Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Σωσίβιο» για το ΠΑΣΟΚ η δημοκρατική παράταξη

«Σωσίβιο» για το ΠΑΣΟΚ η δημοκρατική παράταξη

0
saltouros rigas

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών του χώρου ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος στην Ξάνθη. Δεν έλειψαν τα «συντροφικά μαχαιρώματα»

Ρήγας: «Δεν θα είναι ηγεμονικός ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ « – Σαλτούρος: «Δεν φοβάμαι τους μικρούς αριθμούς, δεν φοβάμαι τους λιποτάκτες…»

Βγήκαν «μαχαίρια» στην πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ που διοργάνωσε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης με καλεσμένο τον Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Κυκλάδων. Η εκδήλωση, που εντάσσεται στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ εν’ όψει του συνεδρίου με διακύβευμα την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών μελών του χώρου που κατέκλυσε την αίθουσα – γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα και σχολιάστηκε θετικά και από τον κ. Ρήγα. Μερικοί μάλιστα εξ΄ αυτών παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ άδραξαν την ευκαιρία να …βγάλουν τα εσώψυχά τους, να αυτομαστιγωθούν και να επιδοθούν σε συντροφικά μαχαιρώματα καταφερόμενοι εμμέσως πλην σαφώς κατά του πρώην βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος απουσίαζε όπως και πολλά άλλα στελέχη που έχουν ταυτιστεί με τις θέσεις του. Έτσι καταφάνηκαν και πάλι οι δύο τάσεις – Παπανδρεϊκοί – Βενιζελικοί – που ταλανίζουν την παράταξη παρά το γεγονός ότι αυτή έχει συρρικνωθεί σε μονοψήφια ποσοστά.
Ρήγας: «Δεν θα είναι ηγεμονικός ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης»
Τα βασικότερα σημεία της τοποθέτησης του κ. Ρήγα αφορούσαν στην αναγκαιότητα της ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης όπου το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει ηγεμονικό ρόλο αλλά θα είναι πυλώνας της καθώς επίσης και στην πεποίθησή του ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθεί η πορεία της χώρας που μετά από 5 χρόνια βαθιάς ύφεσης και κρίσης ετοιμάζεται να ανακάμψει. Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «Ε»: « Η χώρα μας βρίσκεται προς το τέλος της διαδρομής εξόδου από την κρίση με δυσκολίες, προβλήματα και ανοιχτά θέματα όμως παρ’ όλα αυτά αισιοδοξούμε ότι η χώρα μας μπορεί ν’ αφήσει πίσω της 5 χρόνια ύφεσης και κρίσης και ν’ ανοίξει καινούργια σελίδα. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε αστάθεια, ακυβερνησία και επιστροφή στο παρελθόν θα στείλει τη χώρα στον γκρεμό γι αυτό θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, η χώρα θα πρέπει να έχει πρόεδρο δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και η χώρα βγαίνοντας από το μνημόνιο να πορευτεί στο μέλλον με δικό της εθνικό σχέδιο το οποίο έχουμε παρουσιάσει και προσπαθούμε να το κάνουμε γνωστό και είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ . Η επόμενη ημέρα για την χώρα είναι η έξοδός της από την κρίση, να πατά στα δικά της πόδια και φυσικά με κυβερνήσεις συνεργασίας, που εμείς θέλουμε να έχουν δημοκρατικό πρόσημο με πολιτικές όμως δυνάμεις οι οποίες θα έχουν σαν στόχο να κρατήσουν τη χώρα στην Ευρώπη, στο ευρώ και να μην διακινδυνεύσουν τις κατακτήσεις και τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός». Αναφερόμενος στις προσπάθειες ανασύστασης του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής παράταξης επεσήμανε: «Η κοινωνία θέλει να υπάρχει στην πολιτική ζωή αυτός ο ευρύς χώρος. Ναι πιστεύω ότι μπορούμε με δυσκολίες βέβαια από το γεγονός ότι υπάρχει πολυδιάσπαση στο χώρο, είναι κομμάτια και θρύψαλα ο χώρος, να τον ανασυντάξουμε. Αυτό τον ρόλο θέλει να παίξει το ΠΑΣΟΚ όχι ρόλο ηγεμονικό ή πατερναλιστικό σ’ αυτή την προσπάθεια, το ρόλο του βασικού πυλώνα ανασυγκρότησης αυτού του χώρου».
Τα περασμένα μεγαλεία του ΠΑΣΟΚ και οι …κόλακες!
Απευθυνόμενος στο κοινό της αίθουσα τους ευχαρίστησε που βρίσκονται εκεί σε μια περίοδο που δεν είναι εύκολη – όπως είπε – ούτε για το ΠΑΣΟΚ ούτε για τη χώρα
