Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε εκποίηση βγάζει 7 ακίνητά του το Γηροκομείο

Σε εκποίηση βγάζει 7 ακίνητά του το Γηροκομείο

0
ghrokomeio 2

Γ. Παπαχρόνης: «Οι τιμές των ακινήτων ορίστηκαν κατόπιν συνεννόησης με ειδικούς, οι οποίοι μελέτησαν την αξία των ακινήτων και το κλίμα της αγοράς»

 

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:30 – 13:30

 
 
Είναι γνωστό σε όλους ότι το Γηροκομείο της πόλης μας είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση εδώ και καιρό και τα μέλη της Διοίκησης κάνουν διάφορες ενέργειες, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να περιορίσουν τις δαπάνες του, χωρίς, όμως, να κάνουν εκπτώσεις στις παροχές-υπηρεσίες που προσφέρουν στους γέροντες.
Μάλιστα, αν και σε λίγες μέρες αποχαιρετάμε τον 7ο μήνα του έτους, το Ίδρυμα ακόμα δεν έχει λάβει καμία επιχορήγηση από το κράτος με αποτέλεσμα να συντηρείται από τα έσοδα που έχει εξασφαλίσει από λαχεία, δωρεές, εκδηλώσεις, εράνους κλπ.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, τα μέλη της Διοίκησης αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκποίηση 7 ακινήτων τους, τα οποία είτε τους παρείχαν ελάχιστο εισόδημα, είτε ήταν δύσκολο να τα ελέγξουν (λόγω απόστασης) ή να τα συντηρήσουν.
 
Γ. Παπαχρόνης: «Η εκποίηση είναι η τελευταία λύση και επιλέγεται σε ειδικές περιπτώσεις»
«Στα πλαίσια της αναζήτησης πόρων για το γηροκομείο, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του ιδρύματος. Η αξιοποίηση αυτή μάλιστα αποτελεί ένα από τους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει σαν διοίκηση και δεν αφορά μόνο θέματα εκποίησης» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Γιάννης Παπαχρόνης και συνεχίζει «όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να επισκευάσουμε-συντηρήσουμε τα διάφορα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος, κυρίως μικρά διαμερίσματα και γκαρσονιέρες από διάφορες δωρεές και αντιπαροχές, προκειμένου να μπορέσουμε και να κρατήσουμε τους ενοικιαστές μας και να τα νοικιάσουμε σε νέους, με σκοπό να εξασφαλίσουμε έστω ένα μικρό εισόδημα».
Ο κ. Παπαχρόνης μίλησε και για την επιλογή της Διοίκησης να βγάλει κάποια από τα ακίνητα του Ιδρύματος σε δημοπρασία, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιους πόρους. «Την εκποίηση δεν την σκεφτόμασταν καθόλου, αλλά το θεωρούσαμε σαν μια τελευταία λύση και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις» υπογραμμίζει ο ίδιος και εξηγεί «έχουμε επιλέξει τρία ακίνητα στην Θεσσαλονίκη, τα οποία δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, γιατί δούλευαν με κτηματομεσίτες και χάναμε ενοίκια από ενοικιαστές που εξαφανιζόταν. Επιπλέον, τα κτήρια που είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι 40 και 50 χρόνων και χρειάζονται αρκετά χρήματα, τα οποία δεν διαθέτει το γηροκομείο, ώστε να επισκευαστούν και να συντηρηθούν, με σκοπό να τα νοικιάσει σε μια καλύτερη τιμή, όπως έχει γίνει με τα ακίνητα στην Ξάνθη. Ταυτόχρονα, επιλέξαμε ένα παλιό ακίνητο στα Κιμμέρια, το οποίο δεν είναι περαιτέρω αξιοποιήσιμο από εμάς. Επίσης βγάλαμε ένα καλό ακίνητο στην Βλαχοπούλου και δύο χωράφια σε Μάνδρα και Μέλισσα, τα οποία δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τα ενοίκια τους ήταν πολύ χαμηλά».
 
