Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Λάθος της Περιφέρειας μπλόκαρε τον αναδασμό του Ερασμίου

Λάθος της Περιφέρειας μπλόκαρε τον αναδασμό του Ερασμίου

0
anadasmos xorafia

Προκήρυξαν το έργο χωρίς να έχουν εξασφαλισμένο το κονδύλι παραβιάζοντας τον νόμο!

 

Αναζητείται τρόπος επίλυσης με προσπάθεια του Α. Κοντού. Συνάντηση με Σταϊκούρα. Εξετάζεται η λύση της Τροπολογίας ή επαναπροκήρυξη του έργου

 
 
Λίγο πριν αποχωρήσει η σημερινή περιφερειακή Αρχή και από μια απλή τυπική διαδικασία αποκαλύπτεται μια …λανθασμένη ενέργειά της ή μια νομική αβλεψία επί σκοπόν ή άνευ (επί το επιεικέστερον )που είχε σαν αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα του αναδασμού στο Εράσμιο, ενός έργου που είχε ξεκινήσει και σταμάτησε ξαφνικά ο εργολάβος αφού δεν μπορούσε να πληρωθεί! Ένα έργο που το περιμένουν ως «μάνα εξ’ ουρανού» 20 χρόνια οι αγρότες στην περιοχή του Ερασμίου!
 
Προκήρυξαν το έργο χωρίς να έχουν εξασφαλισμένο το κονδύλι παραβιάζοντας τον νόμο!
Η προκήρυξη του έργου ανακοινώθηκε μετά Βαΐων και Κλάδων από τον αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη πέρσι το καλοκαίρι. Ακολουθήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία ως προς την επιλογή του αναδόχου ανέλαβε ένας ιδιώτης το έργο, το έφτασε ως ένα σημείο και πήγε να πληρωθεί από το Περιφερειακό ταμείο για να συνεχίσει. Όμως στα Εντελλόμενα διαπίστωσαν πρόβλημα στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Δηλαδή όταν βγήκε η προκήρυξη δεν είχε κατατεθεί το ποσό της χρηματοδότησης του έργου από την Περιφέρεια όπως ορίζει ρητά ο νόμος. Τι κι αν καλύφθηκε μετά…ο νόμος είναι νόμος διαπιστώθηκε παράβαση και η διαδικασία μπλόκαρε.
 
Αναζητείται τρόπος επίλυσης: Τροπολογία ή επαναπροκήρυξη του έργου;
Τα κάστανα από την φωτιά κλήθηκε να βγάλει ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου είχαν συνάντηση με τον υφ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα προκειμένου να εξετάσουν πως μπορεί να απεμπλακεί το έργο απ’ αυτό το διαδικαστικό κατά τα άλλα ζήτημα Όπως ανέφερε ο κ. Κοντός μιλώντας στο «Ε» και με βάση αυτά που του είπε ο κ. Σταϊκούρας για να προχωρήσει το έργο πρέπει είτε να κατατεθεί μια τροπολογία επί του συγκεκριμένου νόμου είτε να ξαναπροκηρυχθεί το έργο και να ξεκινήσει όλη η διαδικασία από το μηδέν! Στη δεύτερη περίπτωση δεν είναι βέβαιο ότι θα το πάρει ξανά ο ίδιος εργολάβος ενώ για την πρώτη περίπτωση ο υφυπουργός είπε ότι θα το εξετάσει. Πάντως να κάνει τα στραβά μάτια ούτε λόγος…Ο κ. Κοντός μας διαβεβαίωσε θα συνεχίσει την προσπάθεια. Να …ισιώσει με λίγα λόγια τα στραβά της Περιφέρειας!
 
Σιγή ιχθύος από τις υπηρεσίες – Δεν σηκώνει τηλέφωνα ο αντιπεριφερειάχης Ξάνθης
Ωστόσο ερώτημα παραμένει πως η περιφερειακή αρχή υπέπεσε σε τέτοιο νομικό ατόπημα. Το «Ε» επιχείρησε να πληροφορηθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα από τη Διεύθυνση Τοπογραφικής της Π.Ε. Ξάνθης και την κεντρική Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας όμως το μόνο που καταφέραμε ήταν να γίνουμε «μπαλάκι» αφού η μια μας παρέπεμπε στην άλλη και τανάπαλιν δηλώνοντας η μια για την άλλη αρμόδια! Χαρακτηριστικό δείγμα της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης που ταλαιπωρεί αντί να εξυπηρετεί τον πολίτη! Αλλά και ο πολιτικός αρμόδιος κ. Φώτης Καραλίδης τον οποίο αναζητήσαμε επιμόνως και μέσω του γραφείου του και μέσω του κινητού του δεν μας έκανε την τιμή! ¨όπως μάθαμε ήταν συνεχώς σε σύσκεψη και θα έφευγε αμέσως για Αθήνα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…