Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Συνελήφθη στρατιωτικός με 2 κιλά χασίς

Συνελήφθη στρατιωτικός με 2 κιλά χασίς

0
narkotika

 Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα Ι.Χ.Ε. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στην Τακτική και όχι στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη

 

Ενέδρα της Δίωξης Ναρκωτικών στην είσοδο της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης

 
 
Χειροπέδες έβαλε σε ένα 27χρονο στρατιωτικό το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουνίου, με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Ο 27χρονος στρατιωτικός με καταγωγή από τις Σέρρες που υπηρετούσε στην Ξάνθη μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες από την Θεσσαλονίκη στην πόλη μας.
 
Οι ενέργειες της αστυνομίας και η σύλληψη του δράστη
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί μετά την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, εντόπισαν σε μπλόκο που έγινε στο ξενοδοχείο ΝΕΣΤΟΣ τον 27χρονο να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του και σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα σε ειδική κρύπτη μέσα στα ηχεία δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.025 γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί, αφού συνέλαβαν τον 27χρονο στρατιωτικό, συνέχισαν έρευνες και στο σπίτι του, με τη συνδρομή επίσης αστυνομικού σκύλου, όπου βρέθηκαν μια συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, η ηλεκτρονική ζυγαριά, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές. Λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα των κατηγοριών ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης και όχι στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη, με το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης να αναλαμβάνει την προανάκριση. Από την πλευρά του ο 27χρονος ζήτησε προθεσμία για την απολογία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και θα κρίνει αν θα προφυλακισθεί ή όχι.
 
«Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους»
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» και της ημερίδας που πραγματοποίησε με την αφορμή αυτή η XXV ΤΘ Ταξιαρχία με θέμα «Πρόληψη και Καταπολέμηση της Ουσιοεξάρτησης στο στρατό Ξηράς» με σκοπό τη προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Στελεχών και Οπλιτών.
Πληροφοριακά να σημειώσουμε ότι η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…