Σχόλια 16/09/14

0
kontos stylianidis
Τι είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ; Όταν πεινάς πολύ μπορεί να φας και κουτόχορτο…


 
 
Δίκαιη απόφαση
 Η απόφαση της κυβέρνησης να έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτούνται οι αγρότες μας στα 62 χρόνια τους αντί των 67 είναι δίκαιη από κάθε πλευρά.
Βέβαια υποστηρίζουμε το δικαιολογημένο της απόφασης αυτής διότι γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασίας για έναν αγρότη στα χωράφια και αλλού. Όταν ως κράτος έβγαζε σε σύνταξη ανθρώπους 45 και 50 χρόνων, με ποια λογική θα έπρεπε να βγουν στα 67 οι αγρότες;
Ήταν μια αδικία που αποκαταστάθηκε και πολύ σωστά. Βέβαια θυμίζουμε πως απαιτείται να υπάρχει ασφάλιση συνολικά από διάφορα Ταμεία 40 χρόνων για να υλοποιηθεί η συνταξιοδότηση.
-Μέτρο καλό και σωστό η αλήθεια να λέγεται.
«Ε»


 
Για την Αμφίπολη
 Θ’ αργήσουν τα νέα από τον τάφο της Αμφίπολης όσο κι αν αυτό επιτείνει την αγωνία όλων μας. Απαιτούνται να γίνουν εργασίες στήριξης του τρίτου χώρου – αίθουσας για να μην καταρρεύσει διότι έχει υποστεί πολλές ζημιές από τον τεράστιο όγκο χωμάτων από πάνω.
Αρχαιολόγοι και Αρχιτέκτονες έχουν μπει στην αίθουσα που είναι περίπου γύρω στα 15τμ. Στην αίθουσα υπάρχει αρκετό χώμα-άμμος το οποίο θα πρέπει να απομακρυνθεί. Όμως παράλληλα θα πρέπει να στηριχθεί τόσο η οροφή όσο και τα πλαϊνά που διαφορετικά θα καταπλακωθούν, διότι από πάνω βρίσκεται χώμα ύψους 12-13 μέτρων! Μια πολυκατοικία δηλαδή 4 ορόφων!
Γι’ αυτό υπομονή μέχρι να γίνουν οι εργασίες αυτές.
«Ε»


 
 40 χρόνια και στη Ν.Δ.
 Δεν γιορτάζει μόνο το ΠΑΣΟΚ τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή του. Το ίδιο ετοιμάζει να κάνει και η Νέα Δημοκρατία. Και θα γίνει αυτό πολύ σύντομα, στις 4 Οκτωβρίου, που είναι η επέτειος ίδρυσης της παράταξης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Να ευχηθούμε να τα εκατοστίσει; Μακάρι, αλλά τα κόμματα αλλάζουν όνομα και σύμβολα συχνά.
«Ε»


 
Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
 Όλες οι ενδείξεις πείθουν πως θα υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό φάνηκε από τη στάση του Βενιζέλου προχθές κατά τη συνάντηση με κομματικά στελέχη, όπου είπε πολλά πράγματα έξω από τα δόντια και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δεχτεί να είναι αρχηγός σε αμφισβήτηση.
Γίνεται λοιπόν κυοφορία, ζούμε την περίοδο των πόνων και όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν γεννητούρια. Υπομονή…
«Ε»


 
Τι φρίκη θεέ μου!
 Πάντοτε στην παλαιότερη ιστορία των λαών του πλανήτη μας υπήρχαν βιαιότητες και θάνατοι. Η ιστορία εξάλλου έχει γραφτεί με πάρα πολύ αίμα.
Ακόμη και η περίοδος των θρησκευτικών πολέμων και οι φανατισμοί Χριστιανών, Μουσουλμάνων και άλλων δεν είχαν τη σημερινή φρίκη. Δολοφονίες αντιπάλων γινόταν εκατέρωθεν, όμως σήμερα η εικόνα έκανε την πράξη της δολοφονίας αποτρόπαιη διότι την βλέπουν εκατομμύρια μάτια ενώ γίνεται, ενώ εξελίσσεται, και βέβαια γίνεται με σφαγή, αποκεφαλισμό, που είναι η χειρότερη μορφή θανάτου. Και γίνεται εν ψυχρώ, μ’ένα μαχαίρι στο όνομα μια ιδέας που γυρίζει τους ανθρώπους και τη ζωή εξακόσια χρόνια πίσω, στο Μεσαίωνα.
Οι τζιχαντιστές, διότι περί αυτών ο λόγος, έδειξαν στη Δύση και σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο ότι είναι το σκοτάδι και ο θάνατος.
Κι αυτά τα δύο θα πρέπει να τιμωρηθούν, να καταπολεμηθούν!
«Ε»


 
Περί μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
 Θυμούνται οι αναγνώστες του ΕΜΠΡΟΣ πόσος θόρυβος και πόσος ντόρος και συζητήσεις είχαν γίνει πριν λίγο καιρό για τις ΜΚΟ, δηλαδή τις περίφημες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είχε βουίξει ο τόπος, γράφτηκαν και τι δεν γράφτηκαν και στη συνέχεια, τώρα, σιωπή.
Για τις περισσότερες βέβαια. Έτσι, μπήκαν στο αρχείο οι υποθέσεις αυτές οι οποίες μύριζαν κομπίνες, αλλού με λίγα ευρώ (χιλιάδες) κι αλλού με εκατομμύρια.
«Ε»


