Σχόλια 28/08/14

0
orkomosia2
Κλειδώνει το αντιρατσιστικό! Όσοι πιστοί για νέες προτάσεις και προσθήκες…προσέλθετε


 
 
Η Ιερά Σύνοδος λέει «ναι»
 Το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου που ετοίμασε η κυβέρνηση και προωθεί προς ψήφιση, έχει τις «ευλογίες» της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έτσι, με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει θετική άποψη, τονίζοντας ότι σέβεται την διαφορετικότητα, πως αυτή «διδάσκει» την ανοχή απέναντι στον «άλλον», πολύ περισσότερο την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον. Παράλληλα, καταθέτει μια και μοναδική πρόταση προς την κυβέρνηση να προστεθούν «με σχετική ρητή και ειδική μνεία και οι τελεσθείσες γενοκτονίες εις βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.
«Ε»


 
Ατολμία
 Μπαλώματα έκανε η κυβέρνηση – το υπουργείο Οικονομικών – στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, του φόρου για την ακίνητη περιουσία.
Ομολογουμένως οι Έλληνες μετά την αρχική γκάφα, περίμεναν το υπουργείο να κάνει γενναίες διορθώσεις. Αντ’ αυτών, μπαλώματα, χωρίς έκπτωση για τα ξενοίκιαστα, πληρωμή σε 6 δόσεις μόνον. Απλά έσβησαν, λένε, τα λάθη σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος.
-Μπαλωμένος ΕΝΦΙΑ
«Ε»


  
Έγιναν 156
 Την έδρα του πίσω στη Ν.Δ. αποδίδει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης μετά την εκλογή του στη δημαρχεία της Λαμίας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, μιας και υπάρχει ασυμβίβαστο. Έπειτα θα ορκιστεί δήμαρχος.
Την έδρα καταλαμβάνει ο Δημήτρης Μπριάνης με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει πως η δικομματική κυβέρνηση πλέον αυξάνει την κοινοβουλευτική της δύναμη σε 156 βουλευτές.


 
Όρκος
 «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους Νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Ημέρες ορκωμοσιών των αυτοδιοικητικών αυτές που διανύουμε. Όλοι ορκίζονται να προσφέρουν στην κοινωνία. Παλιοί και νέοι. Για να βελτιώσουν τις πόλεις και τη ζωή των δημοτών.
-Καλή φώτιση…
«Ε»


 
 
Το δράμα του Αισχύλου
 aisxilosΌχι μην πάει ο νους σας στον γνωστό τραγικό της αρχαιότητας. Αισχύλος είναι το όνομα ενός όμορφου και πανέξυπνου σκυλιού το οποίο ζει ένα δικό του δράμα που εξελίσσεται μεταξύ της φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη και το διαμέρισμα στο οποίο ήταν πριν μετακομίσει ο ιδιοκτήτης-φοιτητής.
Ο Αισχύλος λοιπόν μόλις βρει ευκαιρία το σκάει από την Εστία και έρχεται στο διαμέρισμα που ήταν παλαιότερα. Θέλει να ζήσει στο διαμέρισμα κι όχι στην Εστία για άγνωστους λόγους γιατί.
Έτσι αν δείτε τον Αισχύλο στο δρόμο, να δείξετε κατανόηση. Είναι λεπτός, ψηλός, άσπρος με σοκολατί βούλες, έχει τα λουράκια και την ταυτότητα των ελέγχων από τον κτηνίατρο αλλά έχει διχασμένη προσωπικότητα. Είναι φιλικός, δεν δαγκώνει, είναι πανέξυπνος, αλλά είναι μπερδεμένος.
«Ε»


 
50ετής Γραφειοκρατία!
Η ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης έχει εντυπωσιάσει όλο τον πλανήτη με τις καθημερινές αποκαλύψεις των περίτεχνων ευρημάτων του μνημείου ενώ η αγωνία κορυφώνεται για το ποιος ή ποιοι είναι οι ένοικοι του τεράστιου αυτού τάφου. Όμως, παράλληλα αποκαλύφθηκε και μία από τις γνωστές ιστορίες ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας. Γιατί τελικά αποκαλύφθηκε ότι η ανακάλυψη του τύμβου δεν ήταν καινούργια, οι ανασκαφές είχαν αρχίσει τη δεκαετία του ‘60 αλλά «πάγωσαν» για 50 ολόκληρα χρόνια!
Χρειάστηκε να περάσει μισός αιώνας από τη δεκαετία του ‘60 που ο αρχαιολόγος Δ. Λαζαρίδης είχε ανακαλύψει τον τύμβο, για να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια και να φτάσουμε στην αποκάλυψη του τάφου.
Κονδύλια που βρίσκονται εύκολα σε άλλες περιπτώσεις, όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεν μπόρεσαν να εξοικονομηθούν για ένα τόσης μεγάλης σημασίας μνημείο εδώ και πενήντα χρόνια!
Είναι να απορεί κανείς, και να θλίβεται ταυτόχρονα…


