Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε τροχιά υλοποίησης το αποχετευτικό των Αβδήρων

Σε τροχιά υλοποίησης το αποχετευτικό των Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros

Εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα το ΥΠΕΚΑ με παρέμβαση Παυλίδη. Χρηματοδοτέιται με 3.5 εκ. ευρώ

Ευχαριστίες Τσιτιρίδη προς Παυλίδη. Το χαρακτήρισε ως «σημαντικό αναπτυξιακό έργο υποδομής και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία»

Ένα έργο αναπτυξιακό και μεγάλης σπουδαιότητας καθώς αφορά την δημόσια υγεία, το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων των οικισμών Αβδήρων Μυρωδάτου , Βελόνης , μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αφού εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Πρόκειται για έργο αποχέτευσης των ως άνω οικισμών και κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού. Ακριβής τίτλος του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης Αβδήρων», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα τομεακά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ μιας σειράς έργων τα οποία στα πλαίσια της εξυγίανσης που επιχειρήθηκε προ εξαμήνου είχαν τεθεί εκτός χαρακτηριζόμενα ως ορφανά έργα. Τα έργα αυτά μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας συνολικού προϋπολογισμού 33.945.131,49€, δεν θα επιβαρύνουν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Χρηματοδοτείται με 3,5 εκ. το αποχετευτικό των Αβδήρων

Να σημειώσουμε ότι το έργο έχει έτοιμη μελέτη η οποία κόστισε 350.000 ευρώ αλλά είχε «κολλήσει» η χρηματοδότησή του.   Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης σε συναντήσεις του με τον Περιφερειάρχη ΑΜ – Θ Γιώργο Παυλίδη, τον ενημέρωσε εξ’ αρχής για την απένταξη του έργου και το πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι για το Δήμο η χρηματοδότηση και η κατασκευή του. Μετά από την συνάντηση του κ. Παυλίδη Γεώργιου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά επιτεύχθηκε συμφωνία ένταξης έργων διαχείρισης υγρών αποβλήτων της ΠΑΜ-Θ στα Προγράμματα χρηματοδότησης του Υπουργείου. Για τον Δήμο Αβδήρων εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής το παραπάνω έργο: «Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής για την ανάπτυξη του Δήμου μας και την δημόσια υγεία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου», αναφέρει σχετικά ο κ. Τσιτρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…