Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απεργία και στην Ξάνθη κατά της αξιολόγησης

Απεργία και στην Ξάνθη κατά της αξιολόγησης

0
apergia pexanthis

Γ. Μπούτος: «Το 15% λειτουργεί σαν μια δεξαμενή για την διαθεσιμότητα, η οποία λειτουργεί σαν δεξαμενή για τις απολύσεις»

 

Ένα χρόνο μετά τις πρώτες διαθεσιμότητες οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και πορεία

 
 
24ώρη απεργία πραγματοποιήθηκε, χθες, στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης μας, με μεγάλο μέρος των υπαλλήλων να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννη Μπούτο, σύσσωμοι οι υπάλληλοι της Εφορίας, το 50% των υπαλλήλων του Νοσοκομείου και μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας στήριξαν με την συμμετοχή τους την απεργιακή κινητοποίηση, αλλά όχι και το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Έτσι, η πορεία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περίπου 200 απεργών, μέσα στους οποίους είχε ενσωματωθεί και το ΠΑΜΕ, το οποίο είχε δώσει ραντεβού μισή ώρα νωρίτερα στην Πλατεία Ελευθερίας.
 
Γ. Μπούτος: «Δεν συμφωνούμε με τον νόμο για τις αξιολογήσεις»
«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις πρώτες διαθεσιμότητες που είχανε βγει και πραγματοποιούνται απεργίες σε όλο το δημόσιο τομέα που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Εναντιωνόμαστε, απεργούμε και αντιδικούμε με την κυβέρνηση και το υπουργείο για το νόμο περί αξιολογήσεων» αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Μπούτος και εξηγεί «δεν συμφωνούμε με τον νόμο καθ’ αυτό, γιατί εμπεριέχει και τις ποσοστώσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υποχρεωτικά σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου θα πρέπει να υπάρχει ένα ποσοστό 15% που θα είναι κάτω από την βάση, ένα 25% που θα είναι άριστοι και ένα 60% που θα κινείται στα όρια του μεσαίου υπαλλήλου. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι με αυτό το 15% σε ένα βάθος χρόνου, μιας πενταετίας, όπως θέλουν οι κυβερνώντες, σίγουρα το 50% του ποσοστού των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας θα έχει βγει στην διαθεσιμότητα και στην απόλυση κατ’ επέκταση. Θεωρούμε ότι το 15% λειτουργεί σαν μια δεξαμενή για την διαθεσιμότητα, η οποία λειτουργεί σαν δεξαμενή για τις απολύσεις και πως όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να συρρικνωθεί και άλλο το δημόσιο, να απαξιωθεί και να προχωρήσουνε σε άλλες καταστάσεις, όπως η εκχώρηση τομέων του δημοσίου στην ιδιωτική πρωτοβουλία».
Μιλώντας για την συμμετοχή των Δημόσιων Υπαλλήλων του νομού μας, ο κ. Μπούτος υπογράμμισε ότι έχουν ενημερώσει τους υπαλλήλους όσο καλύτερα μπορούσαν πραγματοποιώντας μια σειρά από ενέργειες.
«Από την προηγούμενη Τετάρτη που κάναμε το Δ.Σ. στην ΑΔΕΔΥ βγάλαμε κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες για να ενημερώσουν τους υπαλλήλους, παράλληλα με κάποιες συνεντεύξεις και τις δέουσες ανακοινώσεις, καλέσαμε εκτός τους δημοσίους υπαλλήλους, όλο τον κόσμο του Ν. Ξάνθης, θεωρούμε ότι έχουμε ενημερώσει τον κόσμο όσο καλύτερα γινότανε. Καταγράφουμε ήδη μεγάλα ποσοστά απεργίας σε υπηρεσίες, οι οποίες κατεξοχήν δεν είχανε αυτά τα ποσοστά σε προηγούμενες κινητοποιήσεις» αναφέρει ο ίδιος.
 
