Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παιδική χαρά για …κλάματα στο κέντρο της πλατείας!

Παιδική χαρά για …κλάματα στο κέντρο της πλατείας!

0
paidiki xaraplateia

Εικόνες ντροπής …Από παιδότοπος κατάντησε …σκουπιδότοπος!

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από καλώδια που χάσκουν πάνω στις βάσεις που άλλοτε είχαν προβολείς… Τα βλέπει κανείς από το δήμο;

Εικόνες ντροπής συναντά κανείς στην «παιδική χαρά» της κεντρικής πλατείας που βρίσκεται απέναντι από τον ΟΤΕ και μόνο κατ΄ ευφημισμόν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει «παιδική χαρά». Οι γονείς που συνήθιζαν να πηγαίνουν τα παιδιά τους να παίξουν τώρα περνούν αποστρέφοντας τα κεφάλια τους για την κατάντια του χώρου. Μια κατάντια όμως για την οποία έχει ευθύνη και ο δήμος αλλά και όλοι εμείς που δεν σεβόμαστε την δική μας περιουσία την οποία και καταστρέφουμε ενώ την πληρώσουμε αδρά! Υπενθυμίζουμε ότι η παιδική χαρά συμπεριλαμβάνεται στο έργο ενοποίησης των πλατειών που κόστισε περί τα 2,5 εκ. ευρώ και έχει μόλις 4 χρόνια που δόθηκε προς χρήση!
Από παιδότοπος κατάντησε …σκουπιδότοπος!
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους… Τάπητες κατεστραμμένοι, παιχνίδια σπασμένα, σκουπίδια και βρωμιές παντού… Ούτε λόγος για φύλαξη …Όσον αφορά τις προδιαγραφές που θέτει ο νέος νόμος για τις παιδικές χαρές ούτε λόγος… Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σ’ αυτές που θα λειτουργήσει τελικά ο δήμος και έχει αφεθεί στην τύχη της… Κι είναι στο κέντρο της πλατείας και ας περνούν όλοι οι δημοτικοί άρχοντες από κει κάθε πρωί. Αυτό το χάλι παραμένει καιρό τώρα …και ντροπιάζει την πόλη μας! Πέρα όμως από την αισθητική ρύπανση που προκαλέι ενέχει κινδύνους για τραυματισμούς από τα κατεστραμμένα όργανα και υλικά.
Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στα καλώδια που χάσκουν στις βάσεις των προβολέων…
Πολύ μεγαλύτεροι κίνδυνοι για πρόκληση ηλεκτροπληξίας παραμονεύουν όμως στις βάσεις που άλλοτε ήταν προβολείς που φώτιζαν τις προτομές των Αξιωματικών στο πάρκο δίπλα και το ρολόι της κεντρικής πλατείας. Οι προβολείς έχουν αφαιρεθεί και απέμειναν τα καλώδια να …χάσκουν! Κανείς δεν σκέφτηκε ότι από εκεί περνούν και παίζουν μικρά παιδιά που από περιέργεια μπορεί να αγγίξουν τα καλώδια και να έχουμε περιστατικά ηλεκτροπληξίας, όπως ένα πρόσφατο περιστατικό με μικρό παιδί στην Πάτρα που παλεύει για την ζωή του στην Εντατική; Σ’ αυτή την περίπτωση – Ό μη γένοιτο – ποιος ή ποιοι θ’ αναλάβουν την ευθύνη; Και επειδή η περίοδος χάριτος της νέας δημοτικής αρχής τελειώνει ας επιληφθούν οι αρμόδιοι και για την παιδική χαρά και για τα καλώδια… πριν θρηνήσουμε θύματα!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros. Gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…