Πως θα αξιοποιηθούν τα χρήματα
«Με τα χρήματα που θα εξασφαλίσουμε θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε κάποιες κατασκευές που ξεκινήσαμε πέρυσι και δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε λόγω έλλειψης χρημάτων» σημειώνει ο κ. Παπαχρόνης και διευκρινίζει στην συνέχεια «τέτοιες κατασκευές είναι η θερμομόνωση και υγρομόνωση που κάναμε στην μισή σκεπή, αλλά και στην αλλαγή των κουφωμάτων. Είναι μια επένδυση για τα επόμενα 20-25 χρόνια που μας εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση του κτιρίου και εξοικονόμηση στο πετρέλαιο. Η εξοικονόμηση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς χρειάζεται να έχουμε μια σταθερή θερμοκρασία, γιατί οι παππούδες κρυώνουν πιο εύκολα».
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι οι τιμές των ακινήτων ορίστηκαν κατόπιν συνεννόησης με ειδικούς, οι οποίοι μελέτησαν την αξία των ακινήτων και το κλίμα της αγοράς.
 
Ποια είναι τα ακίνητα που βγαίνουν σε εκποίηση
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος σε εκποίηση βγαίνουν τα παρακάτω ακίνητα:
α. Μια διώροφη οικία με το οικόπεδο αυτής, που βρίσκεται εντός του οικισμού Κιμμερίων Δήμου και Νομού Ξάνθης, συνολικής επιφάνειας του οικοπέδου 100 τ.μ. (Τιμή έναρξης προσφοράς 42.500 €)
β. Ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυώροφης οικοδομής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και επί της συμβολής των οδών Στρατηγού Καλλιδοπούλου  και Συνταγματάρχου Δαβάκη, και στην οδό Μισραχή 6, εμβαδού 40 τ.μ. (Τιμή έναρξης προσφοράς 22.000 €)
γ. Ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο (Γ’ εξώστη) πολυώροφης οικοδομής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και επί της συμβολής των οδών Γ. Ιορδανίδου  5 και  Αρριανού, με  πρόσοψη  στην οδό  Αρριανού, εμβαδού 62 τ.μ. (Τιμή έναρξης προσφοράς 42.500 €)
δ. Ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο  πολυώροφης οικοδομής που βρίσκεται στην Ξάνθη και στις οδούς Βλαχοπούλου και Μακεδονίας 33, με πρόσοψη στην οδό Μακεδονίας, εμβαδού 59,25 τ.μ., στο οποίο διαμέρισμα αντιστοιχεί μία αποθήκη του υπογείου ορόφου εμβαδού 6,35 τ.μ. (Τιμή έναρξης προσφοράς 52.335 €)
ε. Ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον έκτο όροφο πάνω από τα καταστήματα (έκτος εξώστης), στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ των οδών Καμβουνίων με αριθμούς 5 – 7 – 9 και Κορυτσάς Φωτίου με αριθμό 6, εμβαδού 42 τ.μ. μετά μίας αποθήκης στο υπόγειο της οικοδομής. (Τιμή έναρξης προσφοράς 22.500 €)
στ. Ένα αγροτεμάχιο που βρίσκεται στην περιοχή του αγροκτήματος Μάνδρας του Δήμου Αβδήρων, εμβαδού εννέα χιλιάδων επτακοσίων πενήντα έξι τετραγωνικών μέτρων (9.756 τ.μ.)  με αριθμό τεμαχίου 479. (Τιμή έναρξης προσφοράς 9.756 €)
ζ. Ένα αγροτεμάχιο που βρίσκεται στην περιοχή του αγροκτήματος Μέλισσας του Δήμου Τοπείρου (Κοινότητας Εξοχής), εμβαδού είκοσι δύο χιλιάδων εννιακοσίων τετραγωνικών μέτρων ( 22.900 τ.μ.) με αριθμό τεμαχίου 117. (Τιμή έναρξης προσφοράς 41.220 €)
* Η πρώτη προσφορά πρέπει να είναι μεγαλύτερη κατά 2%τουλάχιστον του ελαχίστου όρου.
 
Χρόνος και τόπος διενέργειας της δημοπρασίας
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στα γραφεία του ιδρύματος – Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Μέγας Βασίλειος», στο2ο χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας, τηλ 2541023114 , την  21 Σεπτεμβρίου 2014 , ημέρα Κυριακή & ώρα10:30 – 13:30.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Ίδρυμα, τις εργάσιμες μέρες και ώρες  κ. I. Χρηστίδη   τηλ  2541023114  .
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…