενή τομέα με δυναμικές καλλιέργειες και νέες ιδέες που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες και μπορούν να αποφέρουν στην χώρα άμεσα αποτελέσματα. Κλείνοντας η κα Ζωβοΐλη αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγών στην δημόσια διοίκηση και κάλεσε όλους που έχουν την ανάλογη εμπειρία και γνώσεις να στηρίξουν το κόμμα ώστε να υπάρξει ένα ‘’πάντρεμα’’ των πολιτικών κινήσεων.

Αναζήτηση υποψηφίων και προετοιμασία για εκλογές

Ο πρόεδρος της ‘’Τελείας’’ απηύθυνε με την ευκαιρία της συνέντευξης κάλεσμα στους πολίτες για να συμμετάσχουν ενεργά στην επίτευξη των στόχων του κόμματος για το κοινό καλό. Σε ερώτηση του «Ε» σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας με άλλα κόμματα, δεδομένου ότι το κόμμα θα επιτύχει ένα ποσοστό της τάξεως του 3% τουλάχιστον, όπως είναι και ο αρχικός του στόχος, ο κ. Γκλέτσος δήλωσε: «μέχρι την μέρα των εκλογών θα έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε και τι θα κάνουμε. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουμε ψήφο ανοχής ζητώντας πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Δεν έχουμε κάτι με τον κ. Τσίπρα, αλλά δεν έχει ένδειξη που να λέει ότι μπορεί να αναλάβει. Δεν μπορείς στο παρά πέντε της πρωθυπουργίας να λες ότι θα σκίσω το μνημόνιο ή ότι οι αγορές θα χορεύουν τον ταμπουρά που θα βαράμε. Αυτά λέγονται στα δεκαπενταμελή των σχολείων. Εμείς θα προτείνουμε για πρωθυπουργό τον κ. Δραγασάκη και επιθυμούμε πολυκομματική κυβέρνηση».

Μετά την Ξάνθη ο κ. Γκλέτσος αναχώρησε για την Καβάλα όπου συναντήθηκε με φορείς της πόλης και του επιχειρηματικού κόσμου και έκλεισε την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επισκεπτόμενος την Δράμα.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…