Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παράταση δηλώσεων με τον «παλιό» τρόπο

Παράταση δηλώσεων με τον «παλιό» τρόπο

0
eforia diloseis

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν στον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους 2 εκατ. φορολογούμενοι

 

Αναμένεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις με την λήξη της προθεσμίας να εξαρτάται από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

 
 
Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να προκρίνει την περιβόητη παράταση για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης που ζητούσαν φορολογούμενοι και λογιστές. Η επιστροφή, όμως, θα γίνει με τον παλιό, καλό και δοκιμασμένο τρόπο κατά τον οποίο η προθεσμία εξαρτάται από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ενός εκάστου.
Άλλωστε, με δύο εκατομμύρια φορολογουμένους να μην έχουν υποβάλλει ακόμα την δήλωση τους, το υπουργείο δεν φαίνεται να είχε άλλη λύση πέραν της παράτασης. Ωστόσο ήταν έντονος ο προβληματισμός του υπουργείου, ο οποίος έχει να κάνει με την αντοχή του συστήματος taxisnet σε περίπτωση που άπαντες σπεύσουν να υποβάλλουν δηλώσεις την ύστατη ημέρα της προθεσμίας. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, η παράταση θα είναι –κατά πάσα πιθανότητα- κλιμακωτή, με τους φορολογούμενους να καλούνται να δώσουν προσοχή στο τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.
Με άλλα λόγια, όσοι δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει και τυπικά η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, θα μπορούν πιθανότατα να την υποβάλουν έως τις 15 ή και 20 Ιουλίου. Ωστόσο κάθε δυο ημέρες θα λήγει και η προθεσμία για ένα ψηφίο Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
 
Παράταση και στην υποβολή Ε1
Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, πρόκειται να παρατείνει και την προθεσμία για υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 (για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα). Σε κάθε περίπτωση, όμως, η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου.
 
Συμβουλές για να μην ταλαιπωρηθείτε
Με βάση όσα ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, οι φορολογούμενοι μπορούν να διευκολυνθούν στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης μέσω ίντερνετ, εφόσον επιλέξουν ώρες εκτός αιχμής. Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,4 εκατομμύρια δηλώσεις. Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι:
* Μέχρι τις 9.30 το πρωί
* Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00
* Μετά τις 21.30 το βράδυ».
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…