«Κοινωνία …Αλλαγών»!

0
antipolitefsi dimosx2

Δρομολογούνται εξελίξεις διαδοχής στην «Κοινωνία Δημοτών» – Ο Πούλιος φεύγει και δηλώνει ότι δεν θα πατρονάρει την διαδοχή

Ο Ξυνίδης έρχεται μόνο όμως ως υπηρεσιακός επικεφαλής… Παρών στην επόμενη μέρα ο Σ. Μελισσόπουλος

Τον ασκό του Αιόλου σε σενάρια διαδοχολογίας στην «Κοινωνία των Δημοτών» άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης Χρίστος Πούλιος με την γνωστοποίηση της πρόθεσής του να αποχωρήσει από την ηγεσία αλλά και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Η δήλωση που ήταν ήδη γνωστή από τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές και το αρνητικό αποτέλεσμα για την παράταξη που τους έβαλε για 3η φορά στα έδρανα της αντιπολίτευσης έγινε μεταξύ «τυρού και αχλαδιού» στο γεύμα που παρέθεσε την Κυριακή στην Δρυμιά, τον πιο απομακρυσμένο οικισμό του δήμου Ξάνθης, έφερε όμως από κάθε άποψη τη σημασία της και επέτεινε τους προβληματισμούς των μελών για την επόμενη μέρα.

Ο Πούλιος φεύγει και δηλώνει ότι δεν θα πατρονάρει την διαδοχή

Η απόφαση αυτή του Χρίστου Πούλιου σχετίζεται άμεσα με το πώς έχει αποκωδικοποιήσει ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του το μήνυμα των εκλογών ιδιαιτέρως των δύο τελευταίων όταν έφτασε σχεδόν στην πηγή το 2010 και άνοιξε η ψαλίδα το 2014. Εμφανή τα στοιχεία της κούρασης αλλά και της πικρίας και της απογοήτευσης όπως και σε πιο ρεαλιστική βάση η πεποίθηση ότι αποτελεί αδυναμία του ιδίου να εμπνεύσει και να πείσει τους πολίτες της Ξάνθης να τον εμπιστευτούν. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε» επανέλαβε ότι η αποχώρησή του έχει αποφασιστεί και ότι για αυτό τον λόγο δεν συμμετέχει σε καμία επιτροπή. Όμως αυτή θα γίνει σε χρόνο που θα το αποφασίσει ο ίδιος και όχι πάντως άμεσα και με ομαλό τρόπο. Επίσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πατρονάρει και να αναμειχθεί στην διαδικασία της επιλογής του διαδόχου του στην παράταξη αλλά ούτε και στην πολιτεία που θ’ ακολουθήσει

Ο Ξυνίδης έρχεται μόνο όμως ως υπηρεσιακός επικεφαλής…

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην «Κοινωνία των Δημοτών» τιμώντας την ψήφο των δημοτών που του ανέθεσαν τον ρόλο της αντιπολίτευσης δηλώνει στο «Ε» ο Θανάσης Ξυνίδης διαχωρίζοντας τη θέση του απ’ αυτή του Χ. Πούλιου με την αιτιολογία ότι ο επικεφαλής έχει το επιπλέον δικαίωμα να αποχωρεί όταν το θέλει γιατί δεν έχει τη δέσμευση της ψήφου όχι όμως και οι σύμβουλοι που οι δημότες τους αναθέτουν με την ψήφο τους τον συγκεκριμένο ρόλο: «Είμαι αντίθετος στο να παραιτηθώ γιατί βγήκα με ψήφο. Θα παραμείνω στην παράταξη και είμαι πρόθυμος να τεθώ επικεφαλής όμως υπηρεσιακά και για να υπηρετήσω την παράταξη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο και όχι στην λογική του διαδόχου. Έχω αποφασίσει μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος ούτε για δήμαρχος ούτε για δημοτικός σύμβουλος», ξεκαθαρίζει ο Θ. Ξυνίδης.

Ενδιαφέρον από τον Σ. Μελισσόπουλο …

Ήταν και …θα είναι – όπως φημολογείται – ο Σάββας Μελισσόπουλος παρών στην επόμενη μέρα της Κοινωνίας των Δημοτών ή ενός σχήματος με κοινωνική αποδοχή που θα έχει την «μαγιά» της καθώς και ο ίδιος υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Πολιτών για την Αλλαγή. Ο ίδιος δεν το επιβεβαιώνει επίσημα σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο ως περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ωστόσο δε αποκρύπτει το ενδιαφέρον του για την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα για το δήμο Ξάνθης, υπό τον όρο να είναι αποδεκτός και να στηριχθεί από τα μέλη της παράταξης σε μια ανάδειξη με δημοκρατικές διαδικασίες και να έχει το «πράσινο φως» ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας γεγονός που πιστοποιείται μέσα από διαβούλευση.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μελισσόπουλος δεν ήταν υποψήφιος με την Κοινωνία Δημοτών αυτό όμως δεν του στερεί το δικαίωμα να συμμετέχει στις διαδικασίες διαδοχή καθώς οι εκλογές θα γίνουν μετά 5 χρόνια όταν και ο ίδιος θα έχει ολοκληρώσει την θητεία του στην περιφερειακή εκπαίδευση.

Εικασίες…

Να σημειώσουμε ότι με την αποχώρηση Πούλιου μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο ο Μανώλης Φανουράκης. Δεύτερος επιλαχών είναι και ο Ηλίας Βασιλούδης που είχε «βλέψεις» για επικεφαλής όμως του κόπηκαν τα φτερά από την αποτυχία του να εκλεγεί. Το «δυνατό χαρτί» ο Κρίτων Καλογερής δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να συνεχίσει και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Όμως επειδή μεσολαβεί πολύς χρόνος όλα αυτά είναι περισσότερο εικασίες …Η Κοινωνία Δημοτών έχει… πολύ δρόμο ακόμη ως αντιπολίτευση !

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…