Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Έτοιμη για την πρόκληση της Β’ Εθνικής η Ασπίδα

Μπάσκετ: Έτοιμη για την πρόκληση της Β’ Εθνικής η Ασπίδα

0
aspina niki

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία και περιμένει το κυριακάτικο «τζάμπολ» κόντρα στο Στρατώνι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Στο πλευρό της ξανθιώτικης ομάδας ο κόσμος – μόλις 40 εισιτήρια παραμένουν απούλητα

Με φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ένωση Καβάλας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Ασπίδα Ξάνθης, για την οποία την Κυριακή ξεκινάει η «δράση» στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.
Στην «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος η ξανθιώτικη ομάδα θα υποδεχθεί το Στρατώνι Χαλκιδικής, με το «τζάμπολ» να είναι προγραμματισμένο για τις 17:00.
Φιλικό: Ασπίδα Ξάνθης – Ένωση Καβάλας 60-90
Με ένα πολύ δυνατό τεστ ολοκλήρωσε την Τετάρτη η ανδρική ομάδα της Ασπίδας τα φιλικά προετοιμασίας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Η Ασπίδα γνώρισε την ήττα από την ανώτερη Ένωση Καβάλας με 60-90 αλλά σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ικανοποίησε το προπονητικό επιτελείο, που είδε τους παίκτες να παλεύουν και να προσπαθούν απέναντι σε πολύ έμπειρους και ποιοτικούς αντιπάλους.
Οι Στεφανίδης, Καραμπέκης, Κουμπάνης, Κατριβάνος έδειξαν ότι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα όμως θα βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους την Κυριακή, ενώ σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Πέτς στον ώμο, στο προχθεσινό φιλικό με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το επερχόμενο παιχνίδι. Επίσης εκτός είναι ο Δενδρινός που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και θα υπολογίζεται το επόμενο διάστημα – εφ’ όσον πάρει μετάθεση στην Ξάνθη.
Παρ’ όλα αυτά άπαντες στην ομάδα είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην πρεμιέρα της Κυριακής με αντίπαλο το Στρατώνι.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 60-90
Δεκάλεπτα: 12-20, 30-49, 50-66, 60-90
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ:(Παναγιωτόπουλος-Ιωαννίδης) Παπαδάκης 2, Κατριβάνος, Γρούδος 3, Σταμπουλής 6, Στεφανίδης 11(3), Καραμπέκης 5, Παπανικολάου 11(3), Κουτσογιάννης 7, Λιβησιανός, Τατάρης 4, Πέτς 4, Κουμπάνης 7.
Δ. Παναγιωτόπουλος: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μία ακόμη πετυχημένη σεζόν»
Για την παρουσία της Ασπίδας στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής μίλησε στο «Ε» ο προπονητής της Ασπίδας, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος ο οποίος τόνισε:
Δ.Π.: «Ξεκινάμε ένα πρωτάθλημα άγνωστο, σίγουρα πολύ πιο δύσκολο από τη Γ’ Εθνική που ήμασταν πέρσι. Οι αντίπαλες ομάδες είναι πολύ πιο έμπειρες και πιο δυνατές στον οικονομικό τομέα, με αρκετές από αυτές να έχουν θέσει ως στόχο την άνοδο. Αντίθετα εμείς γνωρίζοντας τη δυναμικότητα των ομάδων της κατηγορίας έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή, καθώς φέτος πέφτουν οι τέσσερις από τις 14 ομάδες του ομίλου. Ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να έχουμε όπως και τα προηγούμενα χρόνια μία επιτυχημένη σεζόν. Παράλληλα θα στηριχθούμε σε μεγάλο βαθμό σε νεαρά παιδιά 19-20 ετών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις κατηγορίες και θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους συνοδέψουν στην μετέπειτα αγωνιστική τους καριέρα».
