Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές του νομού μας!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές του νομού μας!

0
agiasmos 20142

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Αγιασμός και παραλαβή σχολικών βιβλίων για τους μικρούς μαθητές

 

Γέμισαν παιδικές φωνές οι χώροι των σχολικών μονάδων του νομού. Με χαμόγελα αλλά και άγχος πέρασαν τις πόρτες οι μικροί μαθητές με τους γονείς τους

   agiasmos 20141
 
Το κουδούνι σήμανε, χθες, την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μικροί και μεγάλοι μαθητές έδωσαν το παρών στις σχολικές μονάδες του νομού, όπου τους περίμεναν οι καθηγητές τους. Άλλοι με περισσότερο ενθουσιασμό, άλλοι με άγχος και άλλοι με πικρία που τέλειωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές συνάντησαν τους συμμαθητές τους, οπού θα αποτελούν την δεύτερη οικογένεια τους μια ολόκληρη χρονιά. Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν οι γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου και της Α’ Δημοτικού που βλέπανε τα μικρά τους οι μεν πρώτη φορά σε σχολική αίθουσα και οι δε με την τσαντούλα τους γεμάτη σχολικά βιβλία.
 
Στο 2ο Δημοτικό ο επίσημος αγιασμός
Από τις 9 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται οι μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου τελέστηκε φέτος ο επίσημος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, με την παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστάσιου Μάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και στρατιωτικών αρχών. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η απουσία του Δημάρχου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλου, αλλά και αντιπροσώπων της Δημοτικής Αρχής. Αμέσως μετά την τελετή οι μαθητές οδηγήθηκαν στις τάξεις τους προκειμένου να γνωριστούν με τις δασκάλες τους και να λάβουν τα βιβλία τους.
 
Καλή και δημιουργική χρονιά ευχήθηκε σε όλους ο Μητροπολίτης
Απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές, στους καθηγητές και τους γονείς ο Μητροπολίτης Ξάνθης ευχήθηκε να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό έργο του δασκάλου.
«Αρχίζει σήμερα μια καινούργια σχολική χρονιά και βλέπω χαρούμενα πρόσωπα, ξεκούραστα από τις διακοπές του καλοκαιριού και όλοι είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα βιβλία, να καθίσετε στα θρανία για να μάθετε γράμματα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας πως “και βέβαια πρέπει να αποκτήσουμε γνώσεις άλλα και να γίνουμε και καλοί άνθρωποι γιατί αυτό είναι το πρώτιστο. Να καλωσορίσουμε και τα παιδιά της πρώτης τάξης και θα έλεγα στους μεγαλύτερους να τα αγαπούν τα μικρά παιδιά, να τα προσέχουν ώστε και αυτά να προσαρμοστούν στον χώρο του σχολείου. Εγώ εύχομαι να είναι καλή και ευλογημένη η χρονιά, πλούσια σε καρποφορία. Να ευχηθώ στον Διευθυντή, στους δάσκαλους σας καλή δύναμη και καλή υπομονή. Το έργο του δάσκαλου είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί του εμπιστεύεται η οικογένεια και η πολιτεία ό,τι πολυτιμότερο έχουν, και ο,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι τα παιδιά μας. Καλή χρονιά λοιπόν και ευλογημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης. 
 
Κ. Ζαγναφέρης: «Θα είμαστε δίπλα σας σε όποιο πρόβλημα προκύψει»
«Όπως είναι χαρούμενη η σημερινή ημέρα, έτσι εύχομαι να μείνουμε. Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς καλό έργο και εμείς σαν πολιτεία θα είμαστε δίπλα όποιο πρόβλημα προκύπτει θα το προσπαθούμε να το λύσουμε. Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδιά, καλή σχολική χρονιά και να ακούτε τους δασκάλους σας» σημείωσε με την σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης τονίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα συναντώνται στις σχολικές μονάδες του νομού μας.
 
«Κυκλοφορώ σωστά. Κερδίζω τη ζωή»
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα οδικής ασφάλειας εντός και εκτός των σχολικών μονάδων με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους σε θέματα οδικής ασφάλειας προκειμένου, όπως σημειώνουν οι ίδιοι «να οδηγούμε με υπευθυνότητα και ευγένεια, να απολαμβάνουμε τις ωραίες στιγμές και να επιστρέφουμε με ασφάλεια».
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…