Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ζητείται παρέμβαση Παπούλια για το Δροσερό

Ζητείται παρέμβαση Παπούλια για το Δροσερό

0
drosero-empros

Επιστολή του Γιάννη Αθανασιάδη για την έξαρση παραβατικής συμπεριφοράς από Ρομά. Καταλογίζει ευθύνες σε σκοπιμότητες τοπικών αρχόντων και στην Πολιτεία

 

Καταγγέλλει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους επαγγελματίες των γειτονικών περιοχών , λόγω λεηλασιών, φθορών, διαρρήξεων και κλοπών

 
 
Το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς μερίδας κατοίκων του Δροσερού με στόχο κατοικίες και επιχειρήσεις, που προκαλεί την αγανάκτηση των πολιτών και αναδεικνύει σε φλέγον το θέμα της παρέμβασης στο συνοικισμό Ρομά, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση τόσο στην πόλη, όσο και στις ζωές των χιλιάδων ψυχών που ζουν εκεί, τέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με επιστολή που απέστειλε προχθές σε αυτόν ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Αθανασιάδης.
Ο κ. Αθανασιάδης παρουσιάζει το πρόβλημα στην περιοχή επιλέγοντας μία ανθρωπιστική προσέγγιση για τα αίτια που έχουν οδηγήσει σε αυτή τη συμπεριφορά των Ρομά και χωρίς να μέμφεται τις αστυνομικές αρχές, στηλιτεύει τα φαινόμενα της εγκληματικής συμπεριφοράς που παρατηρούνται στην δυτική είσοδο της πόλη, όπου λειτουργούν σειρά επιχειρήσεων, με συχνές κλοπές, διαρρήξεις και φθορές. Την αυξημένη παραβατικότητα ο ίδιος συνδέει άμεσα αφενός με το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Δροσερού και αφετέρου με τον τρόπο που πολιτικοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής διαχειρίζονται την περιοχή για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, κυρίως κατά τις περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.
Ο κ. Αθανασιάδης ζητά επιτακτικά την παρέμβαση της Πολιτείας για να δοθεί μια άλλη προοπτική στο μέλλον των κατοίκων του Δροσερού και να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα από την Ξάνθη. Την επιστολή του κοινοποιεί στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, καθώς και τους προέδρους των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ
 
Ανθρωπιστική λύση για το πρόβλημα ζητά ο Γ. Αθανασιάδης
Ο κ. Αθανασιάδης εξηγεί ότι: «αιτία αυτής της επιστολής είναι η αγανάκτηση εμού και όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή αλλά και των κατοίκων της περιοχής από τις καθημερινές επιθέσεις κατοίκων του οικισμού σε βάρος των επιχειρήσεών μας όπου καταγράφονται διαρρήξεις, κλοπές, καταστροφές και, γενικότερα, μια κατάσταση ανυπόφορη που θέτει σε αμφισβήτηση, πια, την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεών μας σε μια περίοδο που ο επαγγελματικός κόσμος βάλλεται από παντού» και αμέσως διευκρινίζει: «στο στόχαστρό μας δεν είναι οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι ενός σύγχρονου γκέτο, μόλις 5 λεπτά από την Ξάνθη, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς ένδειας και η παραβατικότητα είναι η προφανής τους διέξοδος, παρότι επιθυμούμε ως πολίτες να προστατευτούμε από την Πολιτεία. Στο στόχαστρό μας δεν είναι ούτε και οι Αστυνομικές αρχές της περιοχής, οι οποίες με τις λίγες δυνάμεις τους αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας του οικισμού, ενώ με μια δόση υπερβολής σημειώνει: «η εγκληματικότητα αυτή έχει προσλάβει από καιρό εκρηκτικές διαστάσεις και δεν περιορίζεται πια σε κλοπές και διαρρήξεις αλλά έχει φτάσει σε δολοφονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι: «στο στόχαστρό μας είναι η ίδια η Πολιτεία, τα Κόμματα, η Αυτοδιοίκηση –κυρίως- και όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που διαχρονικά συντηρούν σε αυτή την άθλια κατάσταση αυτό τον πολύπαθο οικισμό. Είναι προφανές και ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες της Ξάνθης –και μετά τις πρόσφατες εκλογές περισσότερο από ποτέ- ότι αυτός ο οικισμός έχει καταδικαστεί στην εξαθλίωση και συντηρείται με κάθε τρόπο σε αυτή την απερίγραπτη κατάσταση με επιμονή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ασκήσει εξουσία, με κάθε τρόπο στη χώρα και , ειδικά, στην περιοχή. Είναι ένα γκέτο , η ψήφος του οποίου εξαγοράζεται σκαιότατα και χρησιμοποιείται συστηματικά εδώ και δεκαετίες για να νοθεύει τη λαϊκή βούληση, να ενισχύει πολιτικούς παράγοντες, να διαμορφώνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιοχή, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής του δύναμης σε σχέση με τη μικρή εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης. Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι ωφελούνται από αυτή την κατάσταση και ποιοι την εκμεταλλεύονται σήμερα ή την εκμεταλλεύτηκαν χθες, με το πενιχρό αντίτιμο μερικών δεκάδων ευρώ που θα χρησιμεύσει για το φαγητό λίγων ημερών αυτών των ανθρώπων. Καταγγέλλουμε όμως ότι αυτός ο οικισμός έχει καταδικαστεί σε αυτή την μοίρα και εξωθείται από την πολιτική σε αυτή την κατάσταση για να τον εκμεταλλεύεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ενίοτε και για να τον εντάσσει σε αστείες και ακατάληπτες δήθεν εθνικές πολιτικές, παρότι όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτό τον οικισμό δεν υπάρχουν χρώματα, θρησκείες ή εθνικότητες αλλά μόνο πείνα και φτώχια». Ευθέως ο κ. Αθανασιάδης καταγγέλλει τους πολιτικούς παράγοντες, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική διοίκηση των αρμόδιων Υπουργείων, για το γεγονός ότι επί δεκαετίες δεν έχει ληφθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφισή τους, για την ένταξή τους.
Επισημαίνοντας και άλλες φορές ότι η ευθύνη δεν πρέπει να περιορίζεται στους ίδιους τους κατοίκους του Δροσερού, αναφέρει: «προτείνουμε την ανάληψη μιας πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα σας προκειμένου με το κύρος της Προεδρίας της Δημοκρατίας να αναδειχθεί η σοβαρότητα της κατάστασης και, κυρίως, του ανθρωπιστικού προβλήματος και η ανάγκη συνεργασίας των αρμόδιων φορέων».
 
Μόνιμα απασχολεί την αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης το ζήτημα του Δροσερού
Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης εξηγεί ότι πράγματι στην περιοχή της Ξάνθης το Δροσερό είναι το θέμα που απασχολεί μόνιμα τις αστυνομικές αρχές που παρεμβαίνουν με οργανωμένες δράσεις, αλλά και σε κάθε περίπτωση που εκδηλώνεται εγκληματική συμπεριφορά. Πληροφορεί πάντως, ότι για τη συγκεκριμένη περιοχή όπου λειτουργούν οι επιχειρήσεις δεν έχει τεθεί μαζικά ή σε μεγάλη συχνότητα το θέμα εγκληματικών δράσεων υπόψη της διεύθυνσης. Σχολιάζοντας πάντως την κατάσταση επισημαίνει ότι συχνότερα απασχολεί η παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων, των λεγόμενων «βενζινάδων» που αποτελούν μια μερίδα παιδιών του Δροσερού, κυρίως από πολύτεκνες προβληματικές οικογένειες, που από μικρά επιδίδονται σε κλοπές, διαρρήξεις ακόμα και επιθέσεις για να ληστέψουν τσάντες ή άλλα αντικείμενα. «Το πρόβλημα του Δροσερού θα απασχολεί για χρόνια την περιοχήκαι είναι ανάγκη άμεσα η Πολιτεία να λάβει, έστω και τώρα, δραστικές πρωτοβουλίες», καταλήγει ο κ. Γκοδοσίδης.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά σενάρια για ΑΟΖ με τη Συρία

Διπλωματική εγρήγορση και πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο…