Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προσπαθεί να ριζώσει γερά η Ελιά

Προσπαθεί να ριζώσει γερά η Ελιά

0
elia 1

Α. Κίσσας: «Τα κράτη που ρίχνουν την ευθύνη της τύχης τους μόνο στους άλλους, στους ξένους, δεν έχουν καμιά ελπίδα»

 

Παρουσίασε τον Ξανθιώτη υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ταξιάρχη (Άλκη) Κίσσα το απόγευμα του Σαββάτου

 elia 2
 
Εκδήλωση με θέμα «Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη και Ευρωεκλογές» πραγματοποίησαν, το απόγευμα του Σαββάτου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, στην οποία έγινε η παρουσίαση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Ταξιάρχη (Άλκη) Κίσσα, με προσκεκλημένο τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και δύο ακόμη υποψηφίων Ευρωβουλευτών με την Ελιά κ. Παναγιώτη Κωστούλα και κας Βίκυ Μάτσικα. Αν και σημειώθηκαν πολλές «πράσινες» απουσίες, το παρών έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης κ. Θανάσης Ξυνίδης και Κρίτων Καλογερής, ο Δημήτρης Δόντσος, ο Κώστας Δέλκος και η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Εριφύλη Παπαδοπούλου. Την εκδήλωση χαιρέτησε και άνοιξε ο Βουλευτής της Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την νέα εποχή που ξημερώνει για το ΠΑΣΟΚ.
 
Δ. Σαλτούρος: «Ο αγώνας θα δοθεί στις 25 Μαΐου και θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα για την παράταξή μας»
Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε ο κ. Σαλτούρος για την παρουσία στην εκδήλωση φίλων που μπορεί να έχει δυσαρεστήσει ή απογοητεύσει κατά το παρελθόν. Αναφερόμενος στον προσκεκλημένο του κ. Σκανδαλίδη δήλωσε πως «έρχεται από τις μέρες τις περήφανες, στις οποίες η διχόνοια και η αμφισβήτηση δεν ήτανε παρούσες στην ζωή και την καθημερινότητα μας». Αναφερόμενος στους νέους ανθρώπους που προστίθενται στο δυναμικό του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως είναι «η αρχή που θα ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως παράταξη. Μια διαδικασία στην οποία θα αποδείξουμε τον λόγο που υπήρξαμε και κυρίως τον λόγο που πρέπει να συνεχίσουμε να υπάρχουμε».
Μεταξύ άλλων ο Ξανθιώτης βουλευτής έκανε λόγο και για τον αγώνα του κόμματος του που ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώνεται με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. «Ο αγώνας ξεκίνησε το 2009 από μια κοινοβουλευτική ομάδα που ανέλαβε όλα τα βάρη και τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας. Ο αγώνας αυτός θα ολοκληρωθεί το βράδυ των εκλογών» σημείωσε μεταξύ άλλων για να προσθέσει πως «δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει τίποτα καλύτερο από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, υπάρχει. Το κίνημα πρέπει να βγει από το πέλμα. Ο αγώνας θα δοθεί στις 25 Μαΐου και θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα για την παράταξή μας. Θα βγούμε νικητές» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 
 
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αγανακτισμένοι παρευρισκόμενοι
Παίρνοντας τον λόγο με την σειρά του ο κ. Κωστούλας σημείωσε πως «η ψήφος στην Ελιά μπορεί να πιάσει τόπο». Μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση κάποιων παρευρισκομένων, ένας εκ των οποίων αναφώνησε «Ελιά, Ελιά και Κώτσο Βασιλιά! Για ποια Ελιά μας μιλάτε; Που είναι το ΠΑΣΟΚ, τι το κάνατε;». Το παραπάνω γεγονός δείχνει αναμφισβήτητα πως υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που νοσταλγούν την παλιά δυναμική παρουσία του ΠΑΣΟΚ και διαφωνούν με την μεταμόρφωση τους σε Ελιά.
 
Α. Κίσσας: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ένωσης»
Με την υποψηφιότητα του να τιμά τόσο τον ίδιο, όσο και τον τόπο του παρουσίασε τις θέσεις του για την Δημοκρατική Παράταξη, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο Ξανθιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ταξιάρχης (Άλκης) Κίσσας.
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσους το ΠΑΣΟΚ δεν είναι βόλεμα, αλλά είναι Ιδέα, σε όλους όσους πιστεύουν στις Αξίες της Ελιάς, να αφήσουν τις παθογένειες του παρελθόντος, τις ατομικές σκοπιμότητες. «Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη μας και όλοι μαζί, να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα, που θα παράγει, θα καινοτομεί, θα είναι δίκαιη. Την Ελλάδα που δε θα είναι ο παρίας της Ευρώπης , αλλά η ατμομηχανή της ενοποιητικής διαδικασίας» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας τον λόγο του, σημείωσε πως «Είμαστε κράτος μέλος της ένωσης, πάνω από τριάντα χρόνια. Ωστόσο, ποτέ μέχρι σήμερα δεν αντιληφτήκαμε τους εαυτούς μας, περά από έλληνες, ως ευρωπαίους.  Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ένωσης. Το διακύβευμα για την Ευρώπη σήμερα είναι, όχι μόνο η εμβάθυνση της ενοποίησης, αλλά και η εξέλιξη της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, του ευρωπαϊκού μας πατριωτισμού. Ας μην βολευτούμε με την ιδέα της συμμετοχής, ας παλέψουμε για τα κοινά μας ιδανικά, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια, την ισότητα και την Δημοκρατία».
 
Κ. Σκανδαλίδης: «Η Ελιά είναι ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς»
Το δικό του μήνυμα, απαντώντας και στις αντιδράσεις, που είχαν σημειωθεί λίγα λεπτά πριν για την μεταμόρφωση του ΠΑΣΟΚ σε Ελιά, έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο ίδιος τόνισε πως τον ΠΑΣΟΚ δεν αφομοιώνεται ούτε καπελώνεται μέσα στην Ελιά, αλλά αποτελεί την ατμομηχανή της. Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και αυτός με την σειρά του πως η δύναμη της παράταξης είναι οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι γεμάτοι ιδέες.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…