Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς καρύδα με λεμόνι

Χαλβάς καρύδα με λεμόνι

0
xalvas karyda

Για το χαλβά

-75γρ. τρίμμα καρύδα

-400γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

-300γρ. σπορέλαιο

-ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι

-1250γρ. νερό

-500γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση κι ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι και την ακουμπάτε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Με μια ξύλινη κουτάλα ξεκινάτε και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να πάρει απαλό μπεζ χρώμα.

Έπειτα, προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι και ανακατεύετε διαρκώς με προσοχή γιατί στην αρχή πιτσιλάει. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και το τρίμμα καρύδας και αφού γίνει ενιαίο μίγμα που θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αποσύρετε το χαλβά από τη φωτιά και αφήνετε να ηρεμήσει λίγο.

Μετά τον μεταφέρετε στη φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει. Τον ξεφορμάρετε την τελευταία στιγμή που θα θέλετε να τον σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τρίμμα καρύδας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…