 
Αλλαγή γραφείου
 Μετά από μήνες συστέγασης με το δικηγορικό γραφείο του πατέρα του, ο βουλευτής Δημήτρης Σαλτούρος αλλάζει στέγη και χαράζει μια νέα διαδρομή πλέον.
Έτσι στεγάστηκε το πολιτικό του γραφείο στη Βενιζέλου 72-76 στο 2ο όροφο, όπου και θα δέχεται τους πολιτικούς του φίλους.
«Ε»


 
Ο Αλέκος και ο Ευριπίδης…
Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά οι δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Κομοτηναίος Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο ξανθιώτης Αλέκος Κοντός.! Φαίνεται άλλωστε από τις κοινές πρωτοβουλίες που παίρνουν για θέματα της Θράκης αλλά και από τις …προσφωνήσεις τους σε σημείο μάλιστα να σπάνε τα πρωτόκολλα και να αποκαλούν και σε δηλώσεις τους ο ένας στον άλλον με τα μικρά τους ονόματα. Άσε δε τα καλά λόγια που δεν χάνουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν για τα έργα τους ως υπουργοί. Το είδαμε και την Παρασκευή στην ημερίδα για την νέα ΚΑΠ που συνδιοργάνωσαν. Ήταν όλο αβρότητες και φιλοφρονήσεις… Πρέπει κάτι να τους έχει …ενώσει τελευταία γιατί παλαιότερα δεν θυμάμαι να ήταν τόσο κοντά. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που υποστήριζαν αντίθετα θέματα όπως για παράδειγμα με την κατάργηση της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη και την μετατροπή της σε Κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών! Τότε που ο κ. Στυλιανίδης έπαιξε κομβικό ρόλο στο να μην κλείσει η Σχολή στην Κομοτηνή και στο Διδυμότειχο που είχε αρχικά αποφασιστεί εις βάρος της Ξάνθης Τι πάω και θυμάμαι τώρα και χαλάω το καλό κλίμα…
Μ.Ξ.



 
Οι αγρότες και η νέα ΚΑΠ
Όσον αφορά την ημερίδα και την πρωτοβουλία των δύο πρώην υπουργών να ενημερώσουν πρώτα τους αγρότες της Θράκης σε πανελλαδική κλίμακα για την …φρέσκια ΚΑΠ είναι αδιαμφισβήτητα μια αξιέπαινη προσπάθεια που έτυχε και της ανάλογης αποδοχής. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στο «Νατάσσα» και όχι μόνο από θεσμικούς που ήταν και αναμενόμενο αλλά και από αγρότες του νομού που έσπευσαν να ενημερωθούν για κάτι τόσο σημαντικό για το μέλλον τους. Όπως ειπώθηκε η νέα ΚΑΠ έχει διαφορετική φιλοσοφία και προσανατολισμό. Δίνει κίνητρα στους νέους αγρότες στοχεύοντας στην ανανέωση του γερασμένου αγροτικού πληθυσμού και είναι πιο «πράσινη» επιδοτώντας   φιλοπεριβαλλοντικές καλλιέργειες. Αλλά όχι εκείνο το «μπάχαλο» που γινόταν με τις επιδοτήσεις που έβγαλε τους αγρότες από τα χωράφια. Είναι πιο εξορθολογισμένη η νέα ΚΑΠ σε σχέση με τις επιδοτήσεις. Συνδέει την παραγωγή με την αγορά. Δηλαδή οι αγρότες και πρέπει να παράγουν και να βρίσκουν αγορές για τα προϊόντα τους. Το ζητούμενο όμως είναι να λειτουργήσει…
Μ.Ξ.  


 
Μας έσωσαν οι εισακτέοι
 Χάρη στον μεγάλο αριθμό των εισακτέων φέτος στο Δημοκρίτειο η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν θα πληγεί σημαντικά από την εφαρμογή του νέου νόμου για τις μετεγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, αν και το 25% των πρωτοετών θα προτιμήσουν να φοιτήσουν κοντά στο σπίτι τους, το Ίδρυμα στον σύνολό του δεν θα μετρήσει μεγάλες απώλειες αφού φέτος πέρασαν σε αυτό 20% περισσότεροι υποψήφιοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι παραπάνω αριθμοί πέρα από τη ακαδημαϊκή κοινότητα απασχολούν και την ίδια την κοινωνία της περιοχής, καθώς ενισχύουν την οικονομία της αλλά και επωφελείται από διάφορες δράσεις του Ιδρύματος, όπως ημερίδες, σεμινάρια και εκδηλώσεις.
Γ.Τ.


 
Ποια γενιά των 500;
 Έφτασε η μέρα που η ανεργία οδήγησε τους Έλληνες να εργάζονται κυριολεκτικά για ψίχουλα. Συγκεκριμένα, η μάστιγα της εποχής μας έχει οδηγήσει ένα στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να αμείβεται με 300 ευρώ καθαρά (έως 440 ευρώ μεικτά) αφού απασχολείται με ευέλικτες μορφές εργασίας (μειωμένο ωράριο, μερική απασχόληση, ενοικίαση, εκ περιτροπής εργασία).
Έτσι, μετά την γενιά των 700 και των 500 ευρώ, στην ιστορία γράφτηκε και η γενιά των 300 ευρώ, κατά την οποία οι νέοι της χώρας μας στην πιο παραγωγική τους ηλικία δεν ζουν και απλά επιβιώνουν.
Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να πέσει αυτή η χώρα για να κάνει κάποιος κάτι;
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…