Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Παρελθόν ο Τσιώλης από τη Skoda Ξάνθη!

Παρελθόν ο Τσιώλης από τη Skoda Ξάνθη!

0
tsiolis synedefxi

 «Πισωγύρισμα» και ξανά στην αναζήτηση για νέο προπονητή

 

Δυσαρέσκεια στους Ξανθιώτες φιλάθλους για την απόλυση Τσιώλη!

 
Με… αποχώρηση ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Skoda Ξάνθη, καθώς χθες το πρωί ανακοινώθηκε η απόλυση του Σάκη Τσιώλη από την τεχνική ηγεσία!
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Skoda μετά το κυριακάτικο αποτέλεσμα στα Ιωάννινα, όπου παρότι προηγήθηκε δύο φορές του ΠΑΣ, έφυγε με ισοπαλία 2-2. Είχαν προηγηθεί η ήττα με 3-2 στη Βέροια και το 0-0 στα Πηγάδια με την Κέρκυρα.
Ο Σάκης Τσιώλης δεν θα κλείσει καν τρίμηνο στον πάγκο και είναι ο τρίτος προπονητής που απολύεται από ομάδα της Σούπερ Λίγκας μετά τους Φεράντο (Εργοτέλη) και Φλουτ (Νίκη Βόλου).
Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και ο κ. Σάκης Τσιώλης έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους. Ευχόμαστε στον κ. Τσιώλη ό,τι καλύτερο για την οικογένειά του κι ό,τι καλύτερο στην επαγγελματική του καριέρα».
 
Πλήρωσε το «μάρμαρο»
 Ο Σάκης Τσιώλης ήρθε με περγαμηνές στην ξανθιώτικη ομάδα και εξ’ αρχής φάνηκε να απολαμβάνει τη στήριξη του Χρ. Πανόπουλου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εξάλλου ήταν αυτός που είχε αναλάβει το θέμα προπονητή και κατόπιν επαφών και συζητήσεων κατέληξε σε συμφωνία με τον – πρώην πια – προπονητή.
«Ο Σάκης Τσιώλης είναι η καλύτερη μεταγραφή της Skoda Ξάνθη αυτό το καλοκαίρι» είχε δηλώσει ο Πανόπουλος στις 07 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Καρδιτσιώτη τεχνικού. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, είχε αποκαλύψει ότι οι μεταγραφές δεν θα γινόταν από τον προπονητή, ο οποίος απλώς θα ζητούσε τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει και το τεχνικό επιτελείο θα εύρισκε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές, όπως και έγινε.
Τελικά η Ξάνθη προχώρησε στην απόκτηση 11 νέων παικτών οι οποίοι στελέχωσαν τους 10 που είχαν μείνει από πέρσι, με αποτέλεσμα ο Τσιώλης να καλείται να δουλέψει με μία εντελώς αλλαγμένη ομάδα σε σχέση με πέρσι και παίκτες οι οποίοι ουσιαστικά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ενώ επιπλέον είχαν προβιβαστεί και αρκετά νεαρά παιδιά που έπρεπε επίσης να δουλευτούν από τον Καρδιτσιώτη τεχνικό.
Εν τέλει στον Τσιώλη δεν δόθηκε χρόνος ικανοποιητικός ώστε να «δέσει» την ομάδα και, καθώς δεν τον βοήθησαν και τα αποτελέσματα, πλήρωσε το «μάρμαρο» των λανθασμένων επιλογών…
 
