Σχόλια 16/10/14

0
Τρεις νεκροί σε τροχαίο στο κέντρο της πρωτεύουσας! Έλληνες οδηγοί, τύφλα να’χουν οι τζιχαντιστές…


Περί αποστασίας το 2014
Το να αναφέρεται κάποιος πολιτικός στην γνωστή περίοδο αποστασίας του 1965, σημαίνει ότι γνωρίζει ο ίδιος τι ακριβώς έγινε την περίοδο εκείνη στην βουλή και δεύτερο ότι η κοινωνία θυμάται το 1965 Αποστασίας το ανάγνωσμα λοιπόν;
Ναι. Μάλιστα φεύγοντας το 2014 και μετά από 49 χρόνια! Υπάρχει όμως ένα βασικό ερώτημα: Μπορεί να γίνει σύγχρονη πολιτική με υλικά του 1965; Προφανώς όχι. Κυρίως δε διότι δεν υπάρχουν υλικά και άνθρωποι κατάλληλοι.
Άρα δημιουργεί απορίες γιατί ελέχθησαν όλα αυτά περί αποστασίας βουλευτών, περί κουμπαρά που συγκεντρώνονται χρήματα και άλλα φαιδρά και εκτός τόπου και χρόνου.
Το μόνο που κατάφεραν όλοι ήταν να ανεβούν τα επιτόκια των δεκαετών ελληνικών ομολόγων στο 7,01% και να πέσει το χρηματιστήριο κατά 12%!!
-Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας δυστυχώς…
«Ε»


Εύλογο ερώτημα
Δικαιολογημένα αρκετοί συμπολίτες εδώ και καιρό ρωτούν να μάθουν τι θα γίνει με το φυσικό αέριο ως καύσιμη ύλη για θέρμανση κλπ, όπως συμβαίνει σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και άλλες –λίγες –πόλεις. Μάλιστα επιχειρηματολογούν πως «κάτι θα συμβαίνει» αφού γνωρίζουν πως το δίκτυο υψηλής πίεσης φυσικού αερίου είναι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ξάνθης.
Δικαιολογημένες οι απορίες και τα ερωτηματικά. Ιδού όμως και η απάντηση, η οποία είναι απλή μεν, κοστίζει δε αρκετά η υλοποίησή της. Κατ’ αρχάς, για να έρθει το φυσικό αέριο στην πόλη είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να γίνει το εσωτερικό δίκτυο διανομής. Κάτι ίδιο με τη ΔΕΥΑΞ ή τη ΔΕΗ που ως γνωστόν διαθέτουν δικό τους υπόγειο δίκτυο. Αυτό λοιπόν το δίκτυο που υπογείως θα διατρέχει την πόλη ολόκληρη είναι η δύσκολη υπόθεση διότι το κόστος κατασκευής είναι υψηλό.
Από την άλλη, επειδή ήδη όλα τα σπίτια έχουν κάποιας μορφής θέρμανση, η αλλαγή για επιλογή στο φυσικό αέριο θα είναι αργή και από λίγους.
Έτσι, ενώ θα γίνει η επένδυση για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου διανομής αυτό θα έχει μικρή απόδοση κέρδους (και σε βάθος χρόνων). Κάποια στιγμή βέβαια το φυσικό αέριο θα έχει ζήτηση και θα έχει αναλογικό κέρδος η επένδυση.
Αυτοί οι δύο λόγοι λοιπόν είναι η αιτία που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα το εσωτερικό δίκτυο στις μικρές πόλεις τόσο από τη ΔΕΠΑ όσο και από ιδιώτες.
«Ε»


Δρυός πεσούσης
Ότι το κραταιό παλιά ΠΑΣΟΚ δεν διέρχεται την καλύτερη περίοδο της πολιτικής του ζωής, ε, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου να διατηρήσει τα πράγματα σε μια βάση που να δίνει μια κάποια προοπτική για αξιοπρεπή παρουσία στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.
Κι αυτό διότι υπάρχουν στελέχη, κυρίως παλιά βέβαια που το τραβολογούν και πετροβολούν πότε από δω και πότε από κει.
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια λέει ο λαός μας και έχει δίκιο.
«Ε»


Ιράκ; Ποιο Ιράκ;
Μετά την επέμβαση των Αμερικανών στο Ιράκ η εξέλιξη των πραγμάτων για την Αραβική αυτή χώρα ήταν «από το κακό στο χειρότερο».
Με πρόσχημα τα δήθεν πυρηνικά του Σαντάμ Χουσεΐν έγινε η επέμβαση και αντί για λύση, η χώρα αποσταθεροποιήθηκε τελείως. Την κυβερνούσαν οι φατρίες, οι φύλαρχοι, οι κάθε λογής φιλόδοξοι. Με αποτέλεσμα η χώρα να έχει αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό που όταν της επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές, να μην έχει τη δυνατότητα μιας σωστής και αποτελεσματικής άμυνας. Έτσι σήμερα η χώρα έχει καταληφθεί σε αρκετή έκταση από τους φανατικούς τζιχαντιστές που επελαύνουν και κατά της ίδιας της πρωτεύουσας, της Βαγδάτης!
Πρώην αντίπαλοι ΗΠΑ και Ιράν, συζητούν να βοηθήσουν, τώρα, το Ιράκ, το οποίο η Αμερική με την επέμβασή της αποσταθεροποίησε.
-Τρελά γεωπολιτικά πράγματα που ξαφνιάζουν τον απλό άνθρωπο.
«Ε»


Η πρόταση Ντόρας
Λογική και μέσα στην πραγματικότητα η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη. Η οποία είπε ότι θα πρέπει να μειωθεί κατά 30% τουλάχιστον η αντικειμενική αξία των ακινήτων που ισχύει σήμερα. Λογικό, λογικότατο και απόλυτα ρεαλιστική ως πρόταση.
Διότι η μείωση αυτή θα προσεγγίσει τις πραγματικές τιμές της αγοράς που καθορίζουν τις αγοραπωλησίες. Κι ακόμη, θα ελαφρύνει η μείωση τις υπερβολικές φορολογήσεις που υφίσταται η οικοδομή τώρα κι αυτό θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους.
Διότι, όπως πολύ σωστά σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη, «η οικοδομή κατάντησε βάρος ως ιδιοκτησία αντί επένδυσης».
Πόσο δίκιο έχει!…
«Ε»


Οι 32 της Δημοκρατικής Παράταξης
Την Οργανωτική Επιτροπή που θα αναλάβει την προετοιμασία του Συνεδρίου για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη. Στην επιτροπή συμμετέχουν στελέχη, βουλευτές και ευρωβουλευτές, στελέχη των κινήσεων της Κεντροαριστεράς και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΕΛΙΑΣ. Μεταξύ των στελεχών αυτών και δύο από την περιφέρειά μας, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Μάνος Επιτροπάκης με καταγωγή από την Καβάλα και Νίκος Τσολακίδης από τον Έβρο.
Η επιτροπή αυτή θα απαρτίζεται από 32 μέλη. Άλλο ένα νούμερο στην έξαρση αριθμολαγνείας του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα…


Περισσότερα κινητά από ανθρώπους
Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ενεργών καρτών SIM κινητών τηλεφώνων ξεπέρασε για πρώτη φορά τον πληθυσμό της Γης. Σύμφωνα με την διεθνή ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές πλησιάζουν τα 7,23 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξημένες κατά 6,10% σε ετήσια βάση.
Συγκριτικά, ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια, άρα οι κάρτες SIM μας έχουν ήδη ξεπεράσει!
Σύμφωνα με την ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, δεν έχει υπάρξει καμία τεχνολογία που να έχει επηρεάσει τόσο πολύ και τόσο γρήγορα τον άνθρωπο, όσο το κινητό τηλέφωνο. Είναι το ταχύτερα αυξανόμενο φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ: από το μηδέν έφτασε στα 7,2 δισ. σε τρεις δεκαετίες.
Πάντως το γεγονός πως οι ενεργές κάρτες SIM είναι πια περισσότερες από τους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν κινητό. Οι ενεργοί χρήστες πλησιάζουν τα 3,6 δισεκατομμύρια, δηλαδή αντιστοιχούν δύο κάρτες σε κάθε χρήστη.
Έχουμε γίνει χρήστες κινητού από… κούνια!


