Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με ένα όχημα ενισχύεται το δασαρχείο Ξάνθης

Με ένα όχημα ενισχύεται το δασαρχείο Ξάνθης

0
dasika-oximata

14 νέα οχήματα σε αντίστοιχα Δασαρχεία από το ΥΠΕΚΑ

 

Με 4 παλιά οχήματα και 49 άτομα προσωπικό λειτουργεί το Δασαρχείο Ξάνθης. Για υποστελέχωση κάνει λόγο ο Δασάρχης

 
 
Μ’ ένα νέο όχημα ενισχύεται το Δασαρχείο Ξάνθης, γεγονός που διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό το έργο του, δεδομένου ότι οι δραστηριότητές του και το αντικείμενο εργασιών του είναι πολλαπλό. Πρόκειται για ένα από τα 14 νέα οχήματα (μάρκας NISSAN Qashqai) 1600 κυβικών.
 
14 νέα οχήματα σε αντίστοιχα Δασαρχεία
Τα εν λόγω οχήματα που έχουν δυνατότητες εκτός δρόμου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα δασαρχεία Αμφιλοχίας, Αργολίδας, Αριδαίας, Θηβών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κορίνθου, Λαγκαδά, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Φουρνά, Χαλκίδας. Ειδικότερα, τα οχήματα προορίζονται για εργασίες, όπως αντιμετώπιση λαθροϋλοτομιών, προστασία από πυρκαγιές και άλλους κινδύνους των δασών, περιπολίες, έλεγχοι και πράξεις χαρακτηρισμού, διαχείριση δασών, προσημάνσεις, παραλαβές ξυλείας, δασών, δασικές χαρτογραφήσεις και άλλες εργασίες που εκτελεί η Δασική Υπηρεσία στην ελληνική ύπαιθρο. Πηγή χρηματοδότησης είναι το πράσινο ταμείο του ΥΠΕΚΑ, και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 292.000 ευρώ.
 
4 παλιά οχήματα και 49 άτομα προσωπικό στο Δασαρχείο Ξάνθης
Με 4 παλιά οχήματα που μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία με το ένα εξ’ αυτών να είναι σε οριακό σημείο λειτουργεί τόσο καιρό το Δασαρχείο Ξάνθης. Για το λόγο αυτό ο Δασάρχης κ. Μίλιος έκανε και ξαναέκανε αναφορές στο ΥΠΕΚΑ και το αίτημά του εισακούστηκε: «Το ένα αυτό όχημα δεν λύνει το πρόβλημα αλλά οπωσδήποτε το μετριάζει. Έχουμε πολλές ανάγκες σαν υπηρεσία. Λειτουργούμε με 49 άτομα προσωπικό που θεωρείται υποστελέχωση με δεδομένο το ευρύτατο αντικείμενο των εργασιών μας. Δεν είναι απλά ότι έχουμε την αρμοδιότητα της πάταξης της λαθροϋλοτομίας και της λαθροθηρίας. Υλοποιούμε μια σειρά από έργα υποδομών με κονδύλια του ΕΣΠΑ», επισημαίνει ο κ. Μίλιος.
 
Δασικά έργα…από το ΕΣΠΑ
Κάποια από τα έργα που υλοποιεί το Δασαρχείο Ξάνθης μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ είναι: Διάνοιξη δρόμων για αντιπυρική προστασία, Φυτοκομικά στο δήμο Μύκης με διευθέτηση ρεμάτων ένα έργο της τάξης του 1.200.000 ευρώ, διάνοιξη δρόμου στο Διάσπαρτο ενώ παράλληλα ασχολείται και με πράξεις χαρακτηρισμού αγροτικών εκτάσεων , παραχωρήσεις εκτάσεων για αγροτική χρήση κ.λ.π.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …