Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πώς αποκωδικοποιείται η ψήφος της μειονότητας στο DEB

Πώς αποκωδικοποιείται η ψήφος της μειονότητας στο DEB

0
ozan

Μιλά στο «Ε» ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου

 

 Διπλό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Η μειονότητα θέλει να έχει φωνή, θέλει να έχει λόγο στα κέντρα αποφάσεων»

 
 
Εντυπωσιακή – κατά κοινή ομολογία – ήταν η παρουσία του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στις ευρωεκλογές, 23 χρόνια μετά την ίδρυσή του από τον Σαδίκ Αχμέτ. Το ΚΙΕΦ (ελληνιστί) κατόρθωσε να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης (45% περίπου) και Ξάνθης (25% περίπου) και τρίτο κόμμα στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης με 42.640 ψήφους και ποσοστό 12,28%, ενώ το «μερίδιό» του σε πανελλαδική κλίμακα ανήλθε σε μόλις 0,75%. Να σημειώσουμε ότι έχει επιτύχει συσπείρωση της μειονότητας σε ποσοστό 80 – 90% καθώς οι ψηφίσαντες ανέρχονται σε 55.000. Το εκλογικό αποτέλεσμα που επέτυχε το ΚΙΕΦ έχει προκαλέσει ποικίλες πολιτικές αναλύσεις και προσεγγίσεις άλλες φοβικές που μιλούν για «άλωση της Θράκης» (κυρίως αθηνοκεντρικές προσεγγίσεις) και άλλες πιο νηφάλιες που αποδίδουν την πραγματική διάσταση του φαινομένου και του μηνύματος που στέλνει η μειονότητα. Κι αυτό οφείλουν να το ακούσουν και οι μεν και οι δε κυρίως δεν η πολιτεία που προς αυτήν αποστέλλεται.
 
Μήνυμα της μειονότητας σε Ελλάδα
Το μήνυμα αυτό αποκωδικοποιεί στο «Ε» ο αντιπρόεδρος του κόμματος και πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης κ. Οζάν Αχμέτογλου, διευκρινίζοντας ότι: «το ΚΙΕΦ είναι ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα που εκφράζει τη φωνή της μειονότητας» : «Η μειονότητα θέλει να έχει φωνή, θέλει να έχει λόγο στα κέντρα αποφάσεων. Είμαστε έλληνες πολίτες, η Ελλάδα είναι η χώρα μας και θέλουμε να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουμε ως μειονότητα και έχουν γίνει απειροελάχιστα βήματα ως σήμερα και στα προβλήματα της καθημερινότητας όπως της ανεργίας που για μας είναι πιο οξυμένα. Αν η ανεργία πανελλαδικά είναι 27% στα χωριά μας είναι 57%! Οι ψήφοι που πήραμε ήταν ψήφοι διαμαρτυρίας ότι δεν ακουγόμαστε δεν ακούγονται και δεν λύνονται τα προβλήματα μας», επισημαίνει ο κ. Αχμέτογλου. Προσθέτει δε ότι παρότι η συμμετοχή μελών της μειονότητας έχει αυξηθεί στους υπάρχοντες συνδυασμούς της αυτοδιοίκησης και στα πολιτικά κόμματα και έχει γίνει αναλογικότερη η εκπροσώπησή της ωστόσο η φωνή της δεν εισακούγεται όσο θα’ πρεπε και έχουν γίνει απειροελάχιστα βήματα ως σήμερα στην κατεύθυνση επίλυσης πάγιων αιτημάτων της μειονότητας όπως είναι η εκπαίδευση, το άρθρο 19 (ιθαγένεια) κ.λ.π. Αυτή βεβαίως η άποψη μπορεί να εκληφθεί και ως μομφή για τους τέως και νυν βουλευτές που έχει εκλέξει η μειονότητα.
 
Ευρώπη Ευρώπη άκου τη φωνή μας…
«Το άλλο μήνυμα απευθύνεται προς την Ευρώπη. Της δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και θέλουμε να ζούμε στην Ελλάδα τη χώρα μας. Διεκδικούμε όμως να ακούγεται η φωνή μας και να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά μας», καταλήγει ο κ. Αχμέτογλου.
Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος του ΚΙΕΦ είναι ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και είναι η πρώτη φορά που το κόμμα ανασυντάσσεται μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Σαδίκ Αχμέτ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Νέο «Κοινωνικό Συμβόλαιο» για πολιτική ανατροπή και κοινωνική ανάκαμψη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει πρόγραμμα «κοινωνικής σύγκλισης» με την Ευρώπη και αντιπαρα…