Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αποχαιρετά τους ΑΝΕΛ ο Μπάμπης Ευστρατίου

Αποχαιρετά τους ΑΝΕΛ ο Μπάμπης Ευστρατίου

0
eystratiou b-web

Εξαπολύει πυρά κατά των τοπικών στελεχών, τον Τέρενς Κουίκ, αλλά και τον ίδιο τον Καμμένο. Πιθανή μια επαναπροσέγγιση με τον πολιτικό χώρο της ΝΔ

 

Με επιστολή-καταπέλτη δηλώνει την αποχώρηση του από το κίνημα στον Πάνο Καμμένο

 
 
Έβαλε και την «βούλα» στην αποχώρηση του από το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ, ο πρώτος πολιτευτής της Ξάνθης το 2012, κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, με ανοιχτή επιστολή του προς το Πρόεδρο του κινήματος κ. Πάνο Καμμένο.
Η επιστολή του με τίτλο «όσα δεν φτάνει η Αλεπού…», η οποία βρίθει από υπονοούμενα και ειρωνεία, επισημαίνει αναλυτικά τους λόγους της αποχώρησης του, οι οποίοι συναντώνται τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο.
Ο πικραμένος από τις πολιτικές του κινήματος κ. Ευστρατίου, μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι περίμενε να τελειώσει η εκλογική διαδικασία, για να μην ενταχθεί η αποχώρηση του στο προεκλογικό σκηνικό.
 
Πυρά κατά των τοπικών στελεχών
Αρχικά ο κ. Ευστρατίου εξαπολύει πυρά κατά των τοπικών στελεχών, καυτηριάζοντας συμπεριφορές και κινήσεις τους, μιλώντας για «υπόγειες διαδρομές» και για τακτικές «διαίρει και βασίλευε».
«Το «διαίρει και βασίλευε» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου, πόσο μάλλον στον έως τώρα βίο μου, δημόσιο και ιδιωτικό. Δεν είμαι εγώ αυτός που επέλεγα μυστικές συναντήσεις σε ξενοδοχεία για «πολιτικές ψυχοθεραπείες», δεν είμαι εγώ αυτός που άλλα έλεγε στον έναν και άλλα στους άλλους, το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ […]Από ότι φαίνεται αυτά “παπαγάλισαν” για να μπορέσουν κάποια νεόκοπα «ονοματεπώνυμα» να επιπλεύσουν και στην πολιτική, όπως τόσα χρόνια εκμεταλλευτήκαν το σαθρό Αθηνοκεντρικό σύστημα παραγωγής πολιτικής ως αργόμισθοι εκλεκτοί μιας φαύλης συνδιαλλαγής» αναφέρει ο ίδιος.
 
Στο στόχαστρο και ο Κουίκ
Με αιχμηρό τρόπο απευθύνεται και στην επιλογή του Τέρενς Κουικ, τον οποίο αποκάλεσε προβοκάτορα και εντολολήπτη και γνωστό «σωτήρα».
«Οι ρεπόρτερ – μεγαλοδημοσιογράφοι και πολιτευτές των ΑΝ ΕΛ ξέρουν γιατί μιλάω […] Βάλαμε πλάτη, τρέξαμε, εκτεθήκαμε διωχθήκαμε, πληρώσαμε γιατί δυστυχώς σας πιστέψαμε. Αλλά πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες.
Ευτυχώς…» υπογραμμίζει ο ίδιος και συνεχίζει με ιδιαίτερα σκληρό τόνο «μαζέψτε τους προβοκάτορες σας από την Θράκη Κε Πρόεδρε αν θέλετε να περισώσετε την όποια ικμάδα και κύρος μπορεί να περισωθεί. Δεν θα επιτρέψω, και αυτό θα το διαπιστώσετε στο μέλλον, αυτές τις «κουτσαβάκικες» κουτοπονηριές περί «χειροκροτητών» και ριψάσπιδων. Τις αδυναμίες των επιλογών σας ας μην προσπαθούν να τις φορτώσουν σ΄ άλλους, κάποιοι όψιμοι σωτήρες γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού … που εν προκειμένω μάλλον «παπάκια» αποδείχτηκαν».
Κλείνοντας με τον επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού, αλλά και τους υπόλοιπους «απεσταλμένους εντολολήπτες», σημειώνει ότι δεν σεβάστηκαν θεσμούς και διαδικασίες και αγνόησαν «ανθρώπους που έδωσαν την καλύτερη δυνατή έξωθεν μαρτυρία στην περιοχή επανειλημμένως και δεν μπορούν να επικαλούνται τις ιδιότητες τους στην αγωνία για να «επιπλεύσουν» στο Θρακικό τοπίο, που θυμούνται».
 
Η απογοήτευση του για τον ίδιο τον Πρόεδρο του κινήματος
Την απογοήτευση του για το πρόσωπο του ίδιου του Προέδρου δεν έκρυψε ο κ. Ευστρατίου, καθώς θεωρεί ότι ο κ. Καμμένος εκμεταλλεύτηκε την περιοχή μας.
«Η Θράκη με τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις όποιες ιδιομορφίες της, λειτούργησε ως τόπος για την «επιβίωση» πολλών παροδικών εκμεταλλευτών της που μέχρι χτες δεν ήξεραν ούτε καν που βρίσκεται στον χάρτη» σημειώνει στην επιστολή του ο ίδιος και συμπληρώνει ότι «με συνεχείς ενημερώσεις και σε σας αλλά και στους στενούς συνεργάτες σας γραπτά και προφορικά εντοπίσαμε τα ζητήματα πολιτικής λειτουργιάς που έπρεπε να δείτε και να επουλώσετε. Δεν κάνατε τίποτα. Δεν μας ακούσατε καν».
Κλείνοντας ο κ. Ευστρατίου υπογραμμίζει ότι δεν θέλει να έχει καμία θέση στο κίνημα καθώς πλέον δεν τον εκφράζει.
 
Απομάκρυνση ή επανεμφάνιση στην πολιτική τοπική σκηνή
Αν και ο ίδιος ο κ. Ευστρατίου δεν έχει κάνει κάποια αναφορά για τα επόμενα πολιτικά βήματα του, η προσωπική του σχέση και η διακριτική παρουσία του δίπλα στον επί μακρό φίλο του Γιώργο Παυλίδη, τόσο κατά την διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα, όσο και το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, δεν αποκλείουν μια ενδεχόμενη επαναπροσέγγιση του με τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έστω και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…