Γ. Μπούτος: «Η σημερινή απεργία είναι η αρχή ενός νέου κύκλου αγώνων»
Στις δηλώσεις του ο κ. Μπούτος τόνισε πως η χθεσινή κινητοποίηση δεν είναι η μητέρα των μαχών, αλλά η αρχή ενός νέου κύκλου απεργιών, στις οποίες οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν το δικαίωμα τους για εργασία και θα εναντιωθούν στις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.
«Φυσικά δεν είναι η μητέρα των μαχών η σημερινή απεργία, αλλά η αρχή ενός νέου κύκλου απεργιών ή αλλιώς ενός νέου κύκλου αγώνων. Και το λέω γιατί και αυτοί που βγάλανε αυτό το νόμο με τις αξιολογήσεις, ξέρουν ότι αυτός ο νόμος δεν μπορεί να σταθεί. Αν εμείς δεν αντιδράσουμε, δεν τους καταδείξουμε ότι είναι λάθος, θεωρούν ότι σιγά σιγά μπορεί και να περάσει. Αυτός ο νέος κύκλος αγώνων γίνεται για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους δημοσίους υπαλλήλους και κατ’ επέκταση με τους υπαλλήλους. Η εργασία είναι δικαίωμα μας και όχι υποχρέωση» αναφέρει ο ίδιος και καταλήγει «δικαιούμαστε να εργαστούμε. Θέλουμε να εργαστούμε, θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή την χώρα. Δεν μπορούν να μας απαξιώνουν, δεν μπορούν να μας μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις συνέχεια, δεν μπορούν να εκχωρούν στον ιδιωτικό τομέα τμήματα του Δημοσίου Τομέα τα οποία είναι προς όφελος του πολίτη».
 
Ερ. Παπαδοπούλου: «Ο κόσμος μας αξιολογεί κάθε μέρα»
Σε δηλώσεις προέβη και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης Εριφύλη Παπαδοπούλου, η οποία τόνισε ότι ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος, αρκεί να μείνουν ενωμένοι.
«Η σημερινή κινητοποίηση είναι η μητέρα των μαχών. Όλοι πρέπει να είναι στους δρόμους σύσσωμοι. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι αυτή η αξιολόγηση-ποσόστωση καρμανιόλα δεν θα περάσει. Σκοπός αυτών είναι να κάμψουν τελείως το φρόνημα μας. Να μας αναγκάσουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Να καθιερώσουνε τον ατομικό μισθό, το «πριμ» και το «μπόνους» για τον καλό υπάλληλο. Η υγεία δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια ποσόστωση. Χρόνια ολόκληρα δουλεύουμε με μειωμένο ποσοστό, στηρίζουμε την δημόσια δωρεάν υγεία με την παρουσία μας και με την δουλειά μας. Ο κόσμος κάθε μέρα μας αξιολογεί, για την προσφορά μας, για την συμπεριφορά μας, για την δουλειά μας, για τα πάντα. Αυτή η κατ’ επίφαση αξιολόγηση, που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να δημιουργήσει κατηγορίες εργαζομένων και να θέσει ανθρώπους σε διαθεσιμότητα συνεχή και κινητικότητα, προκειμένου να μην μιλάνε, δεν θα περάσει» αναφέρει η ίδια.
Μάλιστα απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την δυναμική των μηνυμάτων τους, αλλά και τους νομικούς περιορισμούς που θέτει η Κυβέρνηση η ίδια σημειώνει: «Το μήνυμα μας είναι πάρα πολύ ισχυρό και για αυτό το λόγο φοβούνται και προσπαθούν να κάνουν τα πάντα να σταματήσουμε. Δεν θα μας σταματήσουν. Σαν σωματείο εργαζομένων έχουμε πάρει απόφαση στην γενική μας συνέλευση που έγινε την Δευτέρα, να παραδώσουμε τις αξιολογήσεις στο σωματείο εργαζομένων και να μην επιστρέψουμε καμία στην διοίκηση. Άλλες υπηρεσίες έχουν αποφασίσει να μην τις παραλάβουν καν από τα γραφεία προσωπικού. Εδώ είμαστε και συνεχίζουμε. Ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη και θα πάει μέχρι εκεί που θα αντέξει. Εφόσον είμαστε πολλοί θα πάμε μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε».
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…