Ενόψει της πρεμιέρας κόντρα στο Στρατώνι την ερχόμενη Κυριακή ο έμπειρος κόουτς ανέφερε:
Δ.Π.: «Η πρεμιέρα θα είναι δύσκολη γιατί το Στρατώνι πρωταγωνιστεί στη Β’ Εθνική τα τελευταία χρόνια έχοντας διατηρήσει ίδιο προπονητή και ¨κορμό¨ και είναι ανάμεσα στις ομάδες που έχουν ως στόχο την άνοδο. Σίγουρα θα προτιμούσαμε για πρώτο παιχνίδι να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο πιο ¨εύκολο¨. Ωστόσο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη και πιστεύω με τη βοήθεια του κόσμου θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε τουλάχιστον ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος και, γιατί όχι, να ¨κλέψουμε¨ τη νίκη».
Το «παλατάκι» του Ευμοίρου (κλειστό γυμναστήριο Χριστίνα Χριστοδούλου) αποτέλεσε την περσινή σεζόν «απόρθητο κάστρο» με την Ασπίδα να κατατροπώνει σχεδόν όλους τους αντιπάλους της. Έτσι και φέτος η έδρα αναμένεται να είναι η δύναμη της για το πρωτάθλημα. Σχετικά με την παρουσία του κόσμου που γεμίζει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι το κλειστό Ευμοίρου ο Δ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε:
Δ.Π.: «Ο κόσμος όπως έχει δείξει και από τα εισιτήρια διαρκείας θα βρίσκεται και φέτος στο πλευρό μας και θα γεμίζει το κλειστό στους εντός έδρας αγώνες. Είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς σαν ομάδα γιατί με αυτό τον τρόπο μας δείχνει την αγάπη του και η παρουσία του μας ωθεί σε σημαντικές νίκες. Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και περιμένουμε να τους δούμε στο γήπεδο. Ειδικότερα φέτος πιστεύω ότι θα γίνεται το αδιαχώρητο καθώς έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα εισιτήρια διαρκείας».
Να σημειώσουμε ότι από τα 252 εισιτήρια διαρκείας που αντιστοιχούν στις θέσεις του γηπέδου έχουν πουληθεί τα 210 κι έτσι έχουν μείνει περίπου 40 διαρκείας τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν και την ερχόμενη Κυριακή από τους ανθρώπους της Ασπίδας.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου που αναμένεται την Κυριακή, θα ανοίξουν και οι δύο είσοδοι του κλειστού «Χριστίνα Χριστοδούλου». Έτσι από την κύρια είσοδο θα εισέρχονται οι κάτοχοι διαρκείας και από την βοηθητική είσοδο όσοι θα προμηθευτούν μεμονωμένα εισιτήρια.
* Νωρίτερα την Κυριακή (στις 13:00), στο ίδιο γήπεδο (κλειστό Ευμοίρου ¨Χριστίνα Χριστοδούλου¨) η γυναικεία ομάδα της Ασπίδας θα υποδεχθεί την αντίστοιχη της Πυλαίας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α2 γυναικών.
Μπάσκετ – Ασπίδα Ξάνθης
Το «ρόστερ»
Παπαδάκης Αντώνης
Κατριβάνος Κυριάκος
Γρούδος Δούκας
Σταμπουλής Θόδωρος
Στεφανίδης Ιωάννης
Καραμπέκης Δημήτρης;
Παπανικολάου Χρήστος
Κουτσογιάννης Απόστολος
Λιβησιανός Βασίλης
Τατάρης Δημήτρης
Πετς Ιάσωνας
Κουμπάνης Μιχάλης
Παλλάκης Γιώργος
Τσόγκας Βασίλης
Δενδρινός Κωνσταντίνος
Παναγιωτόπουλος Δημήτρης (προπονητής)
Ιωαννίδης Κώστας (β. προπονητής)
Κωττάκης Γιώργος (στατιστικά)
Β’ Εθνική
1η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Κυριακή 12 Οκτωβρίου – Ώρα 17:00
Ασπίδα Ξάνθης – Στρατώνι
ΧΑΝΘ – ΓΑΣ Κομοτηνής
Άργος Ορεστικό – Αργοναύτης
Πιερικός – Ευρώπη Πευκοχωρίου
Προμηθέας – Αίας Ευόσμου
Φοίνικας Λάρισας – Δόξα Πεύκων
Τιτάνες Παλαμά – Ανατόλια
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…