Οι …φόλες πέφτουν βροχή στην Σταυρούπολη…
Προχθές μας κατήγγειλε κάτοικος ότι δηλητηριάστηκαν από φόλες 3 κατοικίδια σκυλάκια. Μόλις βγήκαν από την αυλή έφαγαν τις φόλες που ήταν πεταμένες ανεξέλεγκτα. Κι αυτά είναι τα τελευταία θύματα μια μακριάς λίστας αφού τον τελευταίο καιρό κάποιοι ασυνείδητοι το έβαλαν σκοπό να εξολοθρεύσουν μ’ αυτό τον ύπουλο τρόπο όλα τα ζωντανά της Σταυρούπολης. Και οι φόλες αποτελούν κίνδυνο όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για μικρά παιδιά που επίσης παίζουν στο δρόμο και μπορεί να έλθουν σε επαφή με τα δηλητηριασμένα φαγώσιμα. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει από τους κατοίκους που έχουν μια στοιχειώδη ευαισθησία ως άνθρωποι και όχι απαραίτητα ως φιλόζωοι εναντίον αυτών των υπανθρώπων που εγκληματούν εναντίον των ζώων και παραμένουν ατιμώρητοι. Η οργή ξεχειλίζει και εναντίον της δημοτικής αρχής που είναι αμέτοχη και παντελώς αδιάφορη σ’ αυτή την συστηματικά εγκληματική ενέργεια εναντίον των ζώων της Σταυρούπολης. Επιτέλους ας κάνει κάτι…
Μ.Ξ.


Τα αδέσποτα και οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης
Φόβος και τρόμος για τους υπαλλήλους της Π.Ε. Ξάνθης έχει γίνει μια ομάδα …νταήδων αδέσποτων σκύλων που έχουν βρει καταφύγιο στην …βεράντα της εισόδου του κτιρίου απέναντι από τα δικαστήρια και την αράζουν εκεί. Δεν είναι γνωστό αν είναι στειρωμένα ή αστείρωτα πάντως επιθετικά είναι και προχθές δάγκωσαν έναν υπάλληλο! Από τότε οι υπάλληλοι φοβούνται να ξεμυτίσουν για κανένα τσιγάρο ή για εξωτερικές δουλειές…
– (Λέτε να έδωσε άδεια ο …αντιπεριφερειάρχης στα αδέσποτα για να μην βγαίνουν έξω και χασομερούν από την δουλειά τους οι υπάλληλοι;)!!!
Μ.Ξ.


Με μηνύματα στον καθρέφτη
Με ένα «ρομαντικό» τρόπο επιλέγουν να επικοινωνούν ακόμα κάτοικοι σε κάποιες πολυκατοικίες της πόλης μας. Συγκεκριμένα, κολλούν τα σημειώματα τους είτε στον πίνακα ανακοινώσεων είτε στον καθρέφτη στην είσοδο της πολυκατοικίας προκειμένου να κάνουν γνωστό κατά κύριο λόγο κάποιο παράπονο.
Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το «δράμα» του παρακάτω ενοίκου, ο οποίος μάλλον «ξέχασε» να καλέσει τους γείτονες του στο γάμο του, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να καλέσουν την αστυνομία το βράδυ του γλεντιού, καταγγέλλοντας τον γαμπρό για ηχορύπανση.
Γ.Τ.


Το υπουργείο Υγείας παίρνει τα μέτρα του για τον Έμπολα
Στο ρυθμό του Έμπολα μπήκε και το υπουργείο Υγείας, εξετάζοντας βασικά σενάρια «εισβολής» του ιού προκειμένου να καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο, που προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις ώστε ο ιός, ακόμη κι αν φτάσει στην Ελλάδα, να μην εξαπλωθεί. Συγκεκριμένα, το υπουργείο επικεντρώνεται στην ενίσχυση των μέτρων στις πύλες της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση σε λιμάνια και αεροδρόμια.
Ας ελπίσουμε να περάσει αναίμακτη και αυτή η μάχη, γιατί πραγματικά σε αυτή την χώρα, μόνο αυτό μας έλειπε!
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…