Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στίβος: «Χρυσός» ο Καραβέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

Στίβος: «Χρυσός» ο Καραβέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

0
karavetis aponomi

Την πρώτη θέση στα 110μ. εμπόδια κατέλαβε ο αθλητής του ΟΦΚΑ Ξάνθης

 

Από το Πόρτο Λάγος στην… Εθνική Παίδων έφτασε μέσα από τις προπονήσεις ο 17χρονος

 
 
Μία από τις ιστορικότερες ημέρες ήταν το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 για τον ΟΦΚΑ Ξάνθης, καθώς ο αθλητής του συλλόγου Πέτρος Καραβέτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 110μ. εμπόδια με τον εξαιρετικό χρόνο 14’’.51, σε αγώνα που αφορούσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων.
Η παραπάνω επίδοση, εκτός από το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, χάρισε στον Ξανθιώτη αθλητή την πρόκριση για την είσοδο στην Εθνική Ομάδα Παίδων.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο στάδιο «Αλκαζάρ» της Λάρισας όπου συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες απ’ όλους σχεδόν τους συλλόγους της Ελλάδας.
 
Πρώτος με διαφορά
 Ο αθλητής του ΟΦΚΑ Ξάνθης – που κατάγεται από το Πόρτο Λάγος – επιβεβαίωσε την πολύ καλή φετινή πορεία του και τα προγνωστικά που τον έφεραν ως το πρώτο φαβορί του αγωνίσματος. Η αρχή έγινε το πρωί του Σαββάτου όταν στα προκριματικά πέρας πρώτος κάνοντας ατομικό ρεκόρ 14’’.38 ανάμεσα σε 19 αθλητές από 17 συλλόγους. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι οκτώ καλύτεροι των τριών προκριματικών σειρών κάθισαν στους βατήρες εκκίνησης για τον μεγάλο τελικό. Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στον 6ο διάδρομο και τον αθλητή από την Ξάνθη, ενώ η αγωνία του προπονητή του Άγγελου Σουλτάνη και των μελών της αποστολής κτύπησε κόκκινο.
Η μεγάλη κούρσα ξεκίνησε και στα 80μ. πριν τον τερματισμό η νίκη έγειρε προς τον Πέτρο καθώς ξέφυγε και «πετούσε» προπορευόμενος, προς τον τερματισμό και τη νίκη. Πράγματι ο Καραβέτης τερμάτισε πρώτος και με διαφορά από τον 2ο, έτσι ο εκφωνητής δεν δυσκολεύθηκε συγχρόνως με τον τερματισμό να αναγγείλει τον νικητή που ήταν ο αθλητής του ΟΦΚΑ Ξάνθης με 14’’.51.
Χαρές και πανηγυρισμοί ξέσπασαν από τον προπονητή Άγγελο Σουλτάνη και την 11μελή αποστολή του συλλόγου που βρέθηκε στη Λάρισα, αλλά και από τους Ξανθιώτες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκαν στη θεσσαλική πόλη για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
 
Οι προσπάθειες καρποφόρησαν
 Με αυτό τον τρόπο, οι προσπάθειες επτά ετών του 17χρονου Πέτρου Καραβέτη από το Πόρτο Λάγος και τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών Άγγελο Σουλτάνη, καρποφόρησαν, με την πιο μεγάλη νίκη που δίνει κι ένα επιπλέον «μπόνους» 10% για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο που είναι μέσα στους στόχους του αθλητή.
Ο – πανελληνιονίκης πλέον – Πέτρος Καραβέτης βλέπει τον επόμενο αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 30-31 Ιουλίου. Δύο ημέρες αργότερα ο αθλητής του ΟΦΚΑ έχοντας πλάι του τον προπονητή του, θα αναχωρήσουν για τη Λευκωσία και τη διεθνή συνάντηση παίδων – κορασίδων Κύπρου-Ελλάδος που θα είναι κι ένα καλό τεστ ενόψει των επόμενων επίσημων διεθνών αγώνων.
 
Κι άλλες συμμετοχές για τον ΟΦΚΑ Ξάνθης
 Η κούρσα του χρυσού μεταλλίου δεν ήταν η μοναδική επιτυχία για τον ΟΦΚΑ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων. Ο Πέτρος Καραβέτης τη 2η ημέρα των αγώνων έτρεξε στα 200μ. φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό, όπου τερμάτισε 9ος με χρόνο 23’’.35. Επίσης ο Δημήτρης Τζάστας του ΟΦΚΑ Ξάνθης έφτασε έως τον τελικό των 400μ. με εμπόδια όπου αγωνίστηκε τραυματίας και τερμάτισε στην 8η θέση με 58’’.63.
Παράλληλα στην 1η του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο 16χρονος Μιχάλης Λίτσος του ΟΦΚΑ έλαβε μέρος σε δύο αγωνίσματα. Στα 400μ. σημείωσε ατομικό ρεκόρ και με 53’’.71 τερμάτισε την 18η θέση, ενώ στα 800μ. κατέλαβε την 30η θέση με χρόνο 2’.14’’.67.
ΤΟ Δ.Σ. του ΟΦΚΑ Ξάνθης συγχαίρει θερμά τους αθλητές και τον πρωτεργάτη των μεγάλων επιτυχιών προπονητή κ. Άγγελο Σουλτάνη που για ακόμη μία φορά έφεραν επιτυχίες στον σύλλογο και εύχεται καλή επιτυχία στον Πέτρο Καραβέτη στις προσπάθειες του στην Εθνική Παίδων.
 
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων 2014
 
110μ. εμπόδια – τελικός
Τα αποτελέσματα:
1. Καραβέτης Πέτρος (ΟΦΚΑ Ξάνθης): 14’’.51
2. Λύρης Αναστάσιος (Θησέας Θεσ/νίκης): 14’’.72
3. Βασιλειάδης Ανδρέας (ΑΟ Π. Φαλήρου): 14’’.95
4. Σταθόπουλος Νικόλαος (ΓΣ Σέρρες ’93): 14’’.97
5. Μποΐτσιος Παύλος (ΣΚΑ Δράμας): 15΄΄.11
6. Λαρεντζάκης Κων/νος (Ο.Φ. Ηρακλείου): 15’’.23
7. Λύρης Χαράλαμπος (Θησέας Θεσ/νίκης): 15’’.36
8. Κουκουρογιαννάκης Εμ. (ΓΣ Λιβυκός Ιεράπ.): Εγκ.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …