Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σκότωσε τα σκυλιά του συγχωριανού του 55χρονος στο Λαμπρινό

Σκότωσε τα σκυλιά του συγχωριανού του 55χρονος στο Λαμπρινό

0
karampina

Ο δράστης και ο γιός του συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας

Έκκληση της Αστυνομία προς του πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά που αφορούν την κακοποίηση ζώων
 
Τα σκυλιά ενός συγχωριανού του σκότωσε με κυνηγητική καραμπίνα ένας 55χρονος από το Λαμπρινό Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής. Η αποτρόπαια πράξη του καταγγέλθηκε αμέσως στην αστυνομική αρχή με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.
Έθαψε το ένα στον κήπο του
Συγκεκριμένα, ο 55χρονος άνδρας, το απόγευμα της Κυριακής πυροβόλησε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, με το κυνηγετικό όπλο του γιού του δύο σκυλιά ενός συγχωριανού του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Στην συνέχεια μάλιστα δεν δίστασε να θάψει το ένα από αυτά στην αυλή του σπιτιού του.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και άμεσα στον χώρο βρέθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, οι οποίοι πραγματοποιώντας σχετικές αναζητήσεις, λίγες ώρες αργότερα, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη.
Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια
Στις έρευνές τους οι αστυνομικοί εντόπισαν το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ο δράστης είχε προχωρήσει στον τραυματισμό των άτυχων ζώων και προχώρησαν στην κατάσχεση του. Μάλιστα, στις σχετικές έρευνες, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι η κυνηγετική καραμπίνα ανήκει στον 27χρονο γιό του δράστη, ο οποίος και συνελήφθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Στην πάταξη τέτοιων περιστατικών στοχεύει η αστυνομία
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.
Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…