Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φροντίζουν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους

Φροντίζουν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους

0
epaggelmatikos pros

Ενημερωτική ημερίδα του συλλόγου Φροντιστών Θράκης σε Ξάνθη – Κομοτηνή – Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη

 

Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον του μαθητόκοσμου. Αλλαγή στον προσανατολισμό των παιδιών λόγω κρίσης

 
 
Κυριακή 22 Ιουνίου 6 το απόγευμα και παρότι η μέρα σε συνδυασμό με τον καλό καιρό προσφέρεται για άλλου είδους επιλογές, εντούτοις πάνω από 250 νεαρά παιδιά, υποψήφιοι φοιτητές που βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής τους καθώς καλούνται να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους και ν’ αποφασίσουν για το επαγγελματικό τους μέλλον, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα που διοργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Φροντιστών Θράκης στο ξενοδοχείο «Ελισσώ». Νωρίτερα το πρωί ημερίδα με θέμα επίσης τον επαγγελματικό προσανατολισμό, διοργανώθηκε στην Κομοτηνή ενώ το Σάββατο στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη.
 
Διήμερο επαγγελματικού προσανατολισμού
Οι ημερίδες του συλλόγου Φροντιστών Θράκης, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Ηρακλής Ζωγράφος: « στοχεύουν στην ενημέρωση των μαθητών μας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, στην έξυπνη συμπλήρωση του βιογραφικού, τα επαγγελματικά δικαιώματα των Σχολών και γενικότερα στοχεύουν στο να απαντήσουν σ’ όλες τους τις απορίες. Είναι μια σειρά από 4 ημερίδες που πραγματοποιεί ο σύλλογος Φροντιστών Θράκης αυτό το 2ήμερο. Έχουμε επίσης οργανώσει ως σύλλογος τον Σεπτέμβρη μια σειρά ενημερώσεων για το καινούργιο λύκειο. Ξέρουμε ότι αλλάζει το σύστημα ξέρουμε ότι τα παιδιά που τον Σεπτέμβριο θα είναι Α και Β Λυκείου θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι διαφορετικό έτσι πλάι και στις 4 πόλεις της Θράκης 6 – 7 Σεπτεμβρίου θα έχουμε ενημερώσεις για τους μαθητές μας αποκλειστικά και μόνο για το νέο λύκειο. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών όπως φαίνεται άλλωστε είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα».  
Να σημειώσουμε ότι η ημερίδα περιελάμβανε ενημέρωση των παιδιών από τους Φροντιστές για τις Σχολές και τα Πανεπιστήμια Ελλάδας και Κύπρου, για τα επαγγελματικά δικαιώματα κάθε σχολής, τι ζήτηση έχουν και πόσο κορεσμένες είναι.
 
«Ανοδική η πορεία των βάσεων» εκτιμά ο κ. Ζωγράφος
Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε από τον κ. Ζωγράφο, βασιζόμενος στην πολυετή εκπαιδευτική του εμπειρία να κάνει κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για το που θα κυμανθούν οι βάσεις. Ένα θέμα που απασχολεί έντονα τον μαθητόκοσμο: «Το πώς θα κυμανθούν οι βάσεις είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Εξαρτάται από το πόσο έχουν γράψει τα παιδιά, από το τι θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό του ως πρώτες επιλογές προτίμησης. Σε μια πρώτη απλουστευμένη εικόνα όλα δείχνουν ότι για την θεωρητική κατεύθυνση και για τις λεγόμενες Σχολές υψηλής ζήτησης δηλαδή για τις νομικές τα παιδαγωγικά θα έχουμε ανοδική τάση. Το 2ο και 4ο πεδίο αναμένονται σταθεροποιητικές τάσεις Άνοδο μάλλον θα έχουμε και στις Οικονομικές Σχολές που τα τελευταία χρόνια είναι σχολές υψηλής ζήτησης. Στις 1 – 2 Ιουλίου θα βγουν οι βαθμοί οπότε θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε μια σαφέστερη εικόνα».
 
Αλλαγή στον προσανατολισμό των παιδιών λόγω κρίσης
Όπως ανέφερε ο κ. Ζωγράφος η κρίση έχει βάλει τη σφραγίδα της και στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Συγκεκριμένα: «Σαφέστατα η οικονομική κρίση που ζούμε όλοι μας δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Πριν 5 – 6 χρονιά η σχολή με την μεγαλύτερη ζήτηση ήταν τα παιδαγωγικά τώρα όλα τα παιδιά ξέρουν ότι το παιδαγωγικά είναι μια κορεσμένη Σχολή και στρέφονται αλλού. Πριν 6 χρόνια όλοι κοιτούσαν μια σχολή που να παρέχει μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση τώρα αυτό δεν υπάρχει…Το γνωρίζουν τα παιδιά και έχουν διαφοροποιηθεί τα όνειρα τους και ο επαγγελματικός τους προσανατολισμός».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…