Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι με πατάτες και καρότα

Μοσχάρι με πατάτες και καρότα

0
mosxari patates

-1 μεγάλο (περίπου 2.5 κιλά) κομμάτι μοσχάρι, κομμένο και χωρίς λίπος

-1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή αλεύρι ρυζιού χωρίς γλουτένη

-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

-4 μεγάλα λευκά κρεμμύδια, αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα

-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

-αλάτι χοντρό

-4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα

-2 φλιτζάνια άπαχο ζωμό κρέατος

-3 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μήκος 5 εκατοστών

-8 μεσαίες πατάτες, στα τέσσερα

-1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη γάστρα, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας. Απλώνουμε το κρέας στην κατσαρόλα πάνω από τα κρεμμύδια, την πάστα ντομάτας πάνω από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το ζωμό κρέατος και τα καρότα στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1-1/2 ώρα. Κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού περίπου το κρέας και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα διατηρώντας το αρχικό σχήμα πριν το κόψουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160° C μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1 1/2 ώρα. Προσθέτουμε αν χρειαστεί ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Μοσχάρι με πατάτες και καρότα

 

-1 μεγάλο (περίπου 2.5 κιλά) κομμάτι μοσχάρι, κομμένο και χωρίς λίπος

-1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή αλεύρι ρυζιού χωρίς γλουτένη

-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

-4 μεγάλα λευκά κρεμμύδια, αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα

-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

-αλάτι χοντρό

-4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα

-2 φλιτζάνια άπαχο ζωμό κρέατος

-3 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μήκος 5 εκατοστών

-8 μεσαίες πατάτες, στα τέσσερα

-1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη γάστρα, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας. Απλώνουμε το κρέας στην κατσαρόλα πάνω από τα κρεμμύδια, την πάστα ντομάτας πάνω από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το ζωμό κρέατος και τα καρότα στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1-1/2 ώρα. Κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού περίπου το κρέας και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα διατηρώντας το αρχικό σχήμα πριν το κόψουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160° C μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1 1/2 ώρα. Προσθέτουμε αν χρειαστεί ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…