Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Υπόσχεση Νίκης» από τον Σωτήρη Τσιακίρογλου

«Υπόσχεση Νίκης» από τον Σωτήρη Τσιακίρογλου

0
tsiakiroglou syndiasmos

«Καταπέλτης» ο λόγος του! Εξαπέλυσε μύδρους εναντίον τριών συνυποψηφίων του της σημερινής συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης

 

Αίθουσα γεμάτη από κόσμο χωρίς τους …επισήμους πολιτικούς παράγοντες των άλλων «ανεξάρτητων» συνδυασμών

 tsiakiroglou kosmos 
  
«Ξεσπάθωσε» ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Ξάνθης Σταυρούπολης» Σωτήρης Τσιακίρογλου και με λόγια «τσεκουράτα» χωρίς στρογγυλοποιήσεις ή ωραιοποιήσεις εξαπέλυσε μύδρους κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής αναδεικνύοντας όλο το «σάπιο στο βασίλειο του Δήμου Ξάνθης». Παράλληλα όμως μύδρους εξαπέλυσε και εναντίον των τριών συνυποψηφίων του Δημαρχόπουλο – Μπένη – Πούλιο βάζοντας στο ίδιο «κάδρο» όλους του παλαιού συστημικού και παθογενούς κατεστημένου και καθιστώντας τους υπεύθυνους είτε ως συμπολίτευση είτε ως “εξαπτέρυγα της δήθεν αντιπολίτευσης”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για την «σημερινή κατάντια της εικόνας του δήμου μας».
 
Αίθουσα γεμάτη από κόσμο χωρίς τους …επισήμους πολιτικούς παράγοντες των άλλων «ανεξάρτητων» συνδυασμών
Ο – ομολογουμένως – πύρινος λόγος του κ. Τσιακίρογλου έτυχε θερμής υποδοχής και καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του «Ελισσώ» – την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 8μ.μ. κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης παρουσίασης τους συνδυασμού του. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από το κοινό του κ. Τσιακίρογλου εξέλειπαν οι γνωστοί επίσημοι, πολιτικά στελέχη και κομματικοί παράγοντες που δίνουν δυναμικό παρών σε άλλες πολιτικές εκδηλώσεις των «ημέτερων τους» όμως ήταν έντονη η παρουσία της νεολαίας και ανθρώπων απ’ όλους τους επαγγελματικούς χώρους της πλειονότητας και της μειονότητας.
 
«Χείμαρρος» ο Τσιακίρογλου τα έψαλε σ’ όλους…εντός και εκτός συνδυασμών
Ο κ. Τσιακίρογλου τα’ πε έξω απ’ τα δόντια αναδεικνύοντας παράλληλα την ειδοποιό διαφορά της δικής του υποψηφιότητας: «Γεννηθήκαμε σαν συνδυασμός, μέσα   από την ανάγκη να συναντηθούν, σε μια κοινή πορεία προς το μέλλον, κοινωνικές δυνάμεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εκφραστεί οργανωμένα. Κοινωνικές δυνάμεις, που απηυδισμένες απ’ την νωθρότητα, την απραξία και την αδιαφορία της απελθούσας δημοτικής αρχής, αλλά και της αντιπολίτευσης, θα αποφάσιζαν πέρα και πάνω από κάθε κομματική εξάρτηση, να αναλάβουν, μια Ενωτική Πρωτοβουλία ανατροπής». Παράλληλα στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο στελεχώνονται άλλοι συνδυασμοί «φωτίζοντας» όλο το «σκιερό» παρασκήνιο: «Βουλευτές καταρτίζουν δημοτικές παρατάξεις. Άνθρωποι ομολόγων τους στελεχώνουν άλλες. Υποψήφιοι περνούν από τρεις συνδυασμούς πριν καταλήξουν σ’ έναν τέταρτο. Τα στελέχη των μεν ορέγονται τους δε και των δε όποιο βρουν εύκαιρο. Γραμματείς και πρόεδροι κομματικών μηχανισμών αναζητούν εναγωνίως δεκανίκια. Πολιτικά ρίσκα, πονταρίσματα, ίντριγκα. Σε τι διαφέρουν άραγε από σαπουνόπερα;».
 
Πυρ ομαδόν κατά Μπένη – Δημαρχόπουλου – Πούλιου
Επίσης ήταν ιδιαίτερα οξύς ο λόγος του σ’ ότι αφορά τους συνυποψήφιους του: «Η διαδοχή του κατεστημένου με βαθύτερο κατεστημένο, προαλείφει την μελλοντική κάθοδο των πατριαρχών της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Ο σημερινός τους ρόλος, που φαινομενικά περιορίζεται στο παρασκήνιο, μόνο παρασκηνιακός δεν είναι. Αυτοί κινούν τα νήματα της μαριονέτας, πίσω από τον μπερντέ, στην ετοιμόρροπη παράγκα των καρεκλολάγνων Δονκιχωτών».
Συνεχίζοντας τον εξάψαλμο: «Για να αντιληφτείτε το ενδιαφέρον τους για την κοινωνία, για τον Ξανθιώτη και το πόσο κόπτονται για τον άνθρωπο της αγοράς, που προσπαθεί να επιβιώσει, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αρκεί να σας πω ότι ακόμη και το έντυπο υλικό τους το τύπωσαν στην Αδριανούπολη. Έτσι θα στηρίξουν την τοπική μας οικονομία; Το συμπεριέλαβαν άραγε αυτό, στο πομπώδες και βαρύγδουπο πρόγραμμά τους; Ας απολογηθούν στην κοινωνία για τις ανακολουθίες τους.
Απρόσεκτοι όμως, σε μια καμπή της επίδοξης διαδρομής τους προς την εξουσία, κάπου τους ξέφυγε και χάσανε τον άνθρωπο. Όπως θα χάσουνε την Κυριακή των εκλογών τ’ αυγά και τα πασχάλια. Γιατί ο κόσμος θα τιμωρήσει την αλαζονεία, τον κομπασμό, και το χαμαιλεοντισμό των καρεκλολιγούρηδων, που θέλουν να νέμονται την εξουσία. Των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων του καφέ και του μπουφέ με τις γραμματείς, την χλιδή και τις γραφειάρες».
Όπως επίσης φωτογραφίζοντας τον Χρίστο Πούλιο με βάση τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο: «Κι άρχισαν οι ακοινώνητοι και αίφνης κοινωνούντες, τη γνωστή παροχολογία. Θα κάνουμε αυτό, το άλλο, θα κάνουμε και   το παράλλο, στις πρώτες 200, 100, 50 και δε ξέρω κι εγώ πόσες μέρες. Ξέρω όμως, όπως ξέρουμε όλοι μας, ότι όπου τελειώνουν τα λόγια, αρχίζουν οι αριθμοί. Και τότε, το κατά τα άλλα ανθρωποκεντρικό τους μοντέλο, γίνεται απόλυτα αριθμοκεντρικό. Το   βάφτισαν αλλιώς, γιατί έτσι τους βόλευε. Γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους. Όπως ακριβώς βαφτίστηκε από την άλλη πλευρά, «Δήμος Πρότυπο», ένας δήμος, που είναι ο μοναδικός χωρίς κάδους ανακύκλωσης στην Ευρώπη. Γιατί έτσι τους βόλευε, γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους».
 
Σχέδιο για έναν δήμο ανθρωποκεντρικό και όχι αριθμοκεντρικό
Τραβώντας «κόκκινη γραμμή» σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και πρακτικές ο κ. Τσιακίρογλου παρουσίασε το δικό του όραμα για το δήμο Ξάνθης, ένα δήμο που « θα έχει πραγματικό επίκεντρο τον άνθρωπο κι όχι τον άνθρωπο αριθμό, όπως τον εννοούν άλλοι. Ότι θα ‘χει επίκεντρο τον «ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ». Ένα δημότη που δεν τον θέλουμε να προσπαθεί να ελέγξει το άγχος, μέσα στο καθημερινό χάος της πόλης, αλλά να φτιάξουμε μια πόλη που δεν θα προκαλεί άγχος στον δημότη», τόνισε εξειδικεύοντας παρεμβάσεις και δράσεις σε βασικούς τομείς όπως η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανεργία, το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης που αντιμετωπίζουν τα ελλείμματα και την υστέρηση του δήμου. Τέλος αναφερόμενος στο συνδυασμό του είπε ότι απαρτίζεται από Στελέχη με δημιουργικό πνεύμα και πολιτική άποψη και τα χαρακτήρισε ως «πολιορκητικό κριό μιας ετοιμόρροπης παράγκας, μιας παράγκας που στεγάζει σήμερα σαλτιμπάγκους της πολιτικής, τυχάρπαστους καρεκλοθήρες και δολοπλόκους υποκριτές», είπε και έκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση ότι «την Κυριακή το βράδυ θα είμαστε νικητές»! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…