Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαζάνια με κολοκυθάκια, σπανάκι και τυρί

Λαζάνια με κολοκυθάκια, σπανάκι και τυρί

0
lazania kolokithispanaki
-1 κιλό κολοκυθάκια (περίπου 4 μεσαία), κομμένα κατά μήκος σε 4 εκατοστών φέτες
-425γρ. χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί ρικότα
-285γρ.κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στεγνό
-1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (60γρ.)
-1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
-χοντρό αλάτι και πιπέρι
-7 φλιτζάνια κόκκινη σάλτσα
-λαζάνια (340γρ.)
-1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (115γρ.)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βράζουμε τα κολοκυθάκια 3 έως 4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το σπανάκι, 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, το αυγό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώνουμε 1 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα σε ένα ταψί 25×35 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω με 3 λαζάνια, το 1/4 του μείγματος ricotta, ¼ κολοκυθάκια και 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Με τα υπόλοιπα 3 λαζάνια, 2 φλιτζάνια σάλτσα και ένα δεύτερο φλιτζάνι μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα. Ψήνουμε άλλα 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο γλυκόξινο με μπρόκολο και ανανά

Για το κοτόπουλο -1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμ…