Σχόλια 04/06/14

0
Το φετινό καλοκαίρι είναι σαν την ανάπτυξη. Θα έρθει κάποια στιγμή…αργότερα


 
 
Τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ
 Το είδαμε κι αυτό. Ρέππας και Σκανδαλίδης, πρόσφατα, κάνουν δηλώσεις και κρατούν αποστάσεις από την Ελιά, ενώ παράλληλα μιλούν για σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας τις πρωτοβουλίες του Ε.Βενιζέλου. Η «παλιά φρουρά» βγήκε στο μεϊντάνι, μεν, αλλά της ξέφυγε κάτι πολύ βασικό: Ότι ο κόσμος τους έχει βαρεθεί, δεν τους θέλει και τους έχει στείλει σπίτια τους.
Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησαν αν τους θέλει να τους δεχτεί ως ορφανά του ΠΑΣΟΚ;
« Ε»


 
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια
 Ένα- ένα τα παλιά και βασικά στελέχη των ΑΝΕΛ κουνάνε το μαντήλι και φεύγουν. Πάνε γι’ αλλού, ή επιστρέφουν στο μαντρί κατά την Αβερώφεια ρήση.
Πρόσφατο κι όχι τελευταίο μάλλον στιγμιότυπο του δράματος, η αποχώρηση του Μπάμπη Ευστρατίου, ο οποίος κατά γενική ομολογία και εκτίμηση προσέφερε αρκετά από ιδρύσεως.
-Κακό χωριό τα λίγα σπίτια λέει ο λαός και μάλλον έχει δίκιο.
« Ε»


 
Μνημείο το ρολόι μας
 Δεν είναι ένα μνημείο της αρχαιότητας, δεν είναι της Βυζαντινής περιόδου. Είναι λιγότερο παλιό και ανάγεται στον 19ο αιώνα και πιο συγκεκριμένα στο 1859.
Όμως, όπως και να’ ναι, είναι ένα σύμβολο της πόλης μας, είναι ένα σημείο αναφοράς και από τα ελάχιστα πύργους-ρολόγια που υπάρχουν σε πόλεις. Γι’ αυτό εξάλλου και η ιδιαιτερότητά του αλλά και η συναισθηματική του αξία για τους Ξανθιώτες.
Γι’ αυτό και η χαρά των Ξανθιωτών είναι ιδιαίτερη για την απόφαση του ΚΑΣ να το υπαγάγει στα διατηρητέα μνημεία.
«Ε»


 
Ευχαριστούμε
 Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας ευχήθηκαν για τα 38α γενέθλια της Εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ . Μας συγκίνησαν και παράλληλα μας δέσμευσαν ηθικά να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη διάθεση στο δύσκολο δρόμο της έκδοσης επαρχιακής εφημερίδας διατηρώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό και βέβαια την ίδια υψηλού επιπέδου ποιότητα της ύλης.
Είμαστε εδώ, μαζί και συνεχίζουμε.
«Ε»


 
Αναμονή για ζεστό χρήμα
 Η αγορά είναι σε αναμονή. Μετά από 4 χρόνια μειωμένης οικονομικής κίνησης, αρχίζουν να αχνοφέγγουν αισιόδοξες κινήσεις και αποφάσεις. Ήδη οι μεγάλες Τράπεζες ανακοινώνουν την έναρξη δανειοδοτήσεων στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μειωμένα επιτόκια.
Έτσι, από τη μια ζεστό χρήμα και από την άλλη τα μικρά επιτόκια, θα δώσουν γερό σπρώξιμο στις επιχειρήσεις της χώρας οι οποίες είναι αλήθεια ότι πέρασαν πολύ δύσκολες ημέρες. Ήδη η Εθνική Τράπεζα με 15 εκ. ευρώ θα στηρίξει τη νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά και την απευθείας χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας εκ μέρους των Τραπεζών που θα αντλήσουν φθηνό χρήμα από την ΕΚΤ με τη δέσμευση να πάει εκεί που πρέπει κι όχι όπου αυτές νομίζουν.
Για να δούμε τελικά τι μέλλει να γίνει. Κατά πόσο δηλαδή το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι σε θέση και θέλει να βοηθήσει υπό τους νέους όρους που ζητά η ΕΚΤ κι όχι οι Τραπεζίτες.
« Ε»


 
Πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ;
 Σε δυο κομμάτια φαίνεται ότι έχει διχαστεί η ΔΗΜΑΡ, όση έχει απομείνει δηλαδή, σ’ αυτούς που θέλουν να γυρίσουν πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ και σ’ αυτούς που θέλουν να συνεργαστούν με την Ελιά. Ο διχασμός είναι τόσο μεγάλος που τα κορυφαία στελέχη της επιδίδονται σε δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές κόντρες μεταξύ τους, επιχειρηματολογώντας για τη μία ή την άλλη άποψη. Δεν είναι ακόμη εμφανές ποια από τις δύο θα υπερισχύσει, αλλά η αυτόνομη πορεία του κόμματος έχει τελειώσει. Ή θα γίνει μία ακόμα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ή μέλος της Ελιάς.
Η γενικότερη αίσθηση είναι πάντως ότι το να γυρίσει πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που οι πρώην εταίροι έχουν δυναμική νίκης, είναι καιροσκοπική και ατιμωτική επιλογή. Όταν αποχώρησαν οι της ΔΗΜΑΡ υπήρχαν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες σε πολλά και κρίσιμα σημεία. Πιο έντιμη στάση θα ήταν η συμμετοχή στην Ελιά και στην προσπάθεια για ανασύνταξη του κεντροαριστερού χώρου.
Αλλά προοπτική της εξουσίας πολλές φορές εξομαλύνει τις διαφορές…


 
Περί ανασχηματισμών
 Ποιον αφορά ο ανασχηματισμός; Πέρα από το προφανές, έναν πυρήνα πενήντα ανθρώπων και τον κύκλο τους, ποιον άλλον αφορά ο ανασχηματισμός; Θεωρητικά γίνεται για να αποκτήσει νέα πνοή η κυβέρνηση. Ελάτε τώρα! Ανασχηματισμός γίνεται για να εξυπηρετηθούν κομματικοί παράγοντες και να μπουν στη θέση τους όσοι τόλμησαν να σηκώσουν μπόι που δεν τους ανήκει. Δεν θα αλλάξει, ας πούμε, η δημόσια υγεία επειδή θα μετακινηθεί ο Άδωνις. Ορισμένες φορές δε, ο ανασχηματισμός έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Θα απομακρύνουν, λέει, τον τεχνοκράτη υπουργό Γεωργίας και θα τοποθετήσουν πολιτικό, «που θα μιλήσει αλλιώς στους αγρότες». Εντάξει. Όταν έχεις αναγνωρίσει σχέση του Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον πολιτισμό, οφείλεις να αποδεχθείς τα πάντα.
Ο ανασχηματισμός θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον αν έφερνε…ξένους υπουργούς. Αν τοποθετούσε τεχνοκράτες και άφηνε έξω τους κομματικούς dealers. Τώρα τα κανάλια θα κάνουν έκτακτα δελτία για να δείξουν τον Κεδίκογλου που θα διαβάζει μία λίστα με κούφια ονόματα που, στην πραγματικότητα, δεν λένε τίποτα. Ε, όχι και ανανέωση! Είναι τόσο αναχρονιστικό, που θα μπορούσαν όλοι να γίνουν ασπρόμαυροι. Καλό λιβάνι στο προεδρικό…
Κ.Γ.


 
Η καλή διάθεση δεν κοστίζει
 Ζαλίστηκαν με την καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών οι υπάλληλοι των πρωτοδικείων και οι πρόεδροι που έχουν αναλάβει την επαναληπτική καταμέτρηση, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα και να καθοριστούν οι εκλεχθέντες, εκεί όπου, λόγω πολλών εκλογικών περιφερειών σε δήμους και περιφέρειες η κατανομή δεν είναι απλή υπόθεση. Όπως μάθαμε από τα πρωτοδικεία της Ξάνθης και της Ροδόπης, η οριστικοί πίνακες δεν αναμένεται να βγουν πριν τα μέσα Ιουνίου κι αυτό γιατί παράλληλα με αυτή τη διαδικασία τα δικαστήρια λειτουργούν πλέον κανονικά.
Πάντως, επειδή η προσέγγιση όσων ενδιαφέρονται να μάθουν, είναι τελείως διαφορετική στα Πρωτοδικεία της Ξάνθης και της Ροδόπης, μιας και η υπογράφουσα διαπίστωσε την ίδια πίεση και ένταση, αλλά τελείως διαφορετική συμπεριφορά, θα ήθελε να θυμίσει σε όσους εργάζονται σε δημόσιους φορείς και καλούνται να συνεργαστούν σε μια περίπτωση ή την άλλη με τοπικά ΜΜΕ (που και αυτά τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν), ειδικά όταν οι δημοσιογράφοι δείχνουν την καλή τους προαίρεση, ότι η ευγένεια και η καλή διάθεση είναι δωρεάν!
Ε.Δ.


 
Δεν λέει να τελειώσει!
 Αγκομαχώντας φτάνει στο τέλος της η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, η οποία 10 μέρες μετά την λήξη της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται στο ποσοστό ενσωμάτωσης 97%.
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα για τους Ξανθιώτες υποψήφιους, των οποίων οι συνδυασμοί διεκδικούν μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο, χθες στις 14:16, με ενσωμάτωση 96,66% των εκλογικών τμημάτων (21.857/22.612) είχαν ως εξής: Βασιλειάδης Αναστάσιος (Ν.Δ. ) 28.639, Ουμίτ Μεστάν Οσμάν (ΣΥΡΙΖΑ) 15.318, Καράνταη Ιλιάς του Φαήκ (Ν.Δ.) 10.908, Ταξιάρχης (Άλκης) Κίσσας (Ελιά) 6.153, Παναγιώτης Σγουρίδης (ΑΝΕΛ) 5.349, Χατζόγλου Μουράτ (ΚΚΕ) 3.603 .
Γ.Τ.


 
Υπάρχει ακόμα ελπίδα!
 300.000 νέοι δικαιούχοι προστίθενται στο κοινωνικό μέρισμα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση αυξάνει το όριο στο εισόδημα βάσης , το οποίο φτάνει τις 7.050 ευρώ από 6.000 ευρώ που ήταν χωρίς την απομείωση του επιδόματος.
Έτσι, όλες οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί μέχρι σήμερα θα επανεξεταστούν με τα νέα όρια.
Γ.Τ.


 
Περαιτέρω εξηγήσεις από τον Μπάμπη Ευστρατίου
 Ανήκει στην λαϊκή πατριωτική εξωκοινοβουλευτκή δεξιά και δεν πρόκειται να γυρίσει στην ΝΔ γιατί δεν τον εκφράζει το κόμμα αυτό του Αντώνη Σαμαρά που ψήφισε όλα τα μνημόνια. Αυτό μας ξεκαθάρισε ο Μπάμπης Ευστρατίου δίνοντας τέλος στις φημολογίες που τον θέλουν να επιστρέφει στο «μαντρί». Επίσης ξεκαθάρισε ότι αυτή του η απόφαση δεν συνδέεται με την εκλογή του Γιώργου Παυλίδη στην περιφέρεια με τον οποίο έχει προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις Δεν αρνήθηκε όμως ότι τον στήριξε την δεύτερη Κυριακή παραβαίνοντας την κεντρική εντολή γιατί δεν έμαθε να λειτουργεί ως πρόβατο – λέει. Κυριότερη αιτία της αποχώρησής του δεν ήταν ο Τέρενς Κουίκ – όπως μας είπε – αλλά οι παλινωδίες του ίδιου του προέδρου Πάνου Καμμένου και οι μεταγραφές «ποδοσφαιρικού τύπου που έκανε» παραβαίνοντας τις αποφάσεις του συνεδρίου των ΑΝΕΛ (Βλέπε Τσαλίδη, Σγουρίδη κ.λ.π.)  
        Στην πορεία θα φανεί αν τα εννοεί όσα λέει ο κ. Ευστρατίου.
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …