Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οικογενειακή υπόθεση η μεταφορά των μικρών μαθητών στα σχολεία τους

Οικογενειακή υπόθεση η μεταφορά των μικρών μαθητών στα σχολεία τους

0
metafora mathites2

 «Κόλλησε» στον …συνοδό η συμφωνία με τον ΚΤΕΛ – Μόνο στον νομό μας υπάρχει αυτός ο όρος στην προκήρυξη που κρίνεται ασύμφορος από το ΚΤΕΛ

 

Αρχίζει σήμερα νέα διαπραγμάτευση. Αισιόδοξος ο αντιπεριφερειάρχης ότι την επόμενη εβδομάδα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση

 
 
 
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η μεταφορά μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση  του νομού μας ενώ διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Συγκεκριμένα  στα χωριά της πεδινής και ορεινής ζώνης οι γονείς έχουν αναλάβει καθημερινά  την μεταφορά  των παιδιών στα σχολεία τους με τα δικά τους μεταφορικά μέσα ή ναυλώνοντας ΤΑΧΙ, ξοδεύοντας  χρήμα και χρόνο. Υπενθυμίζουμε ότι η μεταφορά των μαθητών είναι αναγκαία καθώς σε πολλά χωριά έχουν καταργηθεί σχολεία λόγω έλλειψης μαθητών και τα παιδιά χρειάζεται να μεταφερθούν σε γειτονικά χωριά. Παρότι ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης έχει πει επανειλημμένως ότι οι γονείς θα αποζημιωθούν για την μεταφορά και ότι υπάρχει σχετικό κονδύλι γι αυτό,  ωστόσο εντείνεται  η ανησυχία και ο προβληματισμός από γονείς και κηδεμόνες για το τι θα γίνει στο μέλλον και πόσο θα συνεχιστεί αυτό.
 
«Κόλλησε» στον …συνοδό η συμφωνία με το ΚΤΕΛ
Κι ενώ η μεταφορά των μαθητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν αντιμετώπισε κανένα κώλυμα εξ αρχής, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι διαφορετικά.  Ποια ήταν η βαθύτερη  αιτία  που στον διαγωνισμό της 21ης Αυγούστου  το ΚΤΕΛ Ξάνθης  ενώ κατέθεσε φάκελο δεν κατέθεσε εγγυητική και κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός ενώ ανέλαβε την μεταφορά για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θεμιστοκλής Γεωργιάδης η συμφωνία για την μεταφορά «κόλλησε» στον συνοδό. Συγκεκριμένα στην προκήρυξη  αναφέρεται ως προϋπόθεση  για την ανάληψη της μεταφοράς η πρόσληψη συνοδού από τον ανάδοχο του έργου επικαλούμενη την σχετική ΚΥΑ. Αναφέρεται επίσης ότι  έχει προϋπολογιστεί ένα κονδύλι γι αυτό. Επισημαίνεται ότι η προκήρυξη συντάχθηκε από τον κ. Καραλίδη. Όμως ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ έχει διαφορετική άποψη και λέει ότι  κάτι τέτοιο κρίνεται ασύμφορο: «Το ποσό που αναφέρεται στην προκήρυξη για την πρόσληψη συνοδών  είναι μηδαμινό και δεν καλύπτει τους μισθούς και την ασφάλισή των συνοδών και συνεπώς κρίνεται ασύμφορο. Αυτός ο όρος στην προκήρυξη υπάρχει μόνο στο νομό μας. Η ΚΥΑ ισχύει μόνο για το νομό μας και όχι για τους γειτονικούς νομούς;», αναρωτιέται  εύλογα ο κ. Γεωργιάδης.
 
Αρχίζει σήμερα η διαπραγμάτευση μεταξύ ΚΤΕΛ και Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Απ’ την πλευρά του ο κ. Ζαγναφέρης ανακοίνωσε την έναρξη της διαπραγμάτευσης από σήμερα με το ΚΤΕΛ ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιλυθεί το ζήτημα. Εκτιμά δε ότι την επομένη εβδομάδα θα αποκατασταθεί πλήρως η μεταφορά μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Να σημειώσουμε ότι το ΚΤΕΛ  – σύμφωνα με πληροφορίες μας –  προτίθεται να αναλάβει το έργο με 14 λεωφορεία τα οποία, διαθέτοντας μόνο δύο από την θυγατρική του ΚΤΕΛ και ναυλώνονται τα υπόλοιπα από ιδιώτες τουριστικούς πράκτορες. Όσο για το θέμα των συνοδών είναι ανοιχτό και υπό διαπραγμάτευση.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…