Ο πρόεδρος του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης Δ. Ντούμος δεν αναγνωρίζει την διαγραφή – Την χαρακτηρίζει αντιδεοντολογική
ÂÂ Πέρασε με ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ – Διχάζει η αξιολόγηση – Συνάδελφοι στρέφονται εναντίον συναδέλφων
Διαχωρίζει τη θέση του ο πρόεδρος του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος από την απόφαση της Γενικής Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου για διαγραφή του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλου από μέλος του συλλόγου, εξαιτίας του ρόλου του ως αξιολογητή . Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το θέμα που ανέδειξε το «Ε» σε ρεπορτάζ στο φύλλο της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου, όπου κλήθηκε να μιλήσει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κα Μαρία Λουκοπούλου με αφορμή και την απόφαση για διαγραφή του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργου Παπαδόπουλου για το ίδιο επίσης λόγο. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μελισσόπουλος είναι μέλος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και όχι της ΕΛΜΕ Ξάνθης.
ÂÂ Ο Ντούμος δεν αναγνωρίζει την διαγραφή Μελισσόπουλου
Ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος μιλώντας στο «Ε» παραδέχτηκε ότι πάρθηκε αυτή η απόφαση μετά από ψηφοφορία στην τελευταία Γενική συνέλευση αλλά επεσήμανε ότι δεν την αναγνωρίζει καθώς δεν υπήρχε απαρτία τη στιγμή της ψηφοφορίας και ότι η απόφαση περί διαγραφής πάρθηκε με 39 μόνο ψήφους έναντι 37 που είπαν όχι. Το θέμα είπε ότι είχε τεθεί μεταξύ άλλων από το Δ.Σ. του συλλόγου επειδή υπάρχει ανάλογη απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) για διαγραφή από τους συλλόγους όσων έχουν ρόλο αξιολογητή στα πλαίσια της αντίδρασης των εκπαιδευτικών στην διαδικασία και στον τρόπο της αξιολόγησης. Για την διαγραφή όμως Μελισσόπουλου δεν ψήφισαν ούτε η ΔΑΚΕ ούτε η ΠΑΣΚ που είναι η πλειοψηφία του συλλόγου αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ σε μια στιγμή που δεν είχε απαρτία όπως υποστηρίζει ο κ. Ντούμος: «Δεν μπορεί οι 39 ψήφοι του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν 700 μέλη του συλλόγου και να διαγράφουν ένα συνάδελφο χωρίς καν να τον καλέσουν για εξηγήσει. Θεωρώ ότι είναι μια αντιδεοντολογική απόφαση και επιπλέον δεν υπήρχε απαρτία τη στιγμή της ψηφοφορίας».
 Διχάζει η αξιολόγηση – Συνάδελφοι εναντίον συναδέλφων
Γίνεται πλέον φανερό ότι η αξιολόγηση διχάζει ακόμη και συναδέλφους ενώ καταλυτική είναι η παρουσία των κομμάτων στην …ανάγνωση της, ιδιαίτερα των αριστερών που δεν διστάζουν να στραφούν κατά των συναδέλφων τους όταν εκ του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να είναι αξιολογητές. Επίσης γίνεται φανερό ότι η έννοια της συναδελφικότητας έχει διπλή ερμηνεία και κατά πως βολεύει τον καθένα ή το κάθε κόμμα που εκπροσωπεί μέσα στο ίδιο συνδικαλιστικό όργανο.