Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με εύκολο θέμα έκαναν πρεμιέρα οι Πανελλαδικές

Με εύκολο θέμα έκαναν πρεμιέρα οι Πανελλαδικές

0
panelladikes

 Πήραν κουράγιο οι 105 χιλιάδες μαθητές για το επόμενο μάθημα. Βατό χαρακτήρισαν το θέμα οι καθηγητές

 

«Το έλλειμμα της ανθρωπιάς» το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 
 
Χωρίς απρόοπτα κύλησε, χθες, η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά την οποία οι 105 χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν μία από τις περίπου 72 χιλιάδες θέσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το κουδούνι χτύπησε στην ώρα του, βρίσκοντας τους μαθητές στις θέσεις τους και πολλούς γονείς έξω από τα σχολεία για να δώσουν κουράγιο στα παιδιά τους λίγο πριν από τις εξετάσεις.
 
Τι ζητήθηκε από τα παιδιά
Κατά την διάρκεια της τρίωρης εξέτασης, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, γύρω από το δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Ο σύγχρονος άνθρωπος», που αναφέρεται στον Ανθρωπισμό και να απαντήσουν σε γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις. Τέλος, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να γράψουν άρθρο σε εφημερίδα, όπου θα σχολιάζουν το φαινόμενο της έλλειψης του ανθρωπισμού.
 
Εύκολο χαρακτήρισαν το θέμα οι μαθητές
Για εύκολο θέμα που τους αναπτέρωσε το ηθικό μιλούν οι Ξανθιώτες υποψήφιοι. Αν και ζορίστηκαν λίγο στις γλωσσικές ασκήσεις πιστεύουν ότι τα έχουν πάει πολύ καλά στην έκθεση καθώς το θέμα το είχαν διδαχθεί με αποτέλεσμα να έχουν πολλές ιδέες που θα μπορούσαν να αναπτύξουν.
«Αν και περίμενα να είναι δύσκολα η εξέταση αποδείχθηκε αρκετά εύκολη. Το θέμα της έκθεσης έδινε την δυνατότητα να γράψεις πολλά πράγματα, αλλά με ζόρισαν λίγο οι ασκήσεις» αναφέρει στο «Ε» η Ντόρα Κίσσα.
Μια άποψη που ενστερνίζεται και η Ελισάβετ Τσίγκα, η οποία σημείωσε «Βγήκα ευχαριστημένη. Ο ανθρωπισμός ήταν μέσα στην ύλη με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε πολλά φαινόμενα του που θα μπορούσαμε να γράψουμε. Εύκολο ήταν και το κείμενο, αν και οι ασκήσεις με δυσκόλεψαν λίγο. Η αλήθεια είναι ότι με τους καθηγητές μας περιμέναμε να πέσει κάτι ποιο επίκαιρο, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο εθελοντισμός. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι τα πήγα καλά και αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω με την Βιολογία».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…