Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Γιατί …σκοτείνιασε η πόλη μας;

Γιατί …σκοτείνιασε η πόλη μας;

0
praxitelous kolona

Γενική συσκότιση στην οδό Πραξιτέλους. Μια μόνο κολώνα φωτισμού σ’ ένα ολόκληρο τετράγωνο. Καταγγελίες συμπολίτη μας

 

Συσκότιση και στον δρόμο των Κιμμερίων. Κολώνες έχει λάμπες ηλεκτροφωτισμού δεν έχουν…

Μέγα …σκότος επικρατεί σε μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς σε αυτοκίνητα και πεζούς, την οδό Πραξιτέλους! Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ ένα ολόκληρο τετράγωνο υπάρχει μία μόνο μεταλλική κολώνα φωτισμού ενώ οι άλλες ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν! Έτσι οι πεζοί μετά τις 7μ.μ. που νυχτώνει δεν βλέπουν ούτε την… μύτη  τους και περιμένουν να περάσει κανένα αυτοκίνητο για να προσανατολιστούν! Η ίδια σκοτεινή εικόνα και στην Ε.Ο Κιμμερίων προς την Πανεπιστημιούπολη με την διαφορά ότι εκεί υπάρχουν ανά 100 μέτρα κολώνες φωτισμού δεν υπάρχουν όμως …λάμπες!
 
Πυκνό σκοτάδι στην Πραξιτέλους
Συμπολίτης μας κάτοικος της οδού Πραξιτέλους μας μεταφέρει πόσο ταλαιπωρείται ο ίδιος και οι άλλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και περαστικοί, πόσο δυσκολεύεται η καθημερινότητα τους από τον ανεπαρκή φωτισμό όλης την οδού η οποία χαρακτηρίζεται πολυσύχναστη και κεντρικότατη αστική οδός καθώς είναι είσοδος – έξοδος της πόλης , η οδός που περνούν τα αστικά και όσοι κατευθύνονται προς την Εκτενεπόλ και το νοσοκομείο: «Εδώ και μήνες είναι καμένες οι λάμπες κατά μήκος της οδού και ουδείς ενδιαφέρεται να τις αντικαταστήσει! Επίσης από την διασταύρωση της Μαραθώνος έως την Λ. Σοφού ένα τετράγωνο δηλαδή υπάρχει μόνο μια κολώνα φωτισμού. Τί έγιναν οι άλλες. Τις πήρε ο αέρας… απ΄ ότι ξέρω είναι μεταλλικές», λέει χαριτολογώντας για να κρύψει την αγανάκτησή του ο συμπολίτης μας. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες συμπολιτών μας η συσκότιση αυτή ευνοεί το παράνομο παρκάρισμα ενώ επιτείνει το φόβο των περαστικών από επιθέσεις αδέσποτων. Κατ΄ επέκταση το σκοτάδι ευνοεί γενικότερα «σκοτεινές» δουλειές… και παρά το γεγονός ότι λόγω κρίσης δεν πρέπει να γίνονται σπατάλες στο ηλεκτρικό ρεύμα ωστόσο οι δημότες πληρώνουν δημοτικά τέλη για ηλεκτροφωτισμό και απαιτούν να έχουν ηλεκτροφωτισμό!
 
Συσκότιση και στον δρόμο των Κιμμερίων
Το ίδιο πρόβλημα με τον ανεπαρκή φωτισμό το συναντάμε και στην οδό Κοτσώνη, τον δρόμο των Κιμμερίων. Εκεί υπάρχουν ανά 100 μέτρα μεταλλικές κολώνες ηλεκτροφωτισμού περίπου 30 κολώνες κατά μήκος της οδού. Όπως όμως μας καταγγέλλουν ζήτημα είναι να υπάρχουν …λάμπες σε 2 – 3 από αυτές!
 
Περιμένουμε απαντήσεις από τον Μανώλη Τσέπελη
Και κανείς δεν ενδιαφέρεται να στείλει ένα συνεργείο να τις αντικαταστήσει!   Και εύλογα αναρωτιέται κανείς: Τι έγινε; Δεν έχει ο δήμος απόθεμα σε λάμπες; Καταναλώθηκαν όλες εκείνες που είχε προμηθευτεί με πολύ φτηνή τιμή μάλιστα; Μήπως δεν έχει συνεργεία; Το «Ε» απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλη Τσέπελη ο οποίος όμως ζήτησε λίγη πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί και να δει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Εν αναμονή λοιπόν καθόσον μάλιστα ο κ, Τσέπελης ανέλαβε μόλις την Τρίτη. Οπότε θα επανέλθουμε…
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…