«Η κρίση τα έχει σαρώσει όλα… Το ότι βρίσκεσθε εδώ εσείς σήμερα που το ΠΑΣΟΚ έχει αυτά το ποσοστά είναι πολύ πιο σημαντικό από την παρουσία κάποιων όταν το ΠΑΣΟΚ είχε 40 – 45%.Γιατί εκείνες τις εποχές η παρουσία είχε και την έννοια μιας ανταλλακτικής σχέσης γιατί εξαργύρωνε την παρουσία του κάποιος ευρισκόμενος στην εκδήλωση ενός κόμματος που μοίραζε οφίτσια, θέσεις και πολλές φορές και λεφτά… Αυτή η παρουσία σας δείχνει ότι δεν έρχεσθε για να πάρετε αλλά γιατί πιστεύετε ότι αυτή η παράταξη δεν μπορεί να πεθάνει, να εξαφανιστεί . Πρέπει να παραμείνει όρθια και ζωντανή και να γίνει πιο μεγάλη όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν…»!
Σαλτούρος: «Δεν φοβάμαι τους μικρούς αριθμούς, δεν φοβάμαι τους λιποτάκτες…»
Ο βουλευτής Ξάνθη κ. Δημήτρης Σαλτούρος μίλησε με θερμά λόγια για τον ποιόν και την πολιτική οντότητα κ. Ρήγα: «Χαίρομαι που ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας είναι εδώ σήμερα, ένας άνθρωπος που εκφράζει αυτό που ακριβώς που με κάνει να αισθάνομαι τόσο ΠΑΣΟΚ, τόσο κοντά σ ΄ αυτό που αποτελεί την πρώτη ύλη μου, ένας άνθρωπος με ακεραιότητα, μεστότητα στο λόγο του μακριά από λαϊκισμούς, κραυγές που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε τόσο την ιστορική συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης όσο και το εθνικό συμφέρον. Εμείς αισθανόμαστε ταπεινά την ευθύνη να δώσουμε τον αγώνα, έναν αγώνα που ήταν και θα παραμείνει καλός, συνεπής μέχρι τέλους». Παράλληλα απευθυνόμενος στα μέλη κατέθεσε την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ παρότι καταγράφει μικρά ποσοστά θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί το χρειάζεται η χώρα: « Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό που επιτάσσουν οι καιροί… δεν φοβάμαι τους μικρούς αριθμούς, δεν φοβάμαι τους λιποτάκτες… Το ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη ύλη μας εμείς είμαστε το DNA και η ραχοκοκαλιά του. Δεν χρειαζόμαστε ήρωες σε περιόδους ειρήνης …δεν χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που επέλεξαν την οπισθοφυλακή και τα μετόπισθεν με εύκολη κριτική … Το μέλλον της χώρας επιτάσσει τη δική μας ενεργή παρουσία, τη δική μας μάχη μέχρι τέλους…»!
Η Νομαρχιακή Ξάνθης ζητά ένα συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ
Η θέση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης, εν’ όψει του συνεδρίου η οποία και γνωστοποιήθηκε στην ομήγυρη και απεστάλη στα κεντρικά του κόμματος κινήθηκε στο ναι μεν αλλά… όσον αφορά το διακύβευμα του συνεδρίου και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα αν και τάσσεται υπέρ του διαλόγου για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης ωστόσο εκφράζει την ανησυχία της για τη φυσιογνωμία, την ταυτότητα και την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ: «Θωρούμε ότι το συνέδριο πρέπει να αποτελεί ένα πολιτικό συνέδριο μακριά από την καταγραφή εσωκομματικών δυνάμεων. Κοινή μας αντίληψη είναι ότι το επικείμενο συνέδριο πρέπει να είναι ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την οργανωτική δομή του κόμματος και σε σχέση με την ακολουθούμενη πολιτική και ιδεολογία του. Πρότασή μας να γίνει ένα συνέδριο βάσης όπου θ ‘ ακουστούν όλες οι απόψεις ς των μελών μας… Δεν κρίνουμε σκόπιμο τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με οποιοδήποτε κυβερνητικό εταίρο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με κυβερνητικό πρόσημο κάνοντας σαφείς τις προγραμματικές του θέσεις».
Ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή των μελών που γέμισαν την αίθουσα
pasok kosmosΌπως προειπώθηκε η συμμετοχή των μελών εξέπληξε καθώς είχε πολύ καιρό εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει τόσο κόσμο και όχι τόσο από προβεβλημένα στελέχη όσο από απλά μέλη παλαιά και νέα που αποτελούν τη βάση του κόμματος. Παρόντες ήταν ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, ο πρώην γραμματέας κ. Γιώργος Χουλιάρας και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Άλκης Κίσσας.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…