Δυσαρέσκεια στους Ξανθιώτες φιλάθλους
 Αυτοί πάντως που απογοητεύτηκαν περισσότερο από την απόλυση του ικανότατου τεχνικού ήταν οι Ξανθιώτες φίλαθλοι που από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει την ικανοποίηση τους για την πρόσληψη του χαρακτηρίζοντας την προ τριών μηνών πρόσληψη του ως θετική κίνηση από την ξανθιώτικη ομάδα.
Όμως η χθεσινή απόλυση έφερε δυσφορία στους κύκλους των φιλάθλων, με τους «xanthifans» να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους με ανακοίνωση η οποία ανέφερε σε ειρωνικό τόνο: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Coach σε ευχαριστούμε, καλή συνέχεια».
Εξάλλου πριν 10 ημέρες, οι ίδιοι ήταν αυτοί που ¨κατακεραύνωσαν¨ μερίδα ΜΜΕ που σε δημοσιεύματα ανέφεραν πιθανή απόλυση Τσιώλη σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στο ματς με τον ΠΑΣ.
«Να αφήσουν ήσυχη την ομάδα και τον προπονητή μας να δουλέψει απερίσπαστα.
Άλλωστε αν ήρθε μια νότα αισιοδοξίας στο φίλαθλο κόσμο της πόλης μας, ήρθε με την πρόσληψη του κυρίου Τσιώλη», ανέφερε η προηγούμενη ανακοίνωση των «Xanthifans» που τελικά όμως όπως αποδείχθηκε δεν εισακούστηκε από κανέναν στη Skoda που απομάκρυνε τον 55χρονο τεχνικό ενώ βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος…
 
«Πισωγύρισμα» και αναζήτηση νέου προπονητή
 Πλέον η Ξάνθη βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, ενώ ήδη από χθες «έπεσαν» τα πρώτα ονόματα για τον αντικαταστάτη του Τσιώλη. Αυτά δεν είναι άλλα από αυτά των Μαρίνου Ουζουνίδη και Νίκου Καραγεωργίου οι οποίοι έχουν περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο της και αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι χωρίς να δεσμεύονται με συμβόλαιο με κάποια ομάδα. Έτσι αναπόφευκτα τα ονόματα τους βρέθηκαν στο προσκήνιο, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις σχετικά με ενδεχόμενη κρούση η συμφωνία. Άλλοι «υποψήφιοι» είναι ο Χριστόπουλος που είναι «υπ’ ατμόν» στον Πλατανιά και ο… Λουτσιάνο Ντε Σόουζα! Όποιος και αν είναι ο «εκλεκτός» πάντως θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο μπροστά του καθώς θα πρέπει να δέσει μία ομάδα με πολλά καινούρια πρόσωπα και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, ξεκινώντας από το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής όπου η Ξάνθη θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια.
 
 
SUPER LEAGUE
 
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Βέροια – Κέρκυρα 2-1
Π.Α.Ο.Κ. – Νίκη Βόλου 3-0
Ολυμπιακός – Ο.Φ.Η. 3-0
Πανιώνιος – Αστέρας Τρ. 2-1
Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός 0-0
Λεβαδειακός – Πανθρακικός 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Skoda Ξάνθη 2-2
ΑΕΛ Καλλονής – Παναθηναϊκός 1-0
Εργοτέλης – Πλατανιάς (χθες)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια 9
2. Ατρόμητος Αθ. 7
3. Π.Α.Ο.Κ. 7
4. ΑΕΛ Καλλονής 7
5. Ολυμπιακός 7
6. Πανιώνιος 6
7. ΠΑΣ Γιάννινα 5
8. Παναθηναϊκός 4
9. Κέρκυρα 4
10. Αστέρας Τρίπολης 3
11. Ο.Φ.Η. 3
12. Λεβαδειακός 2
13. Πανθρακικός 2
14. Skoda Ξάνθη 2
15. Παναιτωλικός 2
16. Νίκη Βόλου 0
17. Εργοτέλης 0*
18. Πλατανιάς 0*
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Εργοτέλης – Πλατανιάς.
 
ΕΠΟΜΕΝΗ (4η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
16.00: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός
18.15: Ο.Φ.Η. – Ατρόμητος Αθ.
20.30: Ολυμπιακός – Βέροια
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
16.00: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ Καλλονής
16.00: Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα
18.15: Νίκη Βόλου – Εργοτέλης
18.15: Πανθρακικός – Πανιώνιος
20.30: Πλατανιάς – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014
19.30: Παναιτωλικός – Π.Α.Ο.Κ.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…