Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σιγά μην πέσουν οι τιμές στο γάλα!

Σιγά μην πέσουν οι τιμές στο γάλα!

0
super market

Παραμένουν αμετάβλητες 2 μήνες μετά την ψήφιση για επιμήκυνση του χρόνου λήξης του φρέσκου γάλακτος

 

Ν’ αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα και να στηρίζουμε την εγχώρια αγορά» προτείνει η εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ στην Ξάνθη

 
 
«Παραμύθι» για τους καταναλωτές αποδεικνύεται η «καραμέλα» του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ότι θα μειωθεί η τιμή στο φρέσκο γάλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ήταν άλλωστε το βασικό επιχείρημα για να ψηφίσει τον νόμο για επιμήκυνση του χρόνου λήξης του φρέσκου γάλακτος από 5 σε 7 μέρες κλείνοντας το μάτι στις μεγάλες γαλακτοκομικές εταιρείες για εισαγωγές φτηνού ξένου γάλακτος. Και οι μεν επιχειρήσεις αύξησαν την κερδοφορία τους αφού έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος αγοράς, οι δε καταναλωτές αισθάνονται «κορόιδα αφού 2 μήνες μετά αμετάβλητη παραμένει η τιμή του φρέσκου γάλακτος,
 
Οι εταιρείες δεν λένε να ρίξουν τις τιμές στο γάλα
Οι γαλακτοβιομηχανίες για να δικαιολογήσουν τη τιμολογιακή τους πολιτική επικαλούνται αποθέματα σε υλικά συσκευασίας και ζητούν μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, την επιμήκυνση της μέχρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα το υπουργείο προκειμένου να δικαιολογήσει τις λανθασμένες εκτιμήσεις του για μείωση των τιμών επιρρίπτει τις ευθύνες στις γαλακτοβιομηχανίες και σε στρεβλώσεις της αγοράς. Στο μεταξύ ο καταναλωτής είναι ανυπεράσπιστος καθώς η τιμολογιακή πολιτική κάθε εταιρείας καθορίζεται από τον ανταγωνισμό και τους νόμους της αγοράς και δεν υπόκειται σε ελέγχους όπως μας ενημερώνουν από τη Διεύθυνση Εμπορίου Ξάνθης, διευκρινίζοντας ότι η αρμοδιότητά τους σταματά μόνο στους ελέγχους αν η τιμή στο ράφι συμφωνεί με την τιμή στην ταμειακή μηχανή αν όλες οι ενδείξεις είναι νομότυπες.
 
Επιμένω ελληνικά – Στηρίζω τα τοπικά προϊόντα
«Δεν απομένει παρά να πάρει το θέμα στα χέρια του ο καταναλωτής, να κάνει τη σωστή έρευνα αγοράς προτείνει η εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ στην Ξάνθη κα Μαρία Μπούκουρα: Όλο αυτό έγινε για να μπορέσουν οι μεγάλες εταιρείες να εισάγουν φτηνό γάλα από έξω. Ο καταναλωτής δεν ωφελήθηκε αφού οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Θεωρώ όμως ότι μπορούμε ν’ αντιδράσουμε στο εμπαιγμό αυτό. Πως; Προτιμώντας τα ελληνικά τοπικά προϊόντα. Έτσι ξέρουμε τι αγοράζουμε, πόσο φρέσκο είναι αυτό που αγοράζουμε και ενισχύσουμε και την τοπική αγορά και τους ντόπιους παραγωγούς»!
 
 
Μαριάννα Ξανθοπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…