Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι

Μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι

0
melitzanes-kima
 
-4 μέτριες μελιτζάνες
-600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-4 γιαούρτια 0%
-3 ώριμες ντομάτες
-1 μέτριο κρεμμύδι
-4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-1 λαδόκολλα
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, αφαιρώντας τα σποράκια. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις στρώνουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200 C για 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
Σε ένα γουόκ βάζουμε 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις χρυσίσει το σβήνουμε με τις ντομάτες και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Όταν η σάλτσα μείνει με λίγα υγρά, προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε αλατίσει ελαφρά. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και πάνω του απλώνουμε τα 2 γιαούρτια. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200 C Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και απλώνουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό φούρνου με κυδώνια, κάστανα και λαχανικά

-1.500-1.800 γρ. χοιρινό τρανς, σε ολόκληρο, ενιαίο κομμάτι -6-7 κυδώνια με τη φλούδα τους…