Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στην Ξάνθη ο Πρόξενος του Καζακστάν

Στην Ξάνθη ο Πρόξενος του Καζακστάν

0
zagnaferis proxenoskazaxtan

Συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη και τον δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη για τις Γιορτές αλλά και συμφωνία για στενότερη συνεργασία


 
Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο του Καζακστάν κ Ρασίντ Γκαζιζοφ είχε την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Ζαγναφέρη και διήρκησε περίπου μια ώρα και σ’ αυτή συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων κ. Νίκος Πιπερίγκος.
Όπως αναφέρθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκαν διμερή θέματα και αναλύθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της χώρας του Καζακστάν. Ο κ. Πρόξενος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας και συμφώνησαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη για μια στενότερη συνεργασία στο μέλλον.
 
Συνάντηση του Πρόξενου και με τον δήμαρχο Ξάνθης
Ακολούθως ο Πρόξενος του Καζακστάν συνοδευόμενος από τον κ. Πιπερίγκο επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την οικονομία, τον τουρισμό και την αυτοδιοίκηση, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για μελλοντική συνεργασία στα ανωτέρω.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρασίντ Γκαζίζοφ βρίσκεται στην περιοχή μας στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης με την ευκαιρία και των γιορτών της Π. Πόλης.
Όπως αναφέρθηκε από το γραφείο του δημάρχου ησυνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Ο Δήμαρχος δώρισε στον κ. Rashid Gazizov αναμνηστικό βιβλίο με την ιστορία της Ξάνθης, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της πόλης και της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

Στόχος του μνημονίου είναι να ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο φορέων για την προώθηση το…