-1 κιλό κολοκυθάκια (περίπου 4 μεσαία), κομμένα κατά μήκος σε 4 εκατοστών φέτες
-425γρ. χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί ρικότα
-285γρ.κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στεγνό
-1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (60γρ.)
-1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
-χοντρό αλάτι και πιπέρι
-7 φλιτζάνια κόκκινη σάλτσα
-λαζάνια (340γρ.)
-1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (115γρ.)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βράζουμε τα κολοκυθάκια 3 έως 4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το σπανάκι, 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, το αυγό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώνουμε 1 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα σε ένα ταψί 25×35 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω με 3 λαζάνια, το 1/4 του μείγματος ricotta, ¼ κολοκυθάκια και 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Με τα υπόλοιπα 3 λαζάνια, 2 φλιτζάνια σάλτσα και ένα δεύτερο φλιτζάνι μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα. Ψήνουμε άλλα 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.