Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το μεγάλο «φιάσκο» με το φρέσκο γάλα

Το μεγάλο «φιάσκο» με το φρέσκο γάλα

0
gala sm

 Έσβησαν τους κτηνοτρόφους μας για χάριν των μεγάλων πολυεθνικών της  Αγγλίας και της Ολλανδίας – Πίνουμε φρέσκο γάλα από …παγοκολώνες!

 

Μειωμένες κατά 20 λεπτά οι τιμές παραγωγού – ίδιες οι τιμές στο ράφι! Τρέχει να τα μαζέψει ο Γιακουμάτος με συμφωνίες κυρίων με τις εταιρείες!

 
 
 
Αντιμέτωποι με την διάψευση των προσδοκιών για χαμηλότερη τιμή στο γάλα βρίσκεται η κυβέρνηση αλλά και οι καταναλωτές που βλέπουν την τιμή στο ράφι ίδια και σε μερικές περιπτώσεις υψηλότερη. Ο νόμος του πρώην υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για επιμήκυνση του χρόνου λήξης του φρέσκου γάλακτος σε 7 μέρες που πλασαρίστηκε ως μέτρο για φτηνότερο γάλα αποδείχτηκε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και ο νυν υφυπουργός κ. Γεράσιμο Γιακουμάτος …τρέχει να τα μαζέψει με συμφωνίες κυρίων με τις εταιρείες! Όμως το κακό έγινε για τους κτηνοτρόφους αλλά και για τους καταναλωτές …
 
Μεγάλοι χαμένοι οι κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές
Παρά την σφοδρή  τους αντίδραση οι κτηνοτρόφοι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την …καταστροφή τους και ήδη μετράν τα οδυνηρά αποτελέσματα του νομού. Οι εταιρείες που τους αγοράζουν το γάλα μείωσαν τις τιμές τους κατά 20 και πλέον λεπτά το  κιλό από το καλοκαίρι στους αγελαδοτρόφους! Από 35 – 45 λεπτά που παρέδιδαν  τώρα το παίρνουν με 25 λεπτά το λίτρο. Κι όχι βέβαια γιατί μειώθηκε το κόστος  παραγωγής εκτροφής ζωοτροφής κ.λ.π. αλλά γιατί έχουν την επιλογή να αγοράσουν από Αγγλία ή Ολλανδία γάλα σε …παγοκολόνες  που τους στοιχίζει πιο φτηνά και να το πουλήσουν για φρέσκο γάλα κατεψυγμένο Κύριος οίδε πόσων μηνών! Έτσι οι μικρές φάρμες κλείνουν η μια πίσω από την άλλη: «Το λέγαμε εμείς. Στόχος ήταν να φέρουν τις μεγάλες πολυεθνικές και να σβήσουν τους μικροπαραγωγούς. Οι κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές είναι οι μόνοι ζημιωμένοι και οι μεγάλες πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα οι κερδισμένοι!. Τώρα παρακαλούν τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές ενώ μας έλεγαν και μας «χρύσωναν το χάπι» ότι με το νόμο αυτό θα πέσουν. Έσβησαν τους μικρούς αγελαδοτρόφους και οι καταναλωτές πίνουν γάλα παγοκολόνας για φρέσκο!», τονίζει ο πρόεδρος  των κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…