-1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένο
-1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
-ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα
-50γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, χοντροκομμένη
-μέλι
-θαλασσινό αλάτι, για το πασπάλισμα
-2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Τοποθετούμε την σφολιάτα σε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα. Κόβουμε τις άκρες αν χρειαστεί για να σχηματίσουμε ένα τετράγωνο 25 εκατοστών και διπλώνουμε κάθε άκρη για να σχηματίσουμε 2.5 εκατοστών κρούστα. Τσιμπάμε στο κέντρο την ζύμη με ένα πιρούνι. Αλείφουμε τις άκρες με τα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ζύμη να φουσκώσει και να ροδίσει, 15 έως 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και καλύπτουμε το κέντρο ομοιόμορφα με σοκολάτα. Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με αλάτι. Το βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, περίπου 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και κόβουμε σε 4 τετράγωνα. Σερβίρουμε με παγωτό, αν θέλουμε και περιχύνουμε με περισσότερο μέλι.