  
Το Φιλότιμο που χάνεται…
 29 διεθνούς φήμης Έλληνες εξηγούν στους ξένους το «Φιλότιμο»! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος .Νιάρχος Οι διεθνούς φήμης Έλληνες συμμετέχουν σε βίντεο με κεντρικό θέμα «Φιλότιμο. Το ελληνικό μυστικό», που δημιούργησε και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Washington Oxi Day Foundation». Μέσω του συγκεκριμένου βίντεο, το «Washington Oxi Day Foundation» στοχεύει να ενημερώσει το διεθνές κοινό για αυτή τη μοναδικής σημασίας ελληνική λέξη (δεν υπάρχει σαν έννοια σε καμιά γλώσσα) που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των Ελλήνων, αλλά και να εμπνεύσει τους σύγχρονους ανθρώπους διαδίδοντας την έννοια του Φιλότιμου.
– Να πούμε κι εμείς τι σημαίνει Φιλότιμο; Είναι αυτό που δεν σε υπαγορεύει κανείς νόμος να το κάνεις παρά μόνο το αξιακό σου σύστημα, το θυμικό, η ψυχή σου. Φιλότιμο είναι ένας κανόνας τιμής και ηθικής που σιγά σιγά εκλείπει γιατί οι άνθρωποι γίνονται πιο στεγνοί, πιο εαυτούληδες, πιο ζαμανφουτίστες…
(Άντε τώρα να καταλάβουν οι Γερμανοί τι σημαίνει φιλότιμο…)!
Μ.Ξ.


 
Δεκαέξι σελίδες σήμερα
 Σήμερα το ΕΜΠΡΟΣ κυκλοφορεί σε 16 σελίδες για καθαρά τεχνικούς λόγους που έχουν σχέση με το Τυπογραφείο. Πρόκειται για προσωρινή κατάσταση μέχρι την επίλυση του προβλήματος.
«Ε»


 
Αναμένονται επισκέπτες
 Την αίσθηση ότι στις φετινές γιορτές παλιάς πόλης αναμένεται αυξημένο το κύμα των επισκεπτών της Ξάνθης, μετέφερε ο Μανόλης Φανουράκης, στην οργανωτική επιτροπή, βασιζόμενος στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είτε με τηλεφωνήματα προς το Κέντρο Πολιτισμού, είτε από ΜΜΕ που επικοινωνούν για να ενημερωθούν για το θεσμό και τις εκδηλώσεις. Ο ίδιος πρόταξε τη δυνατότητα που δίνει ο θεσμός σε οικογένειες, παρέες, μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις δωρεάν και να απολαύσουν το ξέγνοιαστο και κεφάτο κλίμα στα στέκια των συλλόγων.
Μακάρι οι εκτιμήσεις να επαληθευτούν και οι ξανθιώτες, εντός και εκτός γιορτών να δείξουν το καλύτερο πρόσωπο της πόλης μας!
Ε.Δ.


 
 Αποχή από τις Γιορτές
 Τρεις σύλλογοι δήλωσαν τη φετινή χρονιά ότι θα απέχουν από τις Γιορτές. Πρόκειται για τους «Φίλους», τους φοιτητές και τους Κομοτηναίους, που από την αρχή για τους δικούς τους δε θέλησαν να συμμετέχουν. Ακόμη, ενδέχεται να παραμείνουν εκτός και οι «Ατίθασοι» που θα αποφασίσουν λίαν συντόμως.
Ε.Δ.


 
Μεταβατική περίοδος
 Σε περίοδο προσαρμογής φαίνεται πως είναι τόσο οι νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές όσο και οι υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίοι καλούνται να συγκεντρώσουν όλες τις πληροφορίες προκειμένου να ενημερώσουν τις νέες διοικήσεις, να προσαρμοστούν στα νέα εργασιακά τους δεδομένα, αλλά και να ανταπεξέρχονται στις εργασιακές τους υποχρεώσεις.
Βέβαια, η αδυναμία τους να συγκεντρώσουν και να μας γνωστοποιήσουν κάποια στοιχεία, θα πρέπει να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στην καλοκαιρινή ραστώνη που φαίνεται ακόμα να υπάρχει στις υπηρεσίες και όχι τόσο στα νέα εργασιακά τους δεδομένα.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…