Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε και πόσο θα …πληρώσουμε φέτος τις Γιορτές Π. Πόλης

Τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε και πόσο θα …πληρώσουμε φέτος τις Γιορτές Π. Πόλης

0
dara

62.775 ευρώ το κοστολόγιο των καλλιτεχνών. 90.000 ευρώ όλο το μπάτζετ. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού

 

Ο Βασίλης Λέκκας και η χορωδία του Δήμου στην τελετή έναρξης. Παπαδημητρίου – Δάρα αντί της Ευρυδίκης – Ραλλίας Χρηστίδου

 
 
90.000 ευρώ θα στοιχίσουν στο δήμο Ξάνθης οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης. Απ’ αυτά τα 60.000 ευρώ αφορούν στις αμοιβές αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα (οδοιπορικά, ξενοδοχεία κ.λ.π.) των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν και με τα υπόλοιπα θα καλυφθούν άλλα έξοδα όπως π.χ. ήχος. Ο προϋπολογισμό καθώς και το πρόγραμμα των φετινών γιορτών εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιουλίου.  
 
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού – Μειοψήφησε ο Ανταμπούφης
Απ’ τη συνεδρίαση απουσίαζαν τα τακτικά μέλη του Δ.Σ. Ηλίας Βασιλούδης και Σάββας Μελισσόπουλος ενώ ο Νίκος Ανταμπούφης που προσήλθε καθυστερημένα ήταν ο μόνος που καταψήφισε το πρόγραμμα των γιορτών εκφράζοντας την γνωστή θέση του ότι διαφωνεί με τον τρόπο και τη διαδικασία αλλά και το σκεπτικό του προγράμματος. Ο κ. Κυριακίδης αφού ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις από τον πρόεδρο του Κέντρου Μανώλη Φανουράκη τελικά έδωσε την έγκρισή του.
 
Ο Βασίλης Λέκκας και η χορωδία του Δήμου θ’ ανοίξουν τις Γιορτές
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο τραγουδοποιός Βασίλης Λέκκας, γνωστός από τις ερμηνείες του σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος υπήρξε μέντοράς του και η χορωδία του Δήμου Ξάνθης θα ανοίξουν την αυλαία των Γιορτών με την επίσημη έναρξη που θα πραγματοποιήσει ο απερχόμενος δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης καθώς η έναρξη των γιορτών – Κυριακή 31 Αυγούστου συμπίπτει με την η τελευταία μέρα της θητείας του! Στη συνέχεια με την σειρά που παρουσιάζονται θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή των Γιορτών στην πλατεία Μητροπόλεως οι: Π Π. Καμάριας με την Ομάδα Μουσικής Έκφρασης(1/9), Βραδιά Λαογραφίας (2/9), Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρης Παπαδημητρίου (3/9). Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Πάνος Μουζουράκης (4/9), Δημήτρης Μπάσης και Νάντια Μπουλέ (5/9), το Σάββατο (6/9) η Μελίνα Ασλανίδου ενώ τον επίλογο των Γιορτών θα τον βάλουν Ξανθιώτικα σχήματα οι γνωστοί DECO-MissingPulse-FlyingDrop. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Μανώλης Φανουράκης αρχικά η Ευρυδίκη με την Ραλλία Χρηστίδου που ήταν αρχικά να συμμετέχουν αντικαταστάθηκαν από την Φωτεινή Δάρρα και τον Δημήτρης Παπαδημητρίου επειδή είχαν ανειλημμένη υποχρέωση τη συγκεκριμένη ημέρα. Να θυμίσουμε ότι ο συνθέτης – τραγουδοποιός Δημήτρης Παπαδημητρίου και η μούσα του Φωτεινή Δάρρα έχουν ανοίξει τις Γιορτές Π. Πόλης του 2009.
 
Το κοστολόγιο των καλλιτεχνών
 Βασίλης Λέκκας 5.000 €+ΦΠΑ
Ομάδα Μουσικής Έκφρασης 2.765 €+ΦΠΑ
Βραδιά Λαογραφίας 1.017 €+ΦΠΑ
Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρης Παπαδημητρίου 5.400 €+ ΦΠΑ
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Πάνος Μουζουράκης 12.600 €+ ΦΠΑ
Δημήτρης Μπάσης – Νάντια Μπουλέ 10.455 € +ΦΠΑ
Μελίνα Ασλανίδου 10.500 € + ΦΠΑ
DECHO 700 € +ΦΠΑ
ΑΕΠΙ 2.600 € + ΦΠΑ
ΣΥΝΟΛΟ 51.037
(ΜΕ ΦΠΑ) 62.775

 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